5 Μαρ 2021

Τολμήστε, Έλληνες ηγέτες

«Θέλει αρετήν και τόλμη, η Ελευθερία»

Ανδρέας ΚάλβοςΓράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.

  Η πολιτική ηγεσία τής Τουρκίας καθίσταται ολοένα κάκιστη, αλλοπρόσαλλη κι απρόβλεπτη στις διεθνείς της σχέσεις, κυρίως, όμως, με τους γείτονές της. Ελάχιστες εβδομάδες πριν από την έναρξη της 2ης φάσης τού 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, υπερβαίνουν εαυτούς για να τις αποτρέψουν. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε ελάχιστες μόνο αήθεις ενέργειες και δράσεις τους, για να κατανοήσουμε τις αληθινές προθέσεις τους.

  1ον. Πριν από λίγες μέρες δέσμευσαν θαλάσσια περιοχή στο μέσον τού Αιγαίου με παράτυπη NAVTEX, στην οποίαν εισέβαλε για έρευνες που ήδη ολοκλήρωσε το ερευνητικό σκάφος ΤΣΕΣΜΕ, που ανήκει στο πολεμικό τους ναυτικό, είναι, δηλαδή, πλοίο πολεμικό συνοδευόμενο από πολεμική φρεγάτα.

  2ον. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποιούν σωρεία υπερπτήσεων πάνω απ’ τα ακριτικά νησιά μας στο Αιγαίο σε μια επίδειξη ακραίας πρόκλησης και δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος μας. Με τους ηρωικούς πιλότους -φύλακες των αιθέρων και της πατρίδας μας- να προβαίνουν κάθε φορά στην άμεση αναχαίτισή τους.

  3ον. Το ίδιο διάστημα ο Τούρκος ηγέτης μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ανέφερε γι’ αυτόν, μεταξύ των άλλων: «…ο Μητσοτάκης με προκάλεσε… πώς να συναντηθούμε εμείς οι δύο; Εσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου… Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι… δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι… πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου;… κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια και αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια… και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει.» !!

  Όλα αυτά τα πρωτοφανή και αρκετά άλλα, απαράδεκτα για αρχηγό κράτους, που ξεστόμισε ο κύριος Ερντογάν δεν είναι απλά απειλές κατά του προσώπου τού κυρίου Κ. Μητσοτάκη. Είναι βαρύτατες ύβρεις, απειλές και ιταμές προκλήσεις εναντίον τής ίδιας τής Ελλάδας, της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων της. Αλλά είναι, συγχρόνως, και προκλήσεις εναντίον τής Ευρώπης, επίλεκτο μέλος τής οποίας είναι η Ελλάς. Γιατί εξεβίαζε και απειλούσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι κάποιον άσημο όμοιό του ή τον όποιον υποτακτικό του.

  4ον. Στην ίδια τακτική με τον αρχηγό του και ο Υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, μας παρέδιδε (!) μαθήματα περί δικαίου και ηθικής (sic) και απηύθυνε δήθεν πατρικές συμβουλές και συστάσεις «προστασίας» προς τους Έλληνες, ενώ, ταυτόχρονα, απειλούσε την Ελλάδα! Το θράσος του ανδρός μόνον θυμηδία προκαλεί, όταν ισχυρίζεται πως, δήθεν, ο ελληνικός λαός θα υποστεί μεγάλη ζημιά με τους εξοπλισμούς που κάνει. Με τα 3-4 αεροπλάνα και τα 3-4 καράβια που θα αγοράσει και θα τα πληρώσει ο λαός δε θα σώσουν την Ελλάδα, ισχυριζόταν επί μέρες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο τούρκος Υπουργός!

  Αυτά τα κωμικά διέδιδαν για εσωτερική τους κατανάλωση «τα σαΐνια» τής Τουρκίας, με τα οποία, στην πραγματικότητα, αποκαλύπτουν τον φόβο και τον εκνευρισμό τους. Γιατί δε θέλουν να εξοπλισθούμε. Θέλουν να μείνει ΆΟΠΛΗ και ανυπεράσπιστη η Ελλάδα, για να την αλώσουν! Γι’ αυτό και το κρεσέντο των ενορχηστρωμένων απειλών κι εκβιασμών της τουρκικής ηγεσίας. Και το πιο λυπηρό και ανήθικο, συγχρόνως, είναι πως τα κάνουν όλα αυτά με την πλήρη ανοχή και την ένοχη σιωπή τής Ευρώπης και του ΝΑΤΟ!

  Η Ελλάδα, όμως, και οι Έλληνες δεν μπορούμε να μένουμε βουβοί, να καταπίνουμε διαρκώς τέτοιους εκβιασμούς και ταπεινώσεις ούτε και τα τετελεσμένα που θέλουν να μας επιβάλουν οι μεμέτηδες. Και θα αποτελούσε μέγιστη παράλειψη να κλείνουμε συνεχώς τα μάτια στα όποια παιχνίδια, οικονομικά ή άλλα, ή στα ενδεχόμενα νιτερέσα τής Τουρκίας με μερικά μέλη τής Ένωσης, εν αγνοία ή σε βάρος των λοιπών κρατών-μελών της. Είναι καιρός, λοιπόν, να τελειώνουμε με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας!!

   Όταν οι Τούρκοι τορπιλίζουν και υποσκάπτουν τη συνέχιση των διερευνητικών και απειλούν με λόγια και με έργα, (ύβρεις Ερντογάν, παράτυπη NAVTEX στο Αιγαίο, εισβολή και έρευνες του ΤΣΕΣΜΕ παραμονές της συνέχισης των διερευνητικών, παραβιάσεις και υπερπτήσεις των F-16, απειλές Ακάρ κ.ά.), εμείς γιατί επιμένουμε ντε και καλά να διεξαχθούν εδώ και τώρα; Δεν υπάρχει άλλη λύση;

  Μήπως το συμφέρον τής Ελλάδας επιβάλλει να τις αναβάλουμε για μετά τη Σύνοδο Κορυφής τής 25ης – 26ης Μαρτίου, αναμένοντες πρώτα την Ε.Ε. να προαναγγείλει τις αυστηρές εκείνες κυρώσεις και εμπάργκο όπλων κατά τής Τουρκίας, που όφειλε να τής είχε επιβάλει από τον Δεκέμβρη τού 2020, σε περίπτωση που συνεχίσει τις απειλές και προκλήσεις της εναντίον μας;;

  Μήπως, πριν τις επαναλάβουμε, οφείλουμε πρώτα να εξοπλισθούμε επαρκώς, όχι για να κάνουμε πόλεμο, αλλά για να γίνουμε αρκούντως ισχυροί, ώστε να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν; Γιατί μόνον έτσι θα κατοχυρώσουμε την ειρήνη μεταξύ μας αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή μας!

  Αν, όμως, επιμένουμε να συνεχίσουμε τώρα τις διερευνητικές, οι Τούρκοι είναι σίγουρο πως θα εξακολουθήσουν τον ίδιο χαβά τους σε βάρος μας, με ολοφάνερη πια την ανοχή τής Ένωσης! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα οφείλει να προβάλει VETO σε κάθε απόφαση της Ένωσης που θα αφορά στην Τουρκία. Ευτυχώς έχουμε αυτό το όπλο, καιρός είναι να το χρησιμοποιήσουμε! Και, επιπλέον, να ΑΞΙΩΣΟΥΜΕ την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων και οπλικών συστημάτων προς αυτήν από τις χώρες-μέλη τής Ε.Ε. που έχουν τέτοιες συναλλαγές μαζί της, στο όνομα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα!

  Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε απόφαση της χώρας μας για την αντιμετώπιση εθνικών κινδύνων πρέπει να λαμβάνεται ομόθυμα. Γιατί τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις! Η Κυβέρνηση και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, λοιπόν, όταν διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, όπως εν προκειμένω, ή όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, οφείλουν να είναι ενωμένες μια γροθιά, να λειτουργούν ομόθυμα  και να αποφασίζουν Εθνικά!

   Έτσι μόνο θα πεισθούν και θα το χωνέψουν οι ταραξίες ανατολίτες γείτονες πως «η Ελλάς δεν πωλείται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραχωρείται ούτε και πρόκειται να καταστεί ποτέ χαλιφάτο τού Ερντογάν ή των όποιων καραδοκούντων επιγόνων του!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων