22 Ιουλ 2021

Υποκριτής και επίβουλος

Οι Τούρκοι υπολογίζουν μόνον εκείνους τούς οποίους φοβούνται
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.  Ανήμερα της 47ης επετείου από την αιματηρή εισβολή τού «Αττίλα» στην Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, γι’ άλλη μια φορά, επανέλαβε εαυτόν και έδωσε το στίγμα των εγκληματικών του προθέσεων. Συνοδευόμενος από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και άλλους παρατρεχάμενους, πραγματοποίησε παράνομη απόβαση στη Βόρεια -Κατεχόμενη- Κύπρο και, επιδεικνύοντας στη Διεθνή Κοινότητα την άμετρη αλαζονεία του, αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκικό κράτος», δικό του κράτος, δηλαδή, ξεσηκώνοντας, όπως ήταν φυσικό, θύελλες αντιδράσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κι ολόκληρο τον κόσμο!

  Ας προσέξουμε καλά οι Έλληνες και η Διεθνής Κοινότητα με ποιον έχουμε να κάνουμε. Ο κ. Ερντογάν είναι πονηρός, αδίστακτος κι απρόβλεπτος. Όσες υποσχέσεις κι αν μας δίνει ποτέ δεν τις τηρεί. Γνωρίζει να ελίσσεται. Τη μια μέρα βρίζει και απειλεί Προέδρους, τους κ. Μπάιντεν, Πούτιν, Μακρόν, αρχηγούς κρατών και Οργανισμών, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ.ά. , και την επομένη, με θράσος και υπολογισμό, τους προσεταιρίζεται!

  Ενώ μάς υποσχέθηκε «ένα ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο», κάθε άλλο παρά τηρεί τον λόγον του· έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου (!) · ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας (!) , για να μας βρει απροετοίμαστους, όταν επιχειρήσει στο Αιγαίο · στέλνει drones και κατασκοπεύει τα νησιά μας και μας στέλνει ασταμάτητα λαθρομετανάστες. Αυτό είναι το ήρεμο καλοκαίρι που υποσχέθηκε για να καθησυχάσει τούς Ευρωπαίους εταίρους μας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής και ν’ αποφύγει τις κυρώσεις;

  Ο αλλοπρόσαλλος, όμως, κ. Ερντογάν, που άλλα σκέφτεται, άλλα σχεδιάζει, άλλα λέει κι άλλα πράττει, αποκάλυψε θρασύτατα τις πραγματικές προθέσεις του για το Κυπριακό στην προχθεσινή επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Εξήγγειλε το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου · έβρισε χυδαία τους ηγέτες της Δύσης και τον κ. Μητσοτάκη και τους αποκάλεσε συλλήβδην «ψεύτες και ανέντιμους» · χαρακτήρισε ΟΛΑ τα Κατεχόμενα «περιοχή δική μου», δηλαδή τουρκική · προανήγγειλε την ανέγερση προεδρικού μεγάρου και Βουλευτηρίου των Τούρκων τής Β. Κύπρου, λες και υπάρχει στο νησί Συνομοσπονδία δύο ανεξάρτητων και ισότιμων κρατών. Ακύρωσε, έτσι, μονομερώς τα ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταπάτησε το Διεθνές Δίκαιο και σφετερίζεται την εθνική κυριαρχία και τα δίκαια ολόκληρης της Κύπρου και του κυπριακού λαού!

  Με τις μέχρι σήμερα, όμως, υποτονικές αντιδράσεις τής Ελλάδας και την υποκριτική συμπεριφορά των «φίλων» μας στη Γερμανία, την Ευρώπη, τη Δύση και το ΝΑΤΟ, ο θρασύτατος κ. Ερντογάν ενθαρρύνεται και υλοποιεί, το ένα μετά το άλλο, τα αρπαχτικά του σχέδια σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου !

  Εάν οι Τούρκοι καταφέρουν, με την απειλή των όπλων, τον δικό μας εφησυχασμό και την «εν κρυπτώ» βοήθεια ή την ανοχή τής Ε.Ε. και τής Δύσης, να λύσουν το Κυπριακό κατά τα συμφέροντά τους, με τη δημιουργία, δηλαδή, Συνομοσπονδίας δύο κρατών -κυπριακού και τουρκικού- μέσα στο ίδιο κράτος και με ίσα δικαιώματα έκαστον, όπως ήδη εξήγγειλε, γιατί αυτό επιδιώκει ο κος Ερντογάν, πολλά δεινά -πάρα πολλά- θα προκύψουν μελλοντικά για την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ελλάδα ΚΑΙ για το μέλλον τής ίδιας τής Ε.Ε. Θα δεχθούμε άραγε να εξισώσουμε το 18% που διεκδικεί ο Ερντογάν με το 82% της Κύπρου; Ας προσέξουμε, λοιπόν, γιατί η Ελλάς και το Αιγαίο αποτελούν τον επόμενο στόχο και διακαή πόθο τού Τούρκου ηγέτη στα ονειροπολήματά του για τη “Γαλάζια Πατρίδα” και εκτιμούμε πως ο κίνδυνος βρίσκεται πλέον ante portas! Θεωρούμε, ως εκ τούτου, αναγκαίο να επισημάνουμε πως:

  1ον. Η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση -στο σύνολό της- ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κρατήσουν ομόθυμα κοινή ΕΘΝΙΚΗ γραμμή αντίστασης και αντίδρασης στις παράνομες αποφάσεις και μεθοδεύσεις τής Τουρκίας, ώστε να προστατεύσουμε την Εθνική Κυριαρχία τής Ελλάδας και τα Εθνικά συμφέροντα και δίκαια των Ελλήνων και του Ελληνισμού.

  2ον. Η Ελληνική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κυπριακή, πρέπει να κινητοποιήσουν αμελητί την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ και να πιέζουν ομαδόν τούς Διεθνείς Οργανισμούς, την Ε.Ε., τις ΗΠΑ κι όλες τις ισχυρές δυνάμεις για την επιβολή ισχυρών μέτρων-αντιποίνων εναντίον τής Τουρκίας και να την αποτρέψουν από μελλοντικές παρεκτροπές της κατά τής Ελλάδας, της Κύπρου και, ακόμη, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

  3ον. Το εθνικό μας συμφέρον, τέλος, επιβάλλει να προχωρήσουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τα προγράμματα ενδυνάμωσης και επαύξησης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με την άμεση προμήθεια των πλέον σύγχρονων, δραστικών και αποτελεσματικών όπλων ευρέους βεληνεκούς και μη επανδρωμένων αεροπλάνων -drones- για την από αέρος παρακολούθηση και επιτήρηση απ’ άκρου εις άκρον του χώρου της Ελλάδας και την άμεση κινητοποίηση των αρχών όταν απαιτηθεί. Γιατί ο Ερντογάν φοβάται και υπολογίζει μόνο τους ισχυρούς, τους αποφασισμένους και προετοιμασμένους!

  Ένα, ακόμη, πρόβλημα, που αφορά άμεσα στα εθνικά συμφέροντα της Χώρας μας και στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και με αίσθηση ευθύνης από την Πολιτεία: oι Τούρκοι έχουν βαλθεί -ντε και καλά- να μετατρέψουν τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης σε εθνική-τουρκική. Έχουν κατ’ επανάληψη προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να το επιτύχουν, πλην ματαίως. Γιατί η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της και ο Άρειος Πάγος, για άλλη μια φορά, τους έκοψε τον βήχα και απέρριψε τέτοια παράνομα και αντεθνικά αιτήματα, παρά την προσπάθεια μερικών «πρόθυμων» να τα υποστηρίξουν.

   Η Ελληνική Κυβέρνηση, με τη σειρά της, και με σύμφωνη και σύσσωμη την Αντιπολίτευση, ΟΦΕΙΛΕΙ να “κόψει τον αέρα και την όρεξη” όσων μίσθαρνων πρακτορίσκων βυσσοδομούν σε βάρος των Ελλήνων μουσουλμάνων κι εξυπηρετούν τα προδοτικά σχέδια και τις αρπακτικές διαθέσεις των σοβινιστών τής Άγκυρας. Στους οποίους, επιτέλους, είναι καιρός να τρίξουμε τα δόντια κι όχι να τους κανακεύουμε !

  Γιατί ο Τούρκος φίλος ποτέ δεν πιάνεται! Το απέδειξε, μόλις προχθές, ο ίδιος ο Ερντογάν, όταν άνοιξε τα Βαρώσια στη Βόρεια Κύπρο! Το αποδεικνύουν οι Τούρκοι διαρκώς, επί αιώνες, με τις διώξεις, δηώσεις, καταστροφές, γενοκτονίες, τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς και βιασμούς των Ελλήνων και του Ελληνισμού στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σμύρνη, την Πόλη, τον Πόντο, την Αγια-Σοφιά κ.α.. Το αποδεικνύει, ακόμη, το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ παιδομάζωμα Χριστιανών Ελληνοπαίδων, το οποίο έκαναν οι Τούρκοι για αρκετούς αιώνες και καταργήθηκε επί Μουράτ Β΄, μόλις το 1826.

  Όλα αυτά τα τραγικά κι ανήκουστα τα θυμόμαστε οι Έλληνες και ο όπου Γης Ελληνισμός, γιατί δεν μπορούν να ξεχασθούν. Και γιατί -μας το θυμίζει, άλλωστε, και ο George Santayana- : “λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους αργά ή γρήγορα υποχρεώνονται να την ξαναζήσουν” !!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων