14 Ιουλ 2020

«Εάλω η Αγιά-Σοφιά»!!

«Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται»! Απόστολος Παύλος

(Το κακό αντιμετωπίζεται με κακό)Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.

 


  Η Αγία Σοφία (Αγιά-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης) είναι ένα από τα σπουδαιότερα κτίσματα και μνημεία του Χριστιανισμού. Ο περιφανής αυτός ναός που συνδέθηκε όσο τίποτα άλλο με τις περιπέτειες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία πλουτισμένη με θρύλους και παραδόσεις. Οικοδομήθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄ τον Μέγα ανάμεσα στα έτη 532-537 μ.Χ. και αποτελεί το λίκνο της Χριστιανοσύνης και σύμβολο Παγκόσμιου Πολιτισμού.

  Αυτό το υπέρλαμπρο στολίδι του ελληνισμού που από το 1934 είχε μετατραπεί με διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ, αναμορφωτή της σύγχρονης Τουρκίας, και λειτουργούσε μέχρι σήμερα ως Μουσείο έγινε Τζαμί με προχθεσινό διάταγμα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

  Η απόφαση αυτή –ανεξάρτητα από τους λόγους (προσωπικής προβολής του πάντως) που τον ώθησαν να την επιβάλλει– αποτελεί βαρύτατο χτύπημα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό όσο και στην πίστη και την καρδιά του απανταχού ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης και θρασύτατη πρόκληση για ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο! Ήταν, άλλωστε, η Αγιά-Σοφιά –και θα παραμείνει στο διηνεκές– μια ιδέα για όλη την Υφήλιο, για όλους τους πολίτες – ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, καταγωγής, μόρφωσης και θρησκεύματος –ακόμη και για τους Μουσουλμάνους– ένα σύμβολο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς! Γιατί έτσι ακριβώς έχει χαρακτηρισθεί απ’ την UNESCO και έτσι έχει χαραχθεί στο DNA των Χριστιανών όλης της Οικουμένης!

  Μπορεί ο αντάρτης της διεθνούς νομιμότητας, στην προσπάθειά του να αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης του Ισλάμ, να χλευάζει ή και να εκβιάζει την παγκόσμια κοινότητα, τα κράτη ακόμη και τους Διεθνείς Οργανισμούς· μπορεί να τους επιβάλλει τους δικούς του όρους και να ελέγχει πλήρως στη χώρα του, τούς θεσμούς και τη δικαιοσύνη· μπορεί, ακόμη, και να σβήσει από την ιστορία της Τουρκίας τον Κεμάλ Ατατούρκ. Δε θα μπορέσει, όμως, ΠΟΤΕ να αποφύγει τη διεθνή κατακραυγή και τον διασυρμό του για τη βεβήλωση της Αγιά-Σοφιάς γιατί τέτοιο ανοσιούργημα δεν ξεχνιέται και γιατί η ιστορία εκδικείται! Με τη μοιραία δε αυτή απόφασή του, έβαλε, συγχρόνως, τέλος, και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας!!

  Σε ό,τι τώρα αφορά την Ελλάδα και τους έλληνες ως λαό και έθνος διαπιστώνουμε με πικρία –για άλλη μια φορά– πως έχουμε μείνει μόνοι να αντιπαλέψουμε και να προστατέψουμε τα παγκόσμια σύμβολά μας και την κυριαρχία μας από άρπαγες, εκβιαστές, ύαινες και τσακάλια ως ο Ερντογάν!

  Πού είναι αλήθεια η Παγκόσμια Κοινότητα, η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και οι ηγέτες Ανατολής και Δύσης; Γιατί δεν αρθρώνουν λόγο οργής και δεν εκδηλώνουν δυναμική αντίδραση –ως ώφειλαν– η UNESCO, ο ΟΗΕ, σύσσωμη η Ευρώπη και η Αμερική, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, το ΝΑΤΟ, τα χριστιανικά και τα αλλόθρησκα κράτη της Γης;

  Πού είναι η οφειλόμενη αντίδραση των Πατριαρχείων – πέραν αυτών της Κωνσταντινούπολης και της Ρωσίας που ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας, και γιατί δεν ακούγεται στεντόρεια η φωνή των ανά την Υφήλιο Αρχιερέων και θρησκευτικών ηγετών Ορθοδόξων, αλλοδόξων και αλλοθρήσκων, πλην του Ποντίφικα Φραγκίσκου που εξέφρασε την έντονη πικρία του; Γιατί η παγκόσμια νεολαία – και η ελληνική -  τηρούν άκρα σιγή; Δεν τους αφορά μήπως το μέλλον το δικό τους, της Ελλάδας, ολόκληρου του κόσμου; Και πόσοι αλήθεια Έλληνες και Χριστιανοί ανεξαρτήτως ηλικίας γνωρίζουν την ιστορία της Αγιά-Σοφιάς ή, έστω, πότε και από ποιόν οικοδομήθηκε; Γνώσεις, όμως, σαν κι αυτές είναι αναγκαίες και ωφέλιμες προς διατήρηση της μνήμης μας για την ιστορία και την πορεία κάθε λαού και έθνους και πρωτίστως της Ελλάδας!

  Η Ελλάδα σήμερα απέδειξε πως διαθέτει και  ισχυρή θέληση και σιδηρά πυγμή! Σφράγισε τον Έβρο, ασφάλισε τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας και απέτρεψε την εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα μας από τη γείτονά μας! Έτριξε τα δόντια στον υψιπέτη Ερντογάν, ξεσήκωσε την Ε.Ε. και τον κόσμο κι έβαλε φρένο, ίσαμε σήμερα τουλάχιστον, στις άνομες ορέξεις του για τον σφετερισμό του Αιγαίου, της Κρήτης, πολλών νησιών μας και τού πλούτου μας και ακόμη την επέκτασή του στο Ιόνιο πέλαγος και ολόκληρη τη Μεσόγειο!

  Οι Έλληνες, λοιπόν, όπου Γης, οι πολιτικοί μας, οι θρησκευτικοί και πνευματικοί ηγέτες μας, όλοι ανεξαίρετα οι φορείς, με επικεφαλής την Κυβέρνηση, και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ενωμένοι μια γροθιά, οφείλουμε να ξεσηκώσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη ΚΑΙ την Ευρώπη και να τους ζητήσουμε να πράξουν τ’ αυτονόητα.

  α. Να βάλλουν χαλινό στο χαϊδεμένο τέκνο τους.

  β. Να τον υποχρεώσουν: Να ανακαλέσει την ιταμή απόφασή του για την Αγιά Σοφιά, που αποτελεί ιοβόλο χτύπημα κατά των Χριστιανών όλης τής Γης. Να σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας του που προκύπτουν από τα διεθνή θέσμια και συμβάσεις. Να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος μας και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας!

  γ. Να τον αποτρέψουν απ’ τους σχεδιασμούς του να εξισλαμίσει ολόκληρο τον κόσμο και να τον κάνει χαλιφάτο του, για να καταστεί ο ίδιος παγκόσμιος αφέντης και δικτάτορας. Γιατί κάτι τέτοια βλέπει στα όνειρά του και αποθρασύνεται οσημέραι περισσότερο!

  δ. Να μη συναινέσει ΠΟΤΕ η Ελλάδα στην ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε. εάν πρώτα η Τουρκία δεν πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία και τα δίκαιά μας, δε σεβασθεί το διεθνές δίκαιο και αυτό της θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις και δεν αποδώσει την Αγιά-Σοφιά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό όπου και ανήκει!!

  Αυτό που δεν ήθελε και δεν περίμενε ποτέ ο Πλανήτης να συμβεί ήταν η σύγκρουση των πολιτισμών που, όμως, μόλις προχθές, το αποτόλμησε με το εγχείρημά του ο επικίνδυνος διεθνής ταραξίας Ερντογάν. Η Παγκόσμια Κοινότητα, λοιπόν, έχει πια τον λόγο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων