31 Ιουλ 2020

Παροιμιώδης ο ανθελληνισμός των ΓερμανώνΓράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
            Είναι γνωστό από παλιά, και η ιστορία το έχει καταγράψει, πως η Ελλάδα, για διάφορους λόγους, κυρίως, όμως, λόγω της περίοπτης θέσης που κατέχει στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, αποτελούσε και αποτελεί το μήλο τής έριδος «φίλων» και μη, γειτόνων λαών και απόμακρων, ως απείρου κάλλους οδαλίσκη προς ικανοποίηση ιδίων ή και αλλότριων, τεράστιας, όμως, σημασίας συμφερόντων γεωστρατηγικών, οικονομικών, πολιτικών και άλλων!

            Είναι, ακόμη, γνωστό πως ένα κομμάτι τής Ευρώπης, με επικεφαλής τη Γερμανία και άλλες ισχυρές δυνάμεις τής Δύσης και της Ανατολής, και Διεθνείς Οργανισμοί – της Β.Α. Συμμαχίας μη εξαιρουμένης - δεν παύουν να επιδεικνύουν διαχρονικά την εύνοια και την οικονομική και πολιτική στήριξή τους στις ιταμές προκλήσεις και παράνομες αξιώσεις τής Τουρκίας και τα κελεύσματα του ψευδοσουλτάνου της!

            Ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια κάθε όριο νόμιμο, ηθικό και δίκαιο. Έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Γέμισε την Ελλάδα με μιλιούνια λαθραίων από ξηρά και θάλασσα· ξοδέψαμε οι Έλληνες εκατομμύρια ευρώ για να θωρακίσουμε τα σύνορα της Ευρώπης στον Έβρο και τις θάλασσές μας· υπέγραψε με τη Λιβύη παράνομες συμβάσεις· κατάργησε μόνος του παράνομα, ως διεθνής πειρατής, το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και διεθνείς συμβάσεις, όπως την, περί ειρήνης, Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία η χώρα του και η Ελλάδα  είχαν υπογράψει και κυρώσει πριν από περίπου 100 χρόνια – το 1923.

            Όμως, ο διεθνής αυτός ταραξίας δε σταματά εδώ. Τα θέλει όλα δικά του, γιατί στο εσωτερικό δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά. Η οικονομία τής Τουρκίας καταρρέει και, μαζί μ’ αυτήν και ο ίδιος και κινδυνεύει σοβαρά το πολιτικό του μέλλον! Και, ενώ όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον καταγγέλλουν για τις λανθασμένες επιλογές του, ο ίδιος συνεχίζει να παρανομεί και να προκαλεί τη διεθνή κοινότητα και τους αντιπάλους του.

            Διεκδικεί το μισό Αιγαίο και δεκάδες νησιά μας, ακόμη και την Κρήτη, και αξιώνει την αποστρατικοποίηση όλων των νήσων τού Αιγαίου! Ενώ έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά, πλήττοντας έτσι τον παγκόσμιο πολιτισμό, την πίστη και θρησκεία των όπου Γης Χριστιανών και ιδία των Ελλήνων!

            Αυτός είναι ο Ερντογάν, αυτή είναι η σημερινή Τουρκία κι έτσι εννοούν τον διάλογο ο ίδιος και οι πάτρωνές του στην Ευρώπη και τη Δύση. Γιατί είναι γεγονός πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι αυτή που πρωτοστάτησε να προσέλθουμε στον διάλογο αυτόν και, ταυτόχρονα, φιλικά προσκείμενη σ’ αυτήν εφημερίδα τής πατρίδας της καμάρωνε πως δήθεν η κα Μέρκελ «έσωσε την Ελλάδα με την παρέμβασή της»!

            Πώς «έσωσε», όμως, την Ελλάδα και τι σόι διάλογο μας πρότεινε να ξεκινήσουμε με τους Τούρκους, όταν, πριν ακόμη αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αποκάλυπτε επισήμως - και μάθαιναν εμβρόντητοι οι Έλληνες - πως «ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για κοινές έρευνες στις αμφιλεγόμενες περιοχές τού Αιγαίου»;; Μας ξεκαθάρισε δηλαδή εξαρχής ο Ερντογάν, πως αποτραβήχθηκε μεν προσωρινά από τις έρευνες, προκειμένου να συζητήσει, όμως, εφ’ όλης τής ύλης μαζί μας! Για ΟΛΑ τα θέματα που ο ίδιος έθεσε ως τώρα και για όσα ακόμη, ενδεχομένως, θα θέσει στο τραπέζι, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις θέσεις τής Ελλάδας! Επιμένει δηλαδή εκών άκων να μας επιβάλει τους δικούς του όρους!!

            Τελεσίγραφα και διαταγές απευθύνουν στην Ελλάδα η κα Μέρκελ και ο Ερντογάν, με πρόσχημα τον διάλογο! Στην ουσία θέλουν τα νησιά μας - την Κρήτη, το Αιγαίο, την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα, τα πετρέλαια, ολόκληρη την Ελλάδα - και ό,τι άλλο μάς ζητήσουν! Θέλουν δηλαδή να κατεβάσουμε και τα παντελόνια μας στους Τούρκους, επειδή οι ίδιοι το ζητάνε και μας το επιβάλλει η Γερμανία;; Ε! ΟΧΙ λοιπόν. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Οι Έλληνες δε θα σκύψουμε το κεφάλι. Η Ελλάδα δεν πωλείται. Αν την θέλουν, εδώ είναι και ας έλθουν να την πάρουν!!

            Εκείνο, όμως, που προβληματίζει έντονα τον ελληνικό λαό είναι ο από αιώνων αφιονισμένος ανθελληνισμός της Γερμανίας, καταγεγραμμένος, άλλωστε, από την ιστορία και από διαπρεπείς συγγραφείς και λόγιους! Και τρομάζει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες το σημερινό ενδιαφέρον της Καγκελαρίου, όταν φέρνουν στη μνήμη τους την ανθελληνική στάση τής ίδιας και του κου Σόιμπλε στη 10χρονη κρίση που περάσαμε. Τότε, που μας φόρτωσαν τα 4 μνημόνια και δέσμευσαν τον πλούτο τής Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας για την επόμενη 100ετία!!

            Πώς, λοιπόν, και γιατί να την εμπιστευθούμε τώρα; Ο λαός, άλλωστε, θυμοσοφώντας, και η ιστορία μάς θυμίζουν πως «όταν έχεις τέτοιους φίλους, οι εχθροί είναι περιττοί»! Ο δε σοφός Σόλων επιμένει ακόμη και σήμερα να μας συμβουλεύει: «φίλους ευσέβει» και εννοούσε «να σέβεσαι τους φίλους σου». Ας αποδείξει, λοιπόν, έστω και τώρα, η «φίλη» Γερμανία πως πράγματι μας σέβεται!

            Αυτό, όμως, που πρέπει να γνωρίζουν καλά οι «καλοί» μας αυτοί «φίλοι» είναι πως, αν επιτύχουν οι προσπάθειες της κας Μέρκελ να μας επιβάλει μέσ’ απ’ τον διάλογο λύσεις στα μέτρα τού Ερντογάν και σε βάρος τής εθνικής ακεραιότητας και των εθνικών δικαίων μας, θα καταγραφεί στο πάνθεον της ιστορίας ως η «καταστροφέας της Ελλάδας» και η «μπουρλοτιέρισσα της ίδιας της Ευρώπης και της ενότητάς της»!

            Ο ελληνικός λαός πάντως ενωμένος σαν γροθιά από τον Έβρο ως την Κρήτη, από τα Δωδεκάνησα μέχρι τα διαπόντια νησιά και την ενδοχώρα, στέλνει ένα αποφασιστικό και ξεκάθαρο μήνυμα σ’ όλους ανεξαίρετα, φίλους και «φίλους», γείτονες και μη, και στους εταίρους και τα μέλη στα διεθνή φόρα πως: δε θα βρεθεί ποτέ ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους Τούρκους την άλωση της Ελλάδας ούτε θα παραδώσει αμαχητί σπιθαμή τής εθνικής μας κυριαρχίας και των εθνικών δικαίων μας. Δε θα διαπραγματευθούμε την ΑΟΖ και τα θαλάσσια σύνορά μας ούτε τον πλούτο τής Ελλάδας, εναέριο, υπέργειο, υπόγειο, θαλάσσιο, ή υποθαλάσσιο. Ας το χωνέψουν ΟΛΟΙ καλά αυτό!!

Και ακόμη καλά θα κάνουν να θυμούνται πως την Ελλάδα την υπερασπιζόμαστε ομόθυμα ΟΛΟΙ οι Έλληνες ενωμένοι ως μια γροθιά. Και όλοι ανεξαίρετα οι πολιτικοί και πολιτειακοί μας άρχοντες, πρώην και νυν, αλλά ΚΑΙ οι 300 της Βουλής εν ενί σώματι!! Αν στο τέλος χρειασθεί, θα το αποδείξουμε έμπρακτα, όπως το πράξαμε άπειρες φορές στο παρελθόν από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων