28 Ιουν 2021

Ο Πλανήτης Γη γερνάει

Δημογραφικό, ένα πρόβλημα υπαρκτό, που απειλεί την Παγκόσμια Κοινότητα και απαιτεί υπεύθυνη και έγκαιρη αντιμετώπισή του από την Πολιτεία
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
  Φαίνεται πως ο 21ος αιώνας επιφυλάσσει στην Υφήλιο -και βεβαίως στην Ελλάδα- πολλές, πρωτόγνωρες κι οδυνηρές εκπλήξεις. Δεν είναι μόνον η κατάρα τού COVID-19, με τις καθημερινές, θανατηφόρες μεταλλάξεις του, που ήλθε για ν’ αφανίσει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπων στη Γη. Ούτε είναι μόνο τα άγρια ξεσπάσματα και η εκδίκηση της φύσης, αποτέλεσμα μιας αλόγιστης και αέναης καταστροφής τού περιβάλλοντος από την αδηφαγία των ανθρώπων. Είναι, κοντά σ’ αυτές τις θανατηφόρες απειλές, και η γήρανση του Πλανήτη -και της Χώρας μας- με τις καταστροφικές συνέπειες που την ακολουθούν.

  Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο πληθυσμός τής Γης το 1971 ήταν 3.706 εκ. και σήμερα 7.674 εκ. . Η Ελλάδα, με την απογραφή του 1981, αριθμούσε 9.706.687 και σήμερα 10.720 χιλιάδες κατοίκους (πηγές : Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση και Wikipedia). Βέβαια, ο πληθυσμός τής Γης δεν είναι σταθερός ΟΥΤΕ και παρουσιάζει την ίδια πυκνότητα στις διάφορες περιοχές της. Έτσι, όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου τής Ουάσιγκτον, ο παγκόσμιος πληθυσμός έως το τέλος του 21ου αιώνα θα μειωθεί αρκετά (θα αριθμεί τότε 8.8 δις), ενώ σε αρκετές χώρες θα μειωθεί, στο ίδιο διάστημα, ακόμη και κάτω τού μισού απ’ τον σημερινό τους πληθυσμό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Κίνα, η οποία, με σημερινό πληθυσμό 1.4 δις, στο τέλος τού 21ου αιώνα θα συρρικνωθεί στα 732 εκ. !

  Η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, το μικρό ποσοστό γεννήσεων, σε συνδυασμό και με την αύξηση της μετανάστευσης κυρίως νέων σε ηλικία και με καλές σπουδές, επιστημόνων, η αφρόκρεμα, δηλαδή, σε γνώσεις -παραγωγή αλλά και αναπαραγωγή των νέων της κάθε χώρας- είναι μερικές, αλλά όχι κι οι μοναδικές, από τις αιτίες μείωσης του παγκόσμιου και, αναμφίβολα, του ελλαδικού πληθυσμού!

  Αν συγκρίνουμε, τώρα, απ’ τα παραπάνω στατιστικά τον σημερινό πληθυσμό τής χώρας μας με αυτόν του 1981, η αύξηση κατά ένα, μόνον, εκατομμύριο μέσα σε 40 χρόνια (!), ΜΟΝΟΝ αισθήματα μελαγχολίας κι απογοήτευσης μας γεμίζει, κι αυτό, γιατί, την τελευταία 25ετία, μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από τη θάλασσα και τα χερσαία  σύνορά μας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, αρκετοί απ’ τους οποίους έχουν ήδη ελληνοποιηθεί! Πράγμα που σημαίνει πως πάρα πολλοί Έλληνες και αρκετά νέα παιδιά μας -επιστήμονες και μη- παραγωγικής αλλά και αναπαραγωγικής ηλικίας, μετανάστευσαν και συνεχίζουν να μεταναστεύουν, νόμιμα, όμως, όλοι τους, στην αλλοδαπή, για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή και όρους διαβίωσης!!

  Σήμερα οι αλλοδαποί φέρεται να αποτελούν το 10% τού πληθυσμού τής Χώρας μας, αν και, στην πραγματικότητα, το ποσοστό τους είναι πολύ υψηλότερο. Η Πολιτεία, τιμώντας τις αρχές τού ανθρωπισμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης και συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις και την ιστορία της, θάλπει και φιλοξενεί αγόγγυστα τους παράνομα εισερχόμενους.

  Η Ελλάδα, όμως, η Πατρίδα μας, το “σπίτι” μας, πρώτα αυτή επιβάλλεται να προστατευθεί · και αυτό οφείλουμε όλοι μας να πράξουμε. Η εκάστοτε Κυβέρνηση και σύσσωμη η εκάστη τότε Αντιπολίτευση οφείλουν να ΣΥΝ-εργασθούν. Να στηρίξουν παντί σθένει και τρόπω την οικογένεια, τα νέα ζευγάρια, την μονογονεϊκή οικογένεια και την πολύτεκνη οικογένεια. Να βοηθήσουν τα νέα παιδιά μας, τους νέους επιστήμονες, τους αγρότες και τους εργάτες να μείνουν στην Ελλάδα, να εργασθούν, να δημιουργήσουν και να κάνουν οικογένειες.

  Η πτώση των γεννήσεων στη χώρα μας άρχισε από τη δεκαετία του 1980. Τα αίτιά της εστιάζονται ακόμη και σήμερα στην αβεβαιότητα των νέων για το “αύριο” · στην προτεραιότητά τους για τη δημιουργία καριέρας· στην αύξηση των θανάτων έναντι των γεννήσεων· στην αδυναμία τού κράτους να στηρίξει τους νέους επιστήμονες και να τους κρατήσει στην Ελλάδα. Τέλος, η επιδοματική πολιτική που εφαρμόζουν κατά καιρούς οι Κυβερνήσεις, την οποίαν, όμως, καταγγέλλουν, όταν έλθουν στην Αντιπολίτευση, δεν αποτελεί λύση ούτε συνεισφέρει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία δημιουργούν και γιγαντώνουν το δημογραφικό.

  Αρκετές φορές, παλαιότερα και πρόσφατα, μας απασχόλησε, ως θέμα μείζονος εθνικής προτεραιότητας, το δημογραφικό, σε δημόσιες συζητήσεις μας στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση και με άφθονη σχετική αρθρογραφία μας. Θα αναφερθούμε εδώ ενδεικτικά σε 3 μόνο από τα πλείστα κείμενά μας : α. σε αυτό τής 08.12.2001, με τον τίτλο «Προστατεύστε τη μητρότητα», που εμπεριέχεται στο βιβλίο μας «Αναζητώντας το Ήθος», σελίδα 171 κ.εξ. , β. Της 24.10.2018, με τίτλο «Η Ελλάδα αφελληνίζεται» , γ. Της 18.10.2019, με τίτλο «Σε κρίσιμη καμπή το δημογραφικό μας πρόβλημα».

  Σε ό,τι αφορά, τώρα, στα μέτρα τα οποία θεωρούμε ικανά να συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού και που πρέπει να ληφθούν ΟΜΟΦΩΝΑ από την Κυβέρνηση και σύσσωμη την Αντιπολίτευση είναι τα ίδια, ακριβώς εκείνα τού άρθρου μας τής 18.10.2019, τα οποία θα μας επιτραπεί να επαναφέρουμε εδώ αυτολεξεί, γιατί παραμένει διαχρονικά χρήσιμη και ωφέλιμη  η λήψη και εφαρμογή τους:

“… Η εύκολη λύση τής ελληνοποίησης των μεταναστών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το -ούτως ή άλλως- οξυμένο δημογραφικό μας πρόβλημα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εθνικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Χώρας και πρέπει, ως εκ τούτου, να αποκλεισθεί!

  Θετική συνεισφορά σε μια ειλικρινή προσπάθεια της Κυβέρνησης να τιθασεύσει την αυξητική τάση τού δημογραφικού προβλήματος θ’ αποτελούσε, αναμφίβολα, η σύσταση και λειτουργία : α. Υπουργείου Οικογενειακής Αντίληψης,  β. Υφυπουργείου Νεότητας και γ. αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας παρακολούθησης της πορείας του, υπαγόμενη απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό, με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη της Αντιπολίτευσης.

  Μόνον έτσι ευελπιστούμε πως θα αναχαιτισθεί η δραματική μείωση του πληθυσμού τή Χώρας, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανακοπής τού κύματος αποδημίας της νεολαίας στην αλλοδαπή κι επιστροφής των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μας στην πατρώα γη(!) και θα ορθοποδήσει, επιτέλους, η τάλαινα Ελλάς!

  Κύριοι Αρχηγοί τής Αντιπολίτευσης, «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» να προσφέρετε τη θετική σας ψήφο για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού και, συγχρόνως, ιερού εθνικού μας θέματος!

  Κύριε Πρωθυπουργέ, τολμήστε το εγχείρημα αυτό -ή όποιο άλλο εσείς κρίνετε ως το πλέον πρόσφορο- όσο, όμως, είναι ακόμη καιρός, και έστε βέβαιος πως οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων θα σας ευγνωμονούν, γιατί τότε θα έχετε επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον σας!”


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων