19 Οκτ 2020

«Ξυπνήστε Ευρωπαίοι» ! !

Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν απειλεί χωρίς αιδώ να διαλύσει την Ευρώπη, οι ηγέτες της κανακεύουν και στηρίζουν τον μισητό αυτόν νέο Αδόλφο Χίτλερ!!

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.  Το στρατοκρατικό επιτελείο τής Τουρκίας και ο ψευτοσουλτάνος της έχουν ξεσαλώσει  και χάσει πλέον κάθε μέτρο, ενθαρρυμένοι από την ανοιχτή στήριξη που τους παρέχει η Δύση και οι Διεθνείς Οργανισμοί της, από την παντελή έλλειψη κυρώσεων από τους εταίρους μας τής Ε.Ε., αλλά – κι αυτό είναι το χειρότερο – και από την απαράδεκτη, μέχρι σήμερα και ανεξήγητη, υποχωρητικότητα της Χώρας μας!

  Μήνες τώρα ο Ερντογάν – αυτός ο πλαστογράφος τής παγκόσμιας ιστορίας και γεωγραφίας – προκαλεί τις αντοχές μας αλλά και τη διεθνή αγανάκτηση και κατακραυγή. Βεβήλωσε αυτή τη φορά την ελληνική σημαία, το ιερό σύμβολο του Έθνους μας, στο ακριτικό μας Καστελλόριζο, ρυπαίνοντάς την με κόκκινη μπογιά σε μια διατεταγμένη, ωμή, επιθετική στρατιωτική ενέργεια drone εναντίον της Ελλάδας, με την ελληνική πλευρά να τη χαρακτηρίζει – ίσως καλοπροαίρετα – όμως όλως αδόκιμα – ως δήθεν μεμονωμένη κίνηση Τούρκου ιδιώτη!!

  Συνεχίζοντας τις προκλήσεις του, κατάντησε επικίνδυνος πειρατής ο Ερντογάν. Μόλις προχθές απείλησε αναίσχυντα να διαλύσει την Ευρώπη, ενώ δυο 24ωρα νωρίτερα είχε διαπράξει πρωτοφανές κι αδιανόητο για ηγέτη κράτους, έγκλημα παράλογο και άηθες! Παραβαίνων το Διεθνές Δίκαιο και τον Ποινικό Κώδικα, παρεμπόδιζε τη διέλευση και κρατούσε επ’ αρκετόν, εν πτήσει, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και τη συνοδεία του από επίσημη επίσκεψή του στο Ιράκ, με άμεσο κίνδυνο της ζωής των μελών τής αποστολής και του Υπουργού, λόγω εξάντλησης των καυσίμων του!

  Επιπλέον ο ίδιος έδειξε με τη στάση του, πως δεν επιθυμεί πραγματικά διάλογο μαζί μας. Τον ζητούσε, όποτε τον βόλευε, σαν πρόσχημα, για να αποφεύγει κάθε φορά τις διεθνείς κυρώσεις, πράγμα που κατάφερνε ως τώρα! Και, εκεί που τον αναμέναμε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως επίμονα ζητούσε, μας ήλθε κατακέφαλα η νέα πρόκλησή του. Αρνούμενος, πλέον, τον διάλογο, έστειλε το «Oruc Reis», με την προστασία του πολεμικού του Ναυτικού, για έρευνες στο πολύπαθο Καστελλόριζο, κι έτσι τα τίναξε όλα στον αέρα!!

  Δεν πίστεψε ποτέ στα όσα έλεγε περί τού δήθεν διαλόγου. Σχεδίαζε πάντα - και σχεδιάζει - να επέμβει στην Ελλάδα, όπως και παλαιότερα έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο κι ετοιμάζεται να κάνει τώρα και στην Αρμενία!

  Ύστερα και απ’ τους τελευταίους αυτούς απανωτούς εξευτελισμούς τής χώρας μας από έναν γείτονα αισχρό και αποτρόπαιο και με τους Ευρωπαίους εταίρους και τούς πέραν τού Ατλαντικού συμμάχους μας να παραμένουν διαρκώς απλοί θεατές των ανομιών του, οι Έλληνες δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να στεκόμαστε απαθείς και με σταυρωμένα χέρια. Ούτε και πρέπει πλέον να μας θεωρούν οι καλοί μας αυτοί «φίλοι» τα “καλά παιδιά” τής Ε.Ε. ή τους “προβλέψιμους” εταίρους για τους συμμάχους μας τής Δύσης!

  Ο Ερντογάν, στους νεοοθωμανικούς παροξυσμούς και τις φαντασιώσεις του έχει χάσει πια «ντίπ για ντίπ» (εξ ολοκλήρου) τα λογικά του!! Πρέπει, λοιπόν, να πάρει την απάντηση που του αξίζει αμέσως, απ’ όλους εμάς τους Έλληνες, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ενωμένους μια γροθιά!! Γιατί διακυβεύεται το μέλλον τής Ελλάδας και, αν δεν τον αναχαιτίσουμε, θα μπει εφέντης μέσα στο σπιτικό μας! Οι Έλληνες δεν επιδιώξαμε ποτέ τον πόλεμο. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε πανέτοιμοι. Αν δεν τα καταφέρουμε να τον σταματήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, θα καθίσουν στο σβέρκο μας οι Τούρκοι, με την ανοχή, αν όχι και με τις ευλογίες, των Ευρωπαίων και των Δυτικών εταίρων και συμμάχων μας!

  Αν θέλουμε, όμως, ν’ αποφύγουμε τη ρήξη και το μέτωπο οφείλουμε επειγόντως: να προμηθευθούμε σύγχρονο στρατιωτικό υλικό ικανό, να κτυπήσει στόχους της Τουρκίας ως τη βαθιά Ανατολία· να κάνουμε προβολή τής αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων και, βεβαίως, να συστήσουμε ισχυρές συμμαχίες με τρίτα, φίλια, κράτη! Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η Ελλάς υπερτερεί κατά πολύ τής γείτονος από ξηρά, θάλασσα κι αέρα και ένα πρόσφατο παράδειγμα θα πείσει κάθε δύσπιστο. Επί δυο μήνες σχεδόν περιπολούσαν τα υποβρύχιά μας ανενόχλητα και αόρατα στις θάλασσες κι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τού πολεμικού τους ναυτικού, το οποίο, τελικά αποδείχθηκε ανίδεο αλλά και ανίκανο να τα εντοπίσει!!

  Οφείλουμε, ακόμη, έστω και τώρα, να προβούμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια σε όλο το Αιγαίο και την Κρήτη, ενέργεια, που έπρεπε να έχει γίνει πριν από δεκάδες χρόνια κι αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμά μας να το ασκήσουμε όποτε θελήσουμε!

   Η Ελλάδα, πάντως, δεν είναι και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ τουρκικό προτεκτοράτο. Είναι χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη κι έτσι θα μείνει πάντα. Αν δεν το έχουν ήδη καταλάβει ή έχουν άλλην άποψη οι φίλοι Γερμανοί, άλλοι «φίλοι» Ευρωπαίοι, οι φίλοι και εταίροι μας στη Δύση και το ΝΑΤΟ, υπάρχει κι άλλος τρόπος να το αντιληφθούν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ εναντίον της Τουρκίας! Και όχι κατ’ ανάγκην ο πόλεμος στο μέτωπο, γιατί κι εκεί θα θριαμβεύαμε, όπως έγινε τόσες άλλες  φορές στο παρελθόν. Η ιστορία, άλλωστε, είναι ο μάρτυράς μας!

  Υπάρχουν πολλών λογιών πόλεμοι και κυρώσεις που θα πονέσουν ίσως πιο πολύ τούς Τούρκους και τον Ερντογάν προσωπικά από εκείνον τού μετώπου - και με αυτούς έχουμε χρέος να κάνουμε αρχή. Πόλεμος,  πλέον οικονομικός, εμπορικός, τραπεζικός, διπλωματικός· κλείσιμο των συνόρων μας, της Τουρκικής Πρεσβείας και των Προξενείων τής Τουρκίας στην Ελλάδα· κλείσιμο των τεμένων και τζαμιών· κατάργηση των Μουφτήδων· ανάκληση του Πρέσβη μας στην Άγκυρα και άλλες, ακόμη, σκληρότερες κυρώσεις που σίγουρα θα κάμψουν τις αντοχές των Τούρκων στρατοκρατών!

  Έτσι μόνο θα καταλάβουν και όλοι οι προστάτες τους πως η Ελλάδα έπαψε πια ν’ αστειεύεται. Και θα πρέπει οι ίδιοι να θυμούνται επιπλέον πως δεν έχουν συμφέροντα ΜΟΝΟ στην Τουρκία. Έχουν τεράστια συμφέροντα κυρίως στην Ελλάδα, τόσα, που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν ποτέ απ’ την Τουρκία. Καλό, λοιπόν, και συμφέρον τους θα ήταν να πάψουν να συδαυλίζουν και σεκοντάρουν διαρκώς το ταμάχι τού αρχιτρομοκράτη Ερντογάν σε βάρος τής Ελλάδας.

  Διαφορετικά, είναι καιρός να τρίξουμε γερά τα δόντια μας σε «φίλους» και εχθρούς, γιατί, όπως μας δίδαξε ο Μέγας Ναπολέων, “σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει μια εναλλαγή: ή διατάζεις ή υπακούς”! Ας μάθουμε, λοιπόν, κι εμείς να διατάζουμε κι όχι να υπακούμε!!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων