26 Μαρ 2021

Επιστρέφουν στον Μεσαίωνα

Η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα τίθενται υπό διωγμόν στη σημερινή Τουρκία!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.


   “Ο διάλογος δεν είναι ενδοτισμός” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στα “ΝΈΑ” ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του να συναντηθούν τον Απρίλιο στην Άγκυρα. Και, πράγματι, δεν είναι ενδοτισμός, όταν είσαι και αισθάνεσαι ισχυρός. Όταν και ο συνομιλητής σου πεισθεί πως δεν μπλοφάρεις, πως δεν υποχωρείς και πως, εάν διαπράξει την απερισκεψία να αναμετρηθεί μαζί σου, είσαι ικανός και αποφασισμένος για ΌΛΑ! Γιατί δεν ορρωδείς ποτέ, γιατί αψηφάς τον κίνδυνο.

   Και η Ελλάδα σήμερα είναι όντως ισχυρή! Διαθέτει πανίσχυρες και ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις, με προσωπικό ατσάλινης πυγμής και σύγχρονης τεχνολογίας υλικό και μηχανήματα, ικανές και αποφασισμένες να πλήξουν στο μαλακό υπογάστριό της την Τουρκία. Να φθάσουν τα πυρά τους, δηλαδή, ακόμα και στην Άγκυρα!

   Πώς, όμως, μπορούμε -και γιατί- να εμπιστευθούμε έναν ηγέτη, όπως ο κύριος Ερντογάν, ο οποίος: α. την παραμονή τής Συνόδου Κορυφής τής Ε.Ε. προβαίνει δημόσια σε πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά κρατών τής Ευρώπης και άλλων ηπείρων -Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου, Αιγύπτου κ.τ.λ.- και κατά των ηγεσιών τους; β. Ενώ εκκρεμεί η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, απειλεί, υβρίζει χυδαϊστί και εκβιάζει τη Χώρα και τον Πρωθυπουργό μας και, συγχρόνως, προσδοκά ΚΑΙ να συναντηθεί μαζί του;

   Γιατί και πώς να τον εμπιστευθούμε, όταν, με τις επιλογές του, γυρίζει την Τουρκία στην περίοδο του σκοτεινού Μεσαίωνα; Όταν, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, εξαπέλυσε πογκρόμ διώξεων χιλιάδων φοιτητών, στρατιωτικών, δικαστικών και δημόσιων λειτουργών -εναντίον ολόκληρης της ελίτ τής γείτονος- διώξεις που συνεχίζει μέχρι σήμερα; Όταν έθεσε εκτός νόμου και διέλυσε το φιλοκουρδικό Κόμμα HDB, το μεγαλύτερο της Τουρκικής Αντιπολίτευσης, συνέλαβε μέσα στη Βουλή, φυλάκισε τον Βουλευτή του, κον Γκεργκερλίογλου, και του αφαίρεσε και τη βουλευτική του ιδιότητα; Και το πλέον απεχθές για χώρα που φιλοδοξεί να γίνει και μέλος τής Ευρώπης! Νομιμοποίησε τη βία κατά των γυναικών (!!) , αφού αποχώρησε από τη Διεθνή Συνθήκη για την προστασία τής γυναίκας, την οποίαν, όμως, ο ίδιος είχε υπογράψει το 2011 ως Πρωθυπουργός!!

   Ο Τούρκος Πρόεδρος και το επιτελείο του διαπράττουν σωρεία λαθών και λαμβάνουν ακραίες αποφάσεις. Τέτοιες και τόσες, που προκαλούν την παγκόσμια κατακραυγή λαών και Κυβερνήσεων, εξεγέρσεις στο εσωτερικό τής χώρας του και τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και υποστηρικτών του στούς κόλπους τής Ε.Ε. ! Διότι στην σημερινή Τουρκία τίθενται υπό διωγμόν η ίδια η  Δημοκρατία, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού της!!

   Κρίθηκε αναγκαία η σύντομη, αυτή, αναδρομή σε ελάχιστες, μόνον, από τις απάνθρωπες μεθόδους διακυβέρνησης και τα ανήκουστα έργα και ημέρες τού κου Ερντογάν , για να στείλουμε μήνυμα ξεκάθαρο στους ανά την Υφήλιο φίλους, εταίρους και συμμάχους μας και προς την ίδια την Τουρκία πως οι Έλληνες δεν εμπιστευόμαστε τον μπαμπέση γείτονά μας.

   Δεν διαφύγει, άλλωστε, της προσοχής τού Έλληνα -ούτε και της Κυβέρνησης- πως οι Τούρκοι βάζουν διαρκώς καινούργια θέματα στην ατζέντα των εξωπραγματικών διεκδικήσεών τους. Θέματα, που άπτονται ζωτικών μας συμφερόντων, άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικών μας δικαίων διεθνώς αναγνωρισμένων · θέματα ΑΟΖ, διεκδίκησης νησιών μας, αποστρατικοποίησης άλλων, υφαλοκρηπίδας, συμμετοχής τους, με λεόντειους μάλιστα όρους, στον θαλάσσιο και υποθαλάσσιο πλούτο μας -αλιεία, πετρέλαια, φυσικό αέριο και άλλα. Και όλ’ αυτά στη λογική τού -όσα περισσότερα ζητάμε, τόσα περισσότερα θα επιτύχουμε είτε με τις συνομιλίες μας, είτε στην Χάγη! Μια τέτοια, όμως, λογική, που βρίσκει ευήκοα τα ώτα των εταίρων μας, ο οποίοι διαρκώς μάς συμβουλεύουν “βρείτε τα μαζί τους” καθιστά επικίνδυνους τους γείτονες!

   Στο λογικό, λοιπόν, ερώτημα -πρέπει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο Υπουργών τον Απρίλιο στην Άγκυρα;- η απάντηση είναι σαφής. Ναι, πρέπει η Ελλάδα ν’ ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, αφού την αποδέχθηκε ο Έλληνας Υπουργός. Γιατί εμείς έχουμε μπέσα και τον λόγο τον κρατάμε και, ακόμη, γιατί δεν τους φοβόμαστε.

   Εξίσου, όμως, ξεκάθαρος και απόλυτος οφείλει να είναι  και ο Υπουργός μας στον συνομιλητή του, προειδοποιώντας τον ευθέως πως:

1. Η Ελλάδα, με την συνάντηση αυτή, ούτε νομιμοποιεί ούτε συγχωρεί τους γείτονες για τη μέχρι σήμερα παραβατικότητά τους.

2. Δεν δίνουμε διαβατήριο στη γείτονα για την Ευρωπαϊκή προοπτική της, ούτε βέβαια και ευρωπαϊκά οφέλη θα αποκομίσει ποτέ με την ψήφο τής Ελλάδας.

3. Την καλούμε να επιστρέψει στη Διεθνή Νομιμότητα · να εγκαταλείψει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει σε πλείστες χώρες τού Πλανήτη -Βαλκάνια, Συρία, Λιβύη, Ιράκ κ.ά. · να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

4. Να ανακαλέσει το παράνομο casus belli εναντίον τής Ελλάδας και το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο.

5. Να σεβαστεί ο Τούρκος Πρόεδρος τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό τής χώρας του!!

   Η Ελλάδα, ιστορικό μέλος, ισχυρός πυλώνας και εσχατιά τής Ένωσης προς Νότον, οφείλει να αξιώσει απ’ αυτήν (Ε.Ε.), από τους Διεθνείς Οργανισμούς και τους συμμάχους μας τής Δύσης να έχουν έτοιμες βαρύτατες κυρώσεις, για να τις επιβάλουν σε βάρος τής Τουρκίας, σε περίπτωση που συνεχίσει την παραβατικότητα ή οσάκις οι συνθήκες το καλούν!

   Όσο για τη Συνάντηση ανωτάτου επιπέδου των κ.κ. Μητσοτάκη – Ερντογάν, που ζητά με τις δηλώσεις του, από 17 Μαρτίου ο Τούρκος Υπ-Εξ, φρονούμε πως είναι αρκετά νωρίς για να πραγματοποιηθεί. Οφείλουν πρώτα να δώσουν αρκετά δείγματα γραφής οι γείτονες ότι , όντως, την αξίζουν και κατόπιν βλέπουμε!

   Μέχρι τότε η Ελλάδα, στις σχέσεις της με την Τουρκία και τον κύριο Ερντογάν, πρέπει να κρατά στο ένα χέρι το καρότο και στο άλλο το μαστίγιο!!

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,  Έλληνες και Ελληνίδες, για την 200ή επέτειο της Παλιγγενεσίας τού 1821!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων