3 Μαΐ 2020

Ο Covid-19 και η Ευρώπη!!

Μεταλλάσσεται η Ένωση σε κλειστό κλαμπ των πλουσίων του Βορρά;
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
   Το βρετανικό περιοδικό “The Economist”, σε πρόσφατη έκδοσή του, αναφερόμενο στον κοροναϊό και τις συνέπειές του, γράφει πως πολλοί ηγέτες ανά την Υφήλιο “βλέπουν την καταστροφή ως ευκαιρία” και “εκμεταλλεύονται την περίσταση, για να εξασφαλίσουν περισσότερη ισχύ για τον εαυτό τους” ενώ δημοσιεύει κι άλλες πολλές καυτές αλήθειες! Η δε Ύπατη Αρμοστής τού ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μιτσέλ Μπατσελέ, με αφορμή την πανδημία, προειδοποίησε τα κράτη-μέλη τού Οργανισμού πως “το να πληγούν δικαιώματα, όπως η ελευθερία τής έκφρασης, ενδέχεται να προκαλέσει ανυπολόγιστες βλάβες στις προσπάθειες για περιορισμό τού ιού”.

   Αναμφισβήτητα η γιγαντιαία εξάπλωση του κοροναϊού -και μέχρις ότε αυτός ελεγχθεί οριστικά- θα προκαλέσει πλείστες όσες αδικίες παγκοσμίως, θα δοκιμάσει πολλών λαών τα όρια και θα παραμερίσει αρχές και αξίες δοκιμασμένες στον χρόνο, ενώ θα ελέγχει και θα κατευθύνει την ίδια τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες τής Γης! Τρανταχτά παραδείγματα για το τι περιμένει τα επόμενα χρόνια τούς κατοίκους τής Γηραιάς Ευρώπης και την ίδια μάς παρέχει ήδη η ακόλουθη ζοφερή πραγματικότητα :
1.       Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής τής Ε.Ε. απορρίφθηκε “μετ’ επαίνων” το αγωνιώδες αίτημα των κρατών-μελών τού Νότου για την έκδοση ευρωομολόγων! Έτσι “κατέστη σαφές ότι το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου δεν μπορεί να γεφυρωθεί”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η γερμανική “Die Welt” ! Πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την τερατώδη άρνηση της Ένωσης να επιδείξει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και την εταιρική ευθύνη στα χειμαζόμενα μέλη της υπήρξε, όπως πάντα, η γερμανίδα Καγκελάριος, συνεπικουρούμενη τόσο από τον σημερινό Υπουργό της των Οικονομικών - θιασώτη “τού 4ου Ράιχ” - όσο κι από άλλα πλούσια κράτη-μέλη τού Βορρά! Και συμβαίνει αυτό, την ώρα ακριβώς που χιλιάδες νεκροί θυσιάζονται καθημερινά στις χώρες τής Ε.Ε., θύματα όλοι τους στον Μολόχ τού κοροναϊού !!
2.       Μαζί μ’ αυτούς που υποσκάπτουν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, τα θεμέλια της Ευρώπης και έπαιζε πάντα το δικό του ύπουλο παιχνίδι σε βάρος τής ευρωπαϊκής ενότητας, περιλαμβάνεται και, ο γνωστός σε όλους μας από την εποχή των μνημονίων, μακελάρης τής Ελλάδας, ο κύριος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο αρχιναζί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

   Ο σύγχρονος αυτός Χίτλερ τής Ευρώπης, πρώην Υπουργός Οικονομικών τής χώρας του, κενός συναισθημάτων, σκυθρωπός κι αγέλαστος, όπως πάντα άλλωστε, δήλωνε πρόσφατα χαιρέκακα και με περίσσιο θράσος πως “δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός πως όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία τής ζωής και πως “θα πρέπει κάποτε να πεθάνουμε” !!

   Φαίνεται πως ο αμετροεπής, κυνικός και αλαζόνας Σόιμπλε πιστεύει, όπως πίστευε παλαιότερα και ο Χίτλερ, πως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πια καμιάν αξία ! Φαίνεται πως, πάνω απ’ όλα, βρίσκεται αποκλειστικά η ευημερία τής χώρας του και μόνον αυτής και πως οι υπόλοιποι, όποιοι κι αν είναι, κάποτε πρέπει να πεθάνουν. Ας πεθάνουν, λοιπόν, από τώρα ! Αυτή είναι η φιλοσοφία τού ανεκδιήγητου ανδρός! Φέρεται ως να αδιαφορεί παντελώς πως η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή κι αναντικατάστατη, καθώς είναι δώρο Θεού ! Και φαίνεται να αγνοεί – γιατί ποτέ δεν είχε – τις αρχές και τα οράματα των ιδεολόγων εκείνων ανθρωπιστών που ίδρυσαν την Ένωση !

   Ο Μένανδρος, κορυφαία μορφή τής Αττικής Κωμωδίας, τιμούσε και υμνούσε την παιδεία, τις χάριτες και τον ανθρωπισμό με την περίφημη ρήση του “ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή”. Δυστυχώς για τον κύριο Σόιμπλε δεν του προσήκουν τέτοιες τιμές και ύμνοι. Οι θεωρίες του για τη ζωή των συνανθρώπων και εταίρων του, οι οποίοι, δικαιολογημένα, λόγω των συνεπειών τής πανδημίας, αξιώνουν τον σεβασμό και την αλληλεγγύη τής Ε.Ε., φανερώνουν τον αμοραλισμό του ! Είναι επικίνδυνες, γιατί δεν υπήρξε -ούτε και πρέπει να καταστεί ποτέ ελεγχόμενη η ανθρώπινη ζωή σε οιανδήποτε δημοκρατικά λειτουργούσα κοινωνία τού Πλανήτη !

   Ο κύριος Σόιμπλε και η ηγεσία τής γερμανικής Καγκελαρίας δεν κρύβουν τους μύχιους πόθους τους να οικοδομήσουν μια νέα, μεγάλη Γερμανία, επικυρίαρχο ολόκληρης της Ένωσης, για να τη μετατρέψουν σε γερμανική Ευρώπη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα συμφέροντα και κεκτημένα των λοιπών εταίρων τους ! Εάν, όμως, τελικά το επιτύχουν, με τη “φιλότιμη” ενδεχομένως συνδρομή ή -έστω- ανοχή και ετέρων κρατών-μελών, θα έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα σ’ ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Με αποτέλεσμα να είναι πλέον θέμα χρόνου η μεταλλαγή τής Ε.Ε. σε ένα μικρό κι ασήμαντο κλαμπ των πλουσίων τού Βορρά  !!

   Για να επαληθευθούν έτσι στο ακέραιο οι σοφές αλλά δυσοίωνες προβλέψεις τού Τζ. Φ. Κέννεντυ, 35ου Προέδρου των Η.Π.Α., πως “εάν οι ελεύθερες κοινωνίες δεν δύνανται να βοηθήσουν τους πολλούς, οι οποίοι είναι φτωχοί, δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν τούς ολίγους, οι οποίοι είναι πλούσιοι !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων