9 Αυγ 2021

Την οίηση και την αλαζονεία ακολουθεί η νέμεση

Το ανήμερο θεριό, όσο και να το κανακεύεις, άγριο παραμένει
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
  Την Τουρκία και τους Τούρκους ταλανίζουν εδώ και χρόνια τεράστια προβλήματα, τέτοια και τόσα, που τη μεν χώρα εκθέτουν διεθνώς, τη δε ζωή και το βιος των πολιτών βάζουν σε πολλούς κινδύνους. Παραθέτουμε μερικά μόνο απ’ αυτά, ενδεικτικά τής σοβαρότητάς τους. Η οικονομία της βυθίζεται · η ακρίβεια γονατίζει τον κόσμο που, όπως καταγγέλλουν, οι πολίτες αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και μισή φρατζόλα την ημέρα· η εσωτερική αναταραχή γιγαντώνεται, με τις διαδηλώσεις φοιτητών, γυναικών και αγανακτισμένων πολιτών κατά τής βίας τής εξουσίας να είναι καθημερινό φαινόμενο.

  Το τελευταίο διάστημα οι συχνές εκρήξεις των στοιχείων τής φύσης με σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαϊές σπέρνουν τον θάνατο, την καταστροφή, αλλά και εντείνουν την αγανάκτηση του κόσμου που θρηνεί -μόνο από τις τελευταίες πυρκαγιές- πολλούς νεκρούς και τραυματίες, καμένα σπίτια και υποδομές. Και, ακόμη, κατεστραμμένες οικογένειες, που καταγγέλλουν τις αρχές για έλλειψη φροντίδας και ανυπαρξία πυροσβεστικών αεροπλάνων, αφού ολόκληρη η Τουρκία διαθέτει, όλα κι όλα, 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα! Γεγονός που αναδεικνύει τη γύμνια ενός ηγέτη, που “φιλοδοξεί” να γίνει Μωάμεθ στη θέση του Μωάμεθ Β΄ τού Πορθητή, αλλά αφήνει τον λαό του αβοήθητο!! Ενώ ο ίδιος διαθέτει 16 προεδρικά αεροσκάφη και 2, αμύθητης αξίας, πλούτου και πολυτέλειας, παλάτια!

  Τεράστια, όμως, και οδυνηρά για τον ίδιον είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, στο κόμμα του αλλά και μέσα στην Τουρκία. Μεγάλη φθορά υπέστη από τα ανηλεή χτυπήματα εναντίον τού ίδιου, των οικείων του και εναντίον μελών της Κυβέρνησής του, από αυτοεξόριστο-αρχιμαφιόζο πρώην στενό του φίλο· φθορά, που την εισπράττει τόσο από την ανοιχτή εσωτερική αμφισβήτησή του, όσο και από τη σταδιακή διεθνή απομόνωσή του, όπως:

  Η παράνομη εισβολή του στα Βαρώσια και η απειλή δημιουργίας ανεξάρτητου τουρκικού κράτους στη Β. Κύπρο είχαν ως αποτέλεσμα τις ομόφωνες καταδίκες του από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ε.Ε., ΚΑΙ από φίλους του ηγέτες Μουσουλμάνους, που δεν τού συγχωρούν την ωμή παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων τού Συμβουλίου Ασφαλείας. Ενώ οι δολοφονίες δημοσιογράφων, η ανεξέλεγκτη δράση των γκρίζων λύκων σε χώρες της Ευρώπης, η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών από οικείους Υπουργών του, όπως τον κατήγγειλε δημόσια ο αρχιμαφιόζος πρώην φίλος του, τον εκθέτουν διεθνώς και υπονομεύουν το πολιτικό του μέλλον.

  Με όλα αυτά, ο κ. Ερντογάν φαίνεται πως έπαψε πια να πείθει πολλούς ισχυρούς, άλλοτε σταθερούς υποστηρικτές του, γιατί δεν τούς είναι πλέον αναγκαίος και δεν τον εμπιστεύονται· γιατί, τελικά, αποδείχθηκε μπαμπέσης και αναξιόπιστος. Διότι δεν γίνεται να ζητά την αναθεώρηση της Συμφωνίας της Λωζάνης, την οποίαν είχε υπογράψει το 1923 η χώρα του, που, άλλωστε, αυτήν, κυρίως, ωφελούσε! Δεν γίνεται να καταργεί τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών από τη βία, την οποίαν, όμως, ο ίδιος είχε υπογράψει ως Δήμαρχος της Πόλης το 2011. Αυτό σημαίνει μπαμπεσιά και αναξιοπιστία. Δεν γίνεται, τέλος, να ακυρώνει μονομερώς ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίσματα του ΟΗΕ, να ανακηρύσσει “δικό του”, τουρκικό, δηλαδή, το έδαφος της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και τα νόμιμα δικαιώματα των Κυπρίων που εκδιώχθηκαν βιαίως απ’ τις περιουσίες τους.

  Πρόσφατα, όμως, ο κ. Ερντογάν έδειξε και πάλι το πραγματικό του πρόσωπο, με μιαν ακατανόητη, ολωσδιόλου εχθρική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδος. Την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαϊές στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Χώρας και δοκιμάζονταν σκληρά οι αντοχές των χιλιάδων πληττομένων και του κρατικού μηχανισμού μας, την ίδιαν ώρα έκαναν συνεχείς παραβιάσεις τού εναέριου χώρου μας 8 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Τα οποία άμεσα μεν αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, ήταν, όμως, μια πράξη βέβηλη -σε επικίνδυνη για την Ελλάδα ώρα- αποκαλυπτική τού ήθους και της πολιτικής απρέπειας που τον χαρακτηρίζει. Μια πράξη, που ξεπερνά τη λογική, αν αναλογισθούμε πως, μόλις πριν από δύο μέρες, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, τον συλλυπήθηκε εκ μέρους τής Ελλάδας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις ζημιές τους από τις δικές τους πυρκαϊές ΚΑΙ προσφερθήκαμε να τους στείλουμε βοήθεια σε πυροσβεστικά αεροσκάφη και πυροσβέστες, όπως τούς είχαμε αποστείλει και πάλι λίγους μήνες πριν, στους σεισμούς που έπληξαν και τότε την Τουρκία! Κατά τα λοιπά, ο κος Ερντογάν μάς είχε υποσχεθεί “ένα ήρεμο καλοκαίρι”!!

  Η μέχρι σήμερα εμπειρία μάς διδάσκει πως το ανήμερο θεριό, όσο κι αν το καλοπιάνεις, πάντα άγριο μένει. Όσο ο κ. Ερντογάν αισθάνεται να τον κανακεύουμε, γίνεται όλο και πιο απαιτητικός! Εάν δεν τού επιβληθούν έμπρακτες κυρώσεις, που θα τον ταρακουνήσουν αισθητά από τους ισχυρούς τής διεθνούς κοινότητας αλλά αρκεσθούν στις φραστικές τους καταδίκες, θα θρασύνεται και θα αποχαλινούται. Το αποδεικνύουν οι διαρκείς ιταμές απειλές του για casus belli, αν ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας· αν δεν αφήσουμε απροστάτευτα τα νησιά μας, το Αιγαίο και τη Θράκη. Η διπλωματία των κανονιοφόρων τής Τουρκίας τελεί σε πλήρη εφαρμογή. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, για πολλοστή φορά. Οφείλουμε όλοι μας, ενωμένοι, η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση :

  1ον. Να ζητήσουμε από την Ε.Ε. : α. την αναστολή τής Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας και β. τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Δεν θα ανεχθούμε να μας απειλεί συνέχεια από ξηράς, θαλάσσης και αέρος και εμείς να του ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες τής Ευρώπης για να κάνουμε τους Τούρκους Ευρωπαίους. 

  2ον. Να αναστείλουμε προσωρινά την έναρξη του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

  3ον. Να θωρακίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας.

  4ον. Να κινητοποιήσουμε την Ελληνική Ομογένεια. Ο Ελληνισμός τής διασποράς αποτελεί μια δεύτερη Ελλάδα, διασκορπισμένος στις τέσσερις ηπείρους τής Γης. Διαθέτει τεράστια δύναμη και επηρεάζει αποφασιστικά τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις επιλογές των Κυβερνήσεων της δεύτερης πατρίδας τους. Στέκεται πάντα δίπλα στην Ελλάδα και μας στηρίζει, όταν η χρεία το καλεί.

  Στον πανίσχυρο, λοιπόν, αυτόν Ελληνισμό οφείλουμε να απευθυνθούμε άμεσα, ώστε, με τη βοήθειά του, να κινητοποιήσουμε τις ισχυρές δυνάμεις -ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία και φίλιες Αραβικές χώρες- τους Διεθνείς Οργανισμούς, Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης, με σκοπό να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ έμπρακτες κυρώσεις εναντίον τής Τουρκίας πολιτικές, στρατιωτικές, εμπορικές, οικονομικές, τραπεζικές και όποιες άλλες κριθούν αναγκαίες, ώστε να ταρακουνήσουν, προσγειώσουν και λογικεύσουν τον διεθνή ταραξία-αλαζόνα κ. Ερντογάν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων