2 Νοε 2020

Το «OXI» εμφωλεύει στο DNA των Ελλήνων!

Ο Έλληνας δε σκιάζεται ποτέ για τη ζωή του, σαν κινδυνεύει η Πατρίδα του!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.


  Η Ελλάδα, στη μακραίωνη ιστορία της, αντιμετώπιζε -και αντιμετωπίζει συχνά- λόγω της περίοπτης θέσης της, πλειάδα θρασύτατων κι απρόκλητων εισβολέων. Οι Έλληνες, όμως, ποτέ στην ιστορία δεν ορρώδησαν, δεν κιότεψαν, δεν έσκυψαν κεφάλι, όποιοι και όσοι κι αν ήταν οι επίβουλοι εχθροί.

  Δυο μόνο παραδείγματα -σε απόσταση χιλιετηρίδων μεταξύ τους- βεβαιώνουν την απαράμιλλη ευψυχία των πατέρων μας! Το «Μολών λαβέ» τού Λεωνίδα προς τον Ξέρξη και τους Πέρσες, το 480 π.Χ., και το ηχηρότατο ”ΟΧΙ” των Ελλήνων, δια στόματος του Πρωθυπουργού, Ι. Μεταξά, στους Ιταλούς, την 28η Οκτωβρίου 1940, επέτειο, την οποίαν γιορτάσαμε πριν από λίγες μέρες. Ήταν τότε ακριβώς, που, μαζί με τους ένστολους μαχητές μας, ρίχθηκαν στη μάχη τής τιμής για την Πατρίδα και απλοί πολίτες υπερήλικες, άνδρες και γυναίκες. Έτσι, με το πεπερασμένο και λιγοστό πολεμικό υλικό που διαθέταμε τότε, χωρίς άρματα μάχης και με ελάχιστα, μόλις, αεροπλάνα, αλλά με λιονταρίσια και αδάμαστη ψυχή, αντιμετωπίσαμε τις ορδές των χιλιάδων πάνοπλων -με σύγχρονα όπλα, τανκς κι αεροπλάνα- Ιταλών στρατιωτών στα κακοτράχαλα βουνά τής Αλβανίας!

  Και ήταν τόση η ασύγκριτη ανδρεία των Ελλήνων στο έπος εκείνο του ’40, ώστε ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, ως Πρωθυπουργός τής Μ. Βρετανίας, με θάμβος αναφώνησε πως “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”!

  Με τα “ΟΧΙ”, λοιπόν, αυτά των χιλιετιών, τα τιμημένα και βαθιά ριζωμένα στις καρδιές μας, πορευόμαστε και σήμερα ΟΛΟΙ εμείς οι Νεοέλληνες κόντρα στον διεθνή ταραξία Ερντογάν. Τον επικίνδυνο αυτόν ισλαμοφασίστα – αρχιναζί, που κάθε μέρα τεντώνει το σχοινί σε βάρος της Ελλάδας και στρέφεται κατά της Διεθνούς Κοινότητας, λαών και ηγετών τους, τους οποίους καθυβρίζει διαρκώς αδίστακτα και ιταμά!

  Η Ελλάδα και οι Έλληνες και αρκετά πολιτισμένα κράτη και λαοί υποστήκαμε πολλά και διδαχθήκαμε αρκετά από τα εγκλήματα, τις σφαγές και τους πολέμους, που διέπραξαν κατά καιρούς ο ναζισμός και ο φασισμός. Αυτές οι τοξικές και επικίνδυνες ιδεολογίες, που διασπείρονται παντού ως νοοτροπίες και αντιλήψεις και επιβάλλουν με τη βία τα “θέλω” και τις εμμονές των άρρωστων ηγετίσκων τους! Πρωτοστάτησε, λοιπόν, και πάλι η Ελλάδα, όπως πράττει πάντα, κάθε φορά που απαιτείται, στην πάταξη του φασισμού και του ναζισμού στο έπος του ’40, πάτησε αυτό το φίδι στον λαιμό, το νίκησε κι ανέδειξε το μεγαλείο των Ελλήνων και την πίστη τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Αλληλεγγύης, του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού.

  Στα χέρια μας είναι πια -κι έχουμε μεγάλο χρέος- ΟΛΟΙ εμείς οι Έλληνες, λαός, Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση, σε συνεργασία και με τις ηγεσίες και άλλων, φίλιων λαών τής Ε.Ε., να βάλουμε φραγή στις άνομες ορέξεις τού επηρμένου ηγέτη τής Τουρκίας για τη δημιουργία τής καινούργιας «γαλάζιας πατρίδας» του (!) και την επικυριαρχία του σε Ασία, Ευρώπη και Αφρική. Διότι ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν έχει καταντήσει ο πλέον μισητός παρίας στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας!

  Υβρίζει χυδαία και αισχρά αρχηγούς κρατών δημοφιλείς, ακόμη και πέραν των συνόρων τους, όπως τον Μ. Μακρόν, Πρόεδρο της Γαλλίας, χώρας - ηγέτιδας και ισχυρού πυλώνα τής Ευρώπης. Και, ακόμη, υβρίζει την Ελλάδα, την οποίαν κατηγορεί ως κακομαθημένη τής Ευρώπης και την οραματίζεται ως ”χώρα-δορυφόρο” του, την Κύπρο κι άλλες χώρες τής Ευρώπης και Αφρικής, ενώ προκαλεί τις αντοχές όλου τού ελευθέρου κόσμου!

  Ε, λοιπόν, δεν πάει άλλο! Ο λόγος, πλέον, ανήκει στην Ευρώπη, που είναι καιρός να ξυπνήσει! Οφείλει πια να κανονίσει τα τού οίκου της, να διασφαλίσει την ομαλή πορεία της στο μέλλον και να προασπίσει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, την κυριαρχία και τα δικαιώματα των κρατών - μελών της.

  Η κραταιά Γαλλία κι ο ηγέτης της λοιδορούνται κι απειλούνται διαρκώς με Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ) από τον Ερντογάν, που προσπαθεί να διεγείρει εναντίον τους το “όπου - Γης - Ισλάμ” με τους τζιχαντιστές του, ενώ απειλεί και πάλι να διαλύσει την Ευρώπη!! Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον έντιμο αγώνα τής Γαλλίας για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων, ικανών να ταρακουνήσουν αισθητά την αιμάσσουσα Τουρκία και τον βαθύπλουτο ηγέτη της!

  Οφείλει, επιτέλους, η Γερμανία και η ηγεσία της, χώρα προεδρεύουσα της Ένωσης, να αφήσει πια τους μικροϋπολογισμούς, τα μικροσυμφέροντα και την απαράδεκτη ανοχή και, εν πολλοίς, την κάλυψη που απλόχερα τους προσφέρει μέχρι σήμερα. Οφείλει, όμως, και η ίδια η Ευρώπη να επιβάλει τις κυρώσεις που ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΙ ΕΠΕΒΑΛΕ στην Τουρκία ο Μακρόν. Οφείλει να δικαιώσει την ανάγκη της ύπαρξής της, να κάνει πράξη την οφειλόμενη αλληλεγγύη προς τα απειλούμενα κράτη - μέλη της και να διασώσει την αξιοπιστία της.

  Η δε Ελλάδα, με σύσσωμη την πολιτική μας ηγεσία, έχει χρέος να σταθεί πιστή φίλη και αρωγός στην προσπάθεια Μακρόν να βάλει τάξη στο ταλανισμένο αυτό ευρωπαϊκό μας δόμημα. Για να μην ξαναζήσει η χώρα μας στο μέλλον και άλλο έπος τού ’40.

  Θα ήταν, πάντως, συνετό κι ωφέλιμο να θυμούνται οι ηγέτες τής Ελλάδας, της Ευρώπης και πολλών άλλων χωρών τής Υφηλίου πως «το φίδι το πατάς στον λαιμό και το εξοντώνεις, πριν αυτό προλάβει να σου επιτεθεί, αλλά δεν το ‘κανακεύεις’, γιατί, αλλιώς, αλίμονό σου» !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων