14 Ιουν 2021

Το θράσος τους είναι απύθμενο!

Οι Σκοπιανοί εμφανίζονται παντού ως «Μακεδόνες», αλλά δε βρίσκεται κανείς να τους τραβήξει τα σχοινιά!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.   Τρία χρόνια μετά από την υπογραφή τής Συνθήκης των Πρεσπών, από την τότε Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πολλά συλλαλητήρια από τους Έλληνες, Μακεδόνες και μη, στην Ελλάδα και τον όπου Γης Ελληνισμό, η σημερινή Κυβέρνηση έφερε προς κύρωση στη Βουλή τρία Μνημόνια. Για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. · την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών μας · και την προστασία τού εναέριου χώρου Ελλάδας και Σκοπίων. Τρεις Συμφωνίες, οι οποίες αν δεν κυρωθούν απ’ την Βουλή, όπως επιβάλλει το άρθρο 28 παρ. 1 τού Συντάγματος, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, δηλαδή δεν ισχύουν. Εύκολα, λοιπόν, συμπεραίνεται το γιατί επείγονται οι Σκοπιανοί να ψηφιστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

   Από ‘δώ, όμως, και μπρος ξεκινούν οι δυσκολίες, γιατί η κύρωση αυτών των Μνημονίων επιβάλλεται από την Συμφωνία των Πρεσπών. Και οι δυσκολίες έχουν να κάνουν τόσο με τις προκλητικές και ανάρμοστες διπλωματικά συμπεριφορές και σκόπιμες παραλείψεις τής Σκοπιανής ηγεσίας σε βάρος των Δικαιωμάτων και της Κυριαρχίας τής Ελλάδας, όσο, όμως, και από την ολιγωρία τής Κυβέρνησης να εγκαλέσει και να στηλιτεύσει τους Σκοπιανούς στους Διεθνείς Οργανισμούς για τις διαρκείς παραβιάσεις τής Συνθήκης των Πρεσπών και την πεισματική άρνησή τους να τη σεβαστούν, με αποτέλεσμα αυτοί να καθίστανται όλο και πιο προκλητικοί αλλά και απαιτητικότεροι. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα με τη σειρά.

   Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει χάσει πολλά από τη Συνθήκη των Πρεσπών και τίποτα απολύτως δεν έχει πάρει, κι αυτό, γιατί οι βόρειοι γείτονές μας, εξ αρχής αθετούν προκλητικά βασικές δεσμεύσεις τους· ανακινούν τον αλυτρωτισμό τους, αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και απειλούν να ενταχθούν στην Ε.Ε. με το ίδιο όνομα, χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία” σε αθλητικούς συλλόγους, σωματεία, τουριστικούς οδηγούς, και στα σήματά τους · μιλούν για “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα · προωθούν στις διεθνείς αγορές προϊόντα με την ίδιαν επωνυμία “Μακεδονικός” χαλβάς, φέτα, και άλλα· διδάσκουν τον αλυτρωτισμό οι εκπαιδευτικοί τους και φανατίζουν τη μαθητεύουσα νεολαία · μιλούν, τέλος, απροκάλυπτα για “Μακεδονική” γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό και για “Μακεδονικό Λαό” !! Και ως «Μακεδονία» εμφανίστηκε μόλις προχθές στην πρεμιέρα του EURO 2020 η Εθνική Ομάδα τους!! Ίσως, ακόμη, να ονειρεύονται δική τους και τη Μακεδονία μας και τη Θεσσαλονίκη -που, ούτως ή άλλως, τις ορέγονται- και, ίσως αύριο ζητήσουν να κατεβούν ΚΑΙ στο Αιγαίο! Τόση είναι η απλησΤία και η μοχθηρία τους! Παρά τις συνεχείς, όμως, αυτές προκλήσεις και τις απρέπειές τους, η Κυβέρνηση επιμένει να κυρωθούν απ’ τη Βουλή τα 3 αυτά Μνημόνια για να τους ικανοποιήσουμε!

   Από τη μεριά του τώρα ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, που αρχικά μας παρείχε απλόχερα υποσχέσεις για ειλικρινή φιλία και αγαστή συνεργασία και περιμένει πώς και πώς να ψηφίσουμε τα Μνημόνια, για να γίνει η χώρα του ισότιμο μέλος τής Ευρώπης, με την ψήφο τής Ελλάδας, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν τον διαβεβαίωνε πως η συνεργασία Σκοπίων και Τουρκίας είναι “ζωτικής σημασίας” και πως συνδέονται μεταξύ τους με κοινές αξίες και αρχές για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και την καλή γειτονία τους !!  Αυτές είναι ακριβώς, οι αξίες και αρχές που αναγνωρίζει στον κ. Ερντογάν ο “καλός” μας γείτονάς, κ. Ζ. Ζάεφ, αν και ξέρει καλά τις πραγματικές προθέσεις του για την επέκταση του Παντουρκισμού ΚΑΙ στα Βαλκάνια αλλά και τις περιπέτειες των Ελλήνων από την τουρκική γειτνίασή μας !!

   Με αυτά τα δεδομένα και, κυρίως, τήν πείσμονα άρνηση των βόρειων γειτόνων μας να σεβαστούν τις διατάξεις τής Συμφωνίας των Πρεσπών, φρόνιμο και εθνικά ωφέλιμο θα ήταν ν’ αναθεωρήσει η Κυβέρνηση την απόφασή της να επικυρωθούν από τη Βουλή τα επίμαχα Μνημόνια και αυτό διότι:

Α. Ο σημερινός Πρωθυπουργός, Υπουργοί και Βουλευτές τού κυβερνώντος Κόμματος είχαν χαρακτηρίσει στο παρελθόν τη Συμφωνία των Πρεσπών “ντροπιαστική για την Ελλάδα”, μιλούσαν για “εθνικά επιζήμια Συμφωνία” και διαβεβαίωναν πως “θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην εφαρμογή τής Συμφωνίας”. Άλλωστε, ήταν αυτή η Συμφωνία ακριβώς που δημιούργησε τον τεράστιο σάλο, τις θυελλώδεις αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια, το 2018 και 2019, όχι μόνον στην Ελλάδα  αλλά και σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό της Οικουμένης. Και μ’ αυτή τη Συμφωνία ξεπουλήσαμε το όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και την ιστορία μας · γιατί εγκυμονεί κινδύνους για την Κυριαρχία μας και τα Εθνικά μας Δίκαια και ο λαός τη χαρακτήρισε “εθνικό έγκλημα, κατάπτυστη και προδοτική”.

Β. Η εφαρμογή και τήρηση των Διεθνών Συμβάσεων και των αρχών της καλής πίστης τελούν υπό τον όρο τής αμοιβαιότητας. Πρέπει, δηλαδή, να εφαρμόζονται αμφοτέρωθεν -και από τα δύο μέρη- και, εν προκειμένω, από την Ελλάδα ΚΑΙ από τα Σκόπια !! Δεν νοείται, όμως, οι μεν γείτονες να παραβιάζουν συστηματικά τη Συνθήκη των Πρεσπών, όπως ήδη κάνουν τώρα και τρία χρόνια, η δε Κυβέρνηση να αξιοί από τη Βουλή να επικυρώσει, ντε και καλά, τα τρία αυτά Μνημόνια.

   Και είναι αυτή η επιμονή της η αιτία που, οι απανταχού τής Γης Μακεδόνες ξεσηκώθηκαν -με το δίκιο τους- ΚΑΙ ΠΑΛΙ αυτές τίς μέρες και καταγγέλλουν την Κυβέρνηση και υψηλόβαθμα στελέχη της για υπαναχώρηση και αλλαγή στάσης από τις αρχικές δημόσιες δεσμεύσεις τους στο θέμα τής επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Τους κατηγορούν και τους καλούν να θυμηθούν τι έλεγαν στα συλλαλητήρια, στη Βουλή, στα Μ.Μ.Ε., στις δημόσιες ομιλίες τους ανά την Ελλάδα το 2018 και το 2019 και τι ζητούν απ’ τη Βουλή σήμερα να ψηφίσει !! Για λόγους, λοιπόν, κοινωνικής καταλαγής, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ν’ αναστείλει η Κυβέρνηση την ψήφιση από τη Βουλή των 3 Μνημονίων σε εύθετο χρόνο !

   ΑΛΛΙΩΣ, επειδή η κύρωσή τους ΔΕΝ επείγει, ΟΥΤΕ η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει δεσμευτικές προθεσμίες για το πότε πρέπει να κυρωθούν, η Ελληνική Κυβέρνηση, ΠΡΙΝ κάν ψηφισθούν τα Μνημόνια, ΟΦΕΙΛΕΙ:

1ον. Να καταγγείλει άμεσα στα Διεθνή Όργανα και την Ε.Ε. την Κυβέρνηση των Σκοπίων και τον Πρωθυπουργό της για την άρνησή τους να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν έναντι της Ελλάδας, όταν υπέγραφαν αυτή τή Συμφωνία, και να τις σεβαστούν !!

2ον. Να ζητήσει από τους βόρειους γείτονές μας να σταματήσουν άμεσα τις συνεχείς προκλήσεις και τις αβάσιμες αλυτρωτικές αξιώσεις τους, με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσον, οπουδήποτε ή οποτεδήποτε τις εκφράζουν, τις μεταδίδουν ή τις διατυπώνουν σε βάρος τής Ελλάδας.

3ον. Να τους καλέσει να σεβαστούν και εφαρμόσουν πάραυτα και εκείνοι όπως πράττει η Ελλάδα, τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις Διεθνείς Συμβάσεις και τις συναλλαγές. Τους κανόνες δηλαδή της καλής πίστης, τής καλής γειτονίας και τής αγαστής συνεργασίας.

4ον. Να τους υπενθυμίσει, τέλος, πως η Χώρα μας είναι αποφασισμένη και διαθέτει τα μέσα για να εξασφαλίσει την Κυριαρχία μας και τα Εθνικά μας Δίκαια. Και ακόμη πως δεν θα διστάσει η Ελλάς να καταγγείλει την Συνθήκη των Πρεσπών, και να προσφύγει στα Διεθνή Δικαιοδοτικά Όργανα σε βάρος των Σκοπίων, αν και όταν αυτό απαιτηθεί.

   Το οφείλουμε αυτό στην Πατρίδα μας, στη Μακεδονία μας το αναπόσπαστο αυτό κομμάτι της Ελλάδας, στον Ελληνισμό τής Υφηλίου, στα παιδιά μας, στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, στις αρχές και τις αξίες μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων