7 Σεπ 2020

Ακραίος προβοκάτορας, πανούργος ηγέτης!

 «Φιρί – φιρί το πάει να φάει το κεφάλι του ο επηρμένος Ερντογάν»!Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.


  Πολλά είναι τα σφάλματα, που έχει διαπράξει και διαπράττει διαρκώς, και βαριές οι εξ αυτών ευθύνες τού αλόγιαστου Τούρκου γείτονά μας. Σφάλματα τεράστια, τα οποία, όμως, αντί για τον ίδιο, όπως θά ‘πρεπε, θα πληρώσουν ακριβά η Οικονομία και η Κοινωνία τής Τουρκίας - ο ίδιος ο λαός του δηλαδή!

  Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου στην αγωνία του να επιβιώσει πολιτικά και ν’ αναδειχθεί παγκόσμια ηγετική προσωπικότητα. Τα βάζει εναντίον όλων, δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, κινείται ως ταύρος μαινόμενος, απειλεί και υβρίζει ιταμά, θέλει να επιβληθεί με την ισχύ και την κλαγγή των όπλων!! Κατάντησε, έτσι, μισητός κι απόμακρος ακόμη κι από ηγέτες που κάποτε τον στήριζαν, βλέπει παντού -εντός κι εκτός Τουρκίας- εχθρούς και εκφέρει εναντίον τους δημόσια λόγο προκλητικό και απρεπή, μακράν κάθε πολιτικής κουλτούρας και διπλωματικών θεσμίων!

  Αποκάλεσε «άπληστους, αδύναμους και ανίκανους ηγέτες που κατέχουν εξέχουσες θέσεις…» (sic), τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό τής Χώρας μας, επειδή αρνήθηκαν ν’ αποδεχθούν την αρπακτικότητα, τις προκλήσεις κι απειλές του εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων και δικαίων τής Ελλάδας και άλλων χωρών. Το ίδιο χυδαία αποκάλεσε «αποικιοκράτες» τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ τα έβαλε και με τη Ρωσία και τον φίλο του Πρόεδρό της αλλά και με άλλες χώρες.

  Αυτός είναι κι έτσι συμπεριφέρεται ο σατράπης Ερντογάν, το χαϊδεμένο παιδί Ανατολής και Δύσης. Κλιμακώνει την ένταση και υποδαυλίζει τη σύγκρουση, ενώ συγχρόνως κατάντησε ακραίος κι επικίνδυνος με την πρωτοφανή κι ανήκουστη για «δημοκρατικό;» ηγέτη διαταγή του στη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας «βυθίστε πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό αεροσκάφος της Ελλάδας»! Γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο νομίζει, ο αφελής, πως θα ταπεινώσει την Ελλάδα -ότι δήθεν ήταν αυτή υπαίτια πολεμικού επεισοδίου- κι έτσι, ταπεινωμένη, να μας σύρει σε διάλογο και να μας επιβάλει τους δικούς του όρους, αλλά και γιατί οραματίζεται μια καινούργια Οθωμανική αυτοκρατορία με αυτοκράτορα τον ίδιο και τρέμει στην ιδέα τυχόν αποτυχίας του. Άλλωστε οι συνεχείς δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν πως οι Τούρκοι έπαψαν πια να τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό ξεπέρασε τα όρια και θέτει πια σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη!! Όμως, ο ελληνικός λαός διερωτάται.

  Θα υπάρξει, ελληνική Κυβέρνηση που θα δεχθεί να συζητήσει σε δημόσιο διάλογο ΟΛΑ τα θέματα της ατζέντας Ερντογάν; Θα διαπραγματευθεί μαζί του και θα του παραδώσει αμαχητί τα 18 νησιά μας, τις βραχονησίδες και μαζί το Καστελλόριζο, τα οποία ο αθεόφοβος θέλει να κάνει τουρκικά και γι’ αυτό μάς απειλεί, μας υβρίζει και μας εκβιάζει διαρκώς;

  Θα υπάρξει ελληνική Κυβέρνηση που θα απεμπολήσει το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα, στην προστασία των ακριτικών νησιών μας, στη διαφύλαξη και προστασία των συνόρων μας, που είναι συγχρόνως και σύνορα της Ευρώπης; Θα βρεθεί, τέλος, ελληνική Κυβέρνηση που θα παραχωρήσει στον Τούρκο ή στον όποιον άρπαγα έστω και μια σπιθαμή ελληνικού εδάφους και θα μοιρασθεί μαζί του την κυριαρχία, τα δίκαια, τα δικαιώματα και τον πλούτο τής Χώρας μας; Οι έλληνες, πάντως, από τώρα του δίνουμε απάντηση σταράτη. Εδώ είμαστε και αν τολμάς, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

  Εμείς, μόνο, θα υπενθυμίσουμε στους Έλληνες πως οι Αθηναίοι έφηβοι υπόσχονταν κι ορκίζονταν στο Ιερό τής Ακροπόλεως: «…Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά… την δε πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω…». Την ίδιαν ακριβώς υπόσχεση και τον ίδιο όρκο θα τηρήσουν και θα τιμήσουν και οι σημερινοί ηγέτες μας, όποιοι και αν είναι, όποτε χρειασθεί !!

  Ευχή, πάντως, κι ελπίδα όλων, Ελλήνων και ξένων, είναι οι Τούρκοι να συνέλθουν από τον εθνικιστικό παροξυσμό τους. Να αποκλιμακώσουν την κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν, να συζητήσουν μαζί μας το μοναδικό θέμα τής διαφοράς μας, αυτό τής ρύθμισης των θαλάσσιων ζωνών μας, χωρίς όμως απειλές, μπαμπεσιές κι εκβιασμούς. Αν, παραταύτα, δε συνετισθούν, τον λόγο πια θα έχει η “ράβδος” των κυρώσεων!! Η Παγκόσμια Κοινότητα, ο Ο.Η.Ε., το ΝΑΤΟ, ολόκληρη η Ευρώπη ΚΑΙ η Ελλάδα ασφαλώς, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απαντήσουν, με μέτρα που θα τους «πονέσουν». Με κυρώσεις, τραπεζικές, οικονομικές, εμπορικές,  διπλωματικές και άλλες εξίσου σοβαρές, γιατί μόνον έτσι θα συνετισθούν. Η δε Ελλάδα οφείλει, επιπλέον, να κλείσει άμεσα τα ήδη λειτουργούντα τεμένη, τα τζαμιά και τους οίκους λατρείας και ν’ απαγορεύσει την ανέγερση νέων αντίστοιχων, έως ότου επαναφέρει ο Ερντογάν την κανονικότητα στη λειτουργία τής Αγιά - Σοφιάς και της Μονής τής Χώρας.

  Η Οικονομία τής γείτονος ολοένα και βυθίζεται στο χάος, το νόμισμά της έχει υποτιμηθεί δραματικά, η Τουρκία είναι πια χρεωκοπημένη χώρα, ενώ το Δ.Ν.Τ. καραδοκεί για να κάνει και σ’ αυτήν ό,τι και στην Ελλάδα! Άλλωστε, «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», όπως μας θυμίζει η καθημερινή ζωή, η ιστορία και η τύχη των φτωχών λαών που βίωσαν τη «θαλπωρή» τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Η επιβολή, λοιπόν, των κυρώσεων αυτών κατά τής Τουρκίας, σε περίπτωση που συνεχίσει να αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, να διεκδικεί και να προκαλεί τις αντοχές της Ελλάδας και της Διεθνούς Κοινότητας, αποτελεί μονόδρομο για τον συνετισμό της. Ενώ θ’ αποτελέσει ταυτόχρονα βαρύ κι οδυνηρό χτύπημα στην υστεροφημία και τους σχεδιασμούς του επηρμένου Ερντογάν.

  Καλά θα κάνουν, λοιπόν, η ηγεσία και ο λαός τής γείτονος να ενθυμούνται διαρκώς τον θυμόσοφο παροιμιώδη λόγο πως: «λαγός την φτέρην έσειε, κακό τής κεφαλής του», αλλά και τη δραματική προειδοποίηση του Λόρδου Βύρωνα προς κάθε αδίσταχτο και πολεμοχαρή ή αχαλίνωτο ηγέτη ότι «ο πόλεμος είναι συμπόσιο γυπών και απώλεια υπάρξεων»!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων