6 Μαρ 2020

Το μεταναστευτικό και ο ρόλος τής Ευρώπης
«Τα εθνικά μας θέματα αντιμετωπίζονται μόνο με εθνική ομοψυχία, συσπείρωση και ενότητα»!

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Αρκετά χρόνια τώρα η Ελλάδα δέχεται και ανέχεται μια προκλητική και βάρβαρη συμπεριφορά από τον διεθνή ταραξία γείτονά μας, Ερντογάν. Μια συμπεριφορά, που ήκιστα αρμόζει σε σύγχρονο ηγέτη χώρας, την οποία φιλοδοξεί να καταστήσει μέλος μιας δημοκρατικά δομημένης και λειτουργούσης Ε.Ε.. Είναι γνωστή η απληστία και ο διακαής του πόθος να κυριαρχήσει σ’ ολόκληρο το Αιγαίο, τα νησιά μας κι ακόμη και στην Κρήτη και τη μείζονα περιοχή τής Μεσογείου.

  Αυτόν, άλλωστε, τον σκοπό εξυπηρετούσε και η σύμπραξή του με την Κυβέρνηση μειοψηφίας τής Λιβύης και η υπογραφή τού μεταξύ τους άκυρου Μνημονίου. Συμφωνία, που καταπατά βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θαλάσσης και λειτουργεί σε βάρος των όμορων και εγγύτερων χωρών του, Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιταλίας, Γαλλίας!

  Τις τελευταίες, όμως, μέρες ο Ερντογάν μετατράπηκε σε ωμό εκβιαστή τής Ευρώπης και κυρίως τής Ελλάδας, μετά και το πλήγμα που υπέστη ο στρατός του, και ο ίδιος προσωπικά, στη Συρία! Για να κατευνάσει, λοιπόν, τα οξυμένα πνεύματα στο εσωτερικό του, εξαπέλυσε απρόκλητη επίθεση στη χώρα μας, όχι, όμως, με όπλα και στρατό!

  Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε για όπλα του ανθρώπινες ασπίδες, ελάχιστους πρόσφυγες αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από χώρες τής Ασίας και τής Αφρικής. Το τραγικό, όμως, είναι πως ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται ελεύθεροι πλέον και αρκετές εκατοντάδες πρώην φυλακισμένων στην Τουρκία, που αποτελούν την αφρόκρεμα των σκληρών τζιχαντιστών και ποινικών κατάδικων και απελευθερώθηκαν με διαταγή τού Ερντογάν, όπως ενημέρωναν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι ίδιοι οι μετανάστες!!

  Εύκολο, λοιπόν, είναι να αντιληφθεί ο οιοσδήποτε καλόπιστος ή κακόπιστος αλλά και ο εκ πεποιθήσεως θιασώτης των ανοικτών συνόρων το τι θα συμβεί και ποια τύχη περιμένει τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες, αν και όταν εισέλθουν στη χώρα μας όλα αυτά «τα μπουμπούκια» τής διεθνούς τρομοκρατίας και του ποινικού δικαίου!! Ευτυχώς, όμως, μέχρι σήμερα η Θράκη άντεξε, η Ελλάδα άντεξε στις ορδές των χιλιάδων εισβολέων! Άντεξε η χώρα μας, γιατί ΟΛΟΙ ανεξαίρετα οι ένστολοι άνδρες και οι γυναίκες του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πολιτοφυλακής μας νυχθημερόν φυλάνε Θερμοπύλες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι φύλακες τού Λιμενικού κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων μας!!

  Άντεξε η Ελλάδα και θα αντέξει ως το τέλος, γιατί σύσσωμος ο λαός του Έβρου και των βόρειων περιοχών τής Χώρας, ενωμένος σαν γροθιά, άνδρες, γυναίκες, νέοι, γέροι, εθελοντές και εθελόντριες είναι κοντά στους φύλακες των συνόρων μας. Τους προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη τους, τους τονώνουν ψυχικά και ηθικά! Άλλωστε ο λαός απαιτεί και οι συνθήκες επιβάλλουν όλοι μας ανεξαίρετα, πολίτες και πολιτικοί, ανεξαρτήτως χρώματος, να αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα με εθνική συσπείρωση, ομοψυχία και ενότητα! Το ίδιο, άλλωστε, συνέβαινε κάθε φορά που το εθνικό συμφέρον το απαιτούσε!

  Πολλές φορές στο παρελθόν, και πρόσφατα ακόμη, είχαμε ζητήσει με επιμονή να «θωρακίσουμε τα σύνορα για να σωθεί η Ελλάδα». Οι διαθέσεις, άλλωστε, «του κόρακος της Άγκυρας» ήταν πασιφανείς και ουδέποτε τις έκρυψε! Φρονίμως, λοιπόν, και εθνικά επωφελώς αντέδρασαν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός! Το κλείσιμο των συνόρων με τη γείτονα, χερσαίων και θαλάσσιων, ήταν το ηχηρό μήνυμα της χώρας μας στην Ε.Ε., την Τουρκία, τους Διεθνείς Οργανισμούς και κάθε άλλη κατεύθυνση, πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ούτε τσιφλίκι κανενός, όποιος και αν είναι αυτός! Είναι ΧΩΡΑ ανεξάρτητη, κυρίαρχη και οι Έλληνες ασκούμε και προστατεύουμε ΜΟΝΟΙ εμείς τα εθνικά μας δικαιώματα και την κυριαρχία μας.

  Έτι πλέον, «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης». Την πραγματικότητα αυτήν ομολόγησε επιτέλους και η ίδια η ηγεσία της, στην πρόσφατη επίσκεψη και αυτοψία που έκανε (στις 03-03-2020) με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στον Έβρο! Εκεί διαπίστωσαν οι ηγέτες τής Ένωσης τις αθλιότητες και τα ψεύδη τού Ερντογάν και του  καθεστώτος του. Εκεί είδαν και άκουσαν τους χιλιάδες μετανάστες, μαζεμένους στο Τουρκικό έδαφος, να εκτοξεύουν τουρκικά πολεμοφόδια και χημικά, να τραυματίζουν τους Έλληνες στρατιωτικούς, να καταστρέφουν τα οχήματα του στρατού και κραδαίνοντες μαχαίρια να απειλούν τους Έλληνες και τους φρουρούς πως «θα σας σφάξουμε, όταν μπούμε στην Ελλάδα»!!

  Ήταν αναμφίβολα αρνητική και δυσάρεστη η εμπειρία τής ευρωπαϊκής ηγεσίας από αυτήν της την επίσκεψη στον Έβρο και εξέφρασαν τη λύπη τους στους Έλληνες αλλά και στους «φύλακες των συνόρων τής Ευρώπης», όπως τους απεκάλεσαν. Και αυτό ήταν όλο!. Δεν αποκήρυξαν ούτε καταδίκασαν –ως ώφειλαν– τις αθλιότητες και τους εκβιασμούς τού ψευδο-Σουλτάνου σε βάρος των Ελλήνων και της ίδιας της Ε.Ε. αλλά αρκέσθηκαν να μοιράσουν υποσχέσεις με πολλά «ΘΑ» στον Έλληνα Πρωθυπουργό!

  Ο ελληνικός λαός, όμως, χόρτασε μέχρι σήμερα τα «ΘΑ» των Ευρωπαίων. Δεν επαιτεί ούτε δέχεται τον οίκτο τους! Απαιτούν, όμως, οι Έλληνες ισομερή συμμετοχή όλων των κρατών – μελών στα βάρη που επωμίζονται για τη φύλαξη των συνόρων τής Ευρώπης! Η Κυβέρνηση, λοιπόν, και ο Πρωθυπουργός οφείλουν να αξιώσουν δυναμικά απ’ την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.
  α. Να χορηγήσει άμεσα στην Ελλάδα πραγματική οικονομική βοήθεια και όχι τα ψιχία που υποσχέθηκε στον Έβρο η Πρόεδρος της Ε.Ε..
  β. Να αναλάβει η ίδια η Ευρώπη την ευθύνη φύλαξης, με δικό της προσωπικό, των θαλάσσιων και στεριανών ευρωπαϊκών συνόρων, που σήμερα τα φυλάσσει η Ελλάδα.
  γ. Να χορηγήσει στη χώρα μας υλικοτεχνικές υποδομές και μηχανοκίνητο εξοπλισμό, για την ξηρά και θάλασσα, μέσα άκρως αναγκαία για την ανάσχεση των παράνομων εισροών επήλυδων!
  δ. Να επιβάλει η Ε.Ε. σε βάρος τής Τουρκίας βαρύτατες κυρώσεις (οικονομικές, εμπορικές, πολιτικές κ.ά.) και αποκλεισμούς, γιατί μόνον έτσι θα συμμορφωθεί ο τζαναμπέτης Ερντογάν.
  ε. Η Frontex να προβεί άμεσα στην κινητοποίηση της ομάδας ταχείας συνοριακής επέμβασης για την ουσιαστική αναχαίτιση των εκατοντάδων παράνομων, που αποπειρώνται κάθε μέρα να εισέλθουν στην Ελλάδα! Αυτός είναι, άλλωστε, ο ρόλος τής Ευρώπης!

  Ένας παγκόσμιος, όμως, και επικίνδυνος πειρατής, όπως είναι ο Ερντογάν, δεν αντιμετωπίζεται ως να ήταν ο περίζηλος και υψηλός εταίρος μας, όπως πράττει μέχρι σήμερα η Ευρώπη! Δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Ούτε βέβαια δικαιούται να κλείνει τα μάτια και να ανέχεται τις αθλιότητες και τους ωμούς εκβιασμούς που διαπράττει ο ίδιος εναντίον της και κατά των κρατών – μελών της. Δε θα γίνει φίλος τής Ευρώπης, ούτε και τής Ελλάδας, ποτέ ο Ερντογάν! Και ας μας συγχωρηθεί να επαναλάβουμε εδώ τη θλιβερή διαπίστωση που παραθέταμε σε πρόσφατο κείμενό μας ότι «το μεταναστευτικό και οι εκβιασμοί τού Ερντογάν αποτελούν ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα»!

  Οφείλει, λοιπόν, η Ευρώπη να του τραβήξει γρήγορα τους χαλινούς και να τον προσγειώσει!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων