24 Μαΐ 2021

Η Διπλωματία νίκησε!

Παίζουν με τη φωτιά οι γείτονες, υποκινώντας ξεσηκωμούς Λαών
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.   “Πόλεμος σημαίνει συμπόσιο γυπών και απώλεια υπάρξεων” έγραφε και μας το θυμίζει διαρκώς ο Λόρδος Βύρων, Άγγλος ποιητής και μεγάλος Φιλέλληνας. Οι πόλεμοι υπήρξαν πάντα, είναι και θα παραμείνουν εσαεί τόσο σαρωτικοί και ισοπεδωτικοί, όσο θα απουσιάζουν από τον άνθρωπο η λογική και η σύνεση και όσο το μίσος, η απληστία και η ιδιοτέλεια θα εμφωλεύουν σε λαούς και κοινωνίες! Αφήνουν, όμως, στο πέρασμά τους, νεκρούς, πολλούς νεκρούς, νεκρά τοπία, το απόλυτο χάος, την εξουθένωση και, όπως πάντα, τη διεθνή κατακραυγή.

   Έντεκα μέρες κράτησε ο πόλεμος στα παλαιστινιακά εδάφη και την πολύπαθη Γάζα. Ένας πόλεμος παράλογος, που, ενώ δεν έπρεπε καν να είχε ξεκινήσει, άφησε πίσω του εκατόμβες νεκρών, χιλιάδες τραυματίες κι απ’ τις δύο πλευρές -έτσι, άλλωστε, συμβαίνει πάντα- κατεστραμμένες υποδομές δις ευρώ και ένα μίσος ακόρεστο ! Μίσος, όμως, υποκινούμενο.

   Μεσούντος τού πολέμου -με τον Αμερικανό Πρόεδρο να ζητά κατ’ επανάληψη την παύση τού πυρός τόσο από τον Πρωθυπουργό τού Ισραήλ όσο και από τον Παλαιστίνιο ηγέτη- και την Ελλάδα, πρώτη απ’ τα κράτη-μέλη τής Ε.Ε. και απ’ τις άλλες χώρες, να στέλνει επειγόντως τον Υπουργό Εξωτερικών για επείγουσες διαβουλεύσεις με τις εμπλεκόμενες δυνάμεις και τους εκπροσώπους άλλων χωρών τής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια ειρηνικής διαμεσολάβησης και εκτόνωσης τής κρίσης, την ίδιαν, εκείνη, ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία, λες και την περίμενε, για να παίξει τα δικά του, ύπουλα για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής, αντισημιτικά, φιλοπόλεμα παιχνίδια του ! Έτσι:

α. Τηλεφώνησε στον Πάπα, ηγέτη των Ρωμαιοκαθολικών, και του ζήτησε να επέμβει, για να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, όχι, όμως, και κατά τού Ισραήλ !

β. Ετοιμάζεται να συνάψει -παράνομη, και πάλι- συμφωνία για ΑΟΖ με τους Παλαιστίνιους αυτή τη φορά, αντίστοιχη εκείνης τού -εξίσου παράνομου- Τουρκολιβυκού Συμφώνου.

γ. Στην προσπάθειά του να το παίξει παν-Ισλαμιστής ηγέτης, κατηγορεί χώρες χριστιανικές Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία κ.λπ., καταριέται το Ισραήλ και, αντί να ζητήσει από τους εμπόλεμους την άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως έπραξαν η Ελλάδα, η Αίγυπτος, οι ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν και άλλες χώρες, φανάτιζε τους Μουσουλμάνους και ζητούσε από τις χώρες τους να συστήσουν Διεθνές Εκστρατευτικό Σώμα, για να το στείλουν στο Ισραήλ, ρίχνοντας, έτσι, μπόλικο μπαρούτι στη φωτιά τού πολέμου !

δ. Ενώ αναμένει πώς και πώς να συναντηθεί, τον Ιούνιο, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, με περισσή θρασύτητα τον κατηγορεί δημόσια πως “είναι αιματοβαμμένα τα χέρια τού Τζο Μπάιντεν” !

ε. Καθυβρίζει ακόμη και τη Γερμανία, χώρα που διαρκώς τον στήριζε και τον στηρίζει στα διεθνή fora και τα όργανα της Ε.Ε. ! Είπαμε, όμως, και άλλοτε πως αυτός είναι ο κ. Ερντογάν !

   Ο πόλεμος αυτός των 11 ημερών ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, χάρη στη Διπλωματία και την επιμονή τής Αιγύπτου, της Ελλάδας και των Η.Π.Α., και είναι, πλέον, μια ιδανική ευκαιρία για πρόοδο και διαρκή ειρήνη στην πολύπαθη και ευαίσθητη, αυτή, περιοχή τής Υφηλίου.

   Για τον Τούρκο Πρόεδρο, όμως, που, μάλλον τον βόλευε ο πόλεμος αυτός για να φανατίζει όλο και πιο πολύ τούς Μουσουλμάνους , τα προβλήματα, εντός και εκτός Τουρκίας, είναι αρκετά, με τη δημοτικότητά του να μειώνεται επικίνδυνα.

   Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον του ΟΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Τον καταγγέλλουν πως : κατάντησε τη χώρα κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίας μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων · αγκαλιάζει τη μαφία · φέρεται απάνθρωπα στις γυναίκες και τα παιδιά για να κρατηθεί στην εξουσία ! Ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα, που υφίσταται απηνείς διώξεις και φυλακίσεις και Βουλευτών και στελεχών του, και όλες οι γυναικείες οργανώσεις τον κατηγορούν για απροκάλυπτη και βίαιη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Ατομικών Ελευθεριών στη χώρα του !!

   Τα πυρά, όμως, εναντίον του δεν προέρχονται μόνον από την Τουρκία. Έχει πολλές εκκρεμότητες με πλείστες χώρες στον Πλανήτη και ιδίως την Αμερική, με την οποίαν μάλλον δύσκολα θα καταφέρει να ξεμπλέξει. Είναι, βλέπετε, τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και η παραβίασή τους στην Τουρκία, με τον Μπάιντεν, όμως, και το επιτελείο του να είναι διαπρύσιος υπερασπιστής τους ! Είναι το τεράστιο πρόβλημα με τους πυραύλους S-300 , ύψιστης για τις Η.Π.Α. σημασίας. Είναι η δικαστική εκκρεμότητα της Halk Bank. Αλλά και οι διαρκείς ύβρεις τού κ. Ερντογάν και οι ιταμές προκλήσεις του κατά τού κ. Μπάιντεν και πολλών άλλων αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων. Είναι η αμετροέπειά του καθ’ εκάστου των κρατών-μελών αλλά και ως συνόλου εναντίον τής Ε.Ε.

   Και δεν είναι διόλου τυχαίο πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις προχθές, ζήτησε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. . Μια απόφαση – κόλαφος της Ευρωβουλής, που βάζει τέλος στις άνομες βλέψεις του να “αλώσει” την Ευρώπη, γιατί έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τις Ευρωπαϊκές Αξίες !! Εύγε, λοιπόν, στους Ευρωβουλευτές για την Ευρωπαϊκή τους συνείδηση και τη σώφρονα ψήφο τους κατά τής Τουρκίας !!

   Αν οι Η.Π.Α. δεν έχουν, πλέον, και τόσο ανάγκη την Τουρκία στην εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών τους συμφερόντων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή ή αν μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτήν, τότε, σε συνδυασμό και με τα σοβαρότατα εσωτερικά, τεράστια προβλήματά του, το πολιτικό μέλλον τού κ. Ερντογάν βρίσκεται πολύ κοντά στη δύση του, όπως το αντιλαμβάνονται αρκετοί αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χάσει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν !

   Η Ελλάς, χώρα δημοκρατική, γεραρά και αξιόπιστη, διατηρεί ανέκαθεν ισχυρές και σταθερές σχέσεις φιλίας με γείτονες και μη. Και πρωταγωνιστεί στην εδραίωση άριστων σχέσεων μεταξύ λαών και Κυβερνήσεων. Αψευδέστερος μάρτυρας οι πρόσφατες, ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ διπλωματικές επαφές τού Νικ. Δένδια με τους εμπολέμους!

   ΟΦΕΙΛΕΙ, λοιπόν, να συνεχίσει η Ελλάδα αυτήν την ειρηνόφιλη προσφορά της, για να παγιωθεί μια διαρκής και αρραγής Ειρήνη στην -συνεχώς απειλούμενη από κακούς γείτονες- μείζονα περιοχή τής Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

   Υποχρεούται να το πράξει, για να διεμβολίσει την οποιανδήποτε προσπάθεια της Άγκυρας να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής αυτής. Το χρωστά, άλλωστε, προς εαυτήν και προς τη Διεθνή Κοινότητα, για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες στην Τουρκία αλλά και σ’ όλες εκείνες τις χώρες, στις οποίες παραβιάζονται καθημερινά!

   Θα είναι αυτή μια ΥΨΙΣΤΗ προσφορά τής χώρας μας στη Διεθνή Ειρήνη και τα Δικαιώματα τού Ανθρώπου. Μια προσφορά, αντάξια της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού, του Ανθρωπισμού και όλων εκείνων των Αξιών που γεννήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα και που μεταλαμπαδεύσαμε, στη συνέχεια, οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής Γης !!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων