25 Φεβ 2020

Ορέγεται όλη την ΜεσόγειοΟ ψευδο-σουλτάνος γείτονας ωσφράνθηκε πακτωλούς πετρελαίων και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και ξεπέρασε τα όρια!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν –ο διαρκής ταραξίας και, ταυτόχρονα, αγαπημένος ενός μέρους τής διεθνούς κοινότητας– φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό τής χώρας του.

  Τριάμισι μόλις χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 εναντίον του, που ακολούθησε πογκρόμ διώξεων στις ένοπλες δυνάμεις, στη Δικαιοσύνη και τον δημόσιο βίο τής Τουρκίας, φήμες για νέο πραξικόπημα ήλθαν και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή τις καινούργιες διώξεις και τα εντάλματα συλλήψεων πολλών εκατοντάδων «γκιουλενιστών» όπως τους θεωρεί κυρίως αστυνομικών και στρατιωτικών στην Άγκυρα!

  Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται βάναυσα στη σημερινή Τουρκία με τις χιλιάδες διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων. Η ανεργία αυξάνει διαρκώς, ο πληθωρισμός καλπάζει, η τουρκική λίρα υποτιμάται συνεχώς, Τούρκοι πολίτες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και αρκετοί αυτοκτονούν από την ανέχεια, την ίδιαν ώρα που μέλη της οικογένειας Ερντογάν κατηγορούνται πως ξοδεύουν για προσωπικές ανάγκες τους τεράστια ποσά απ’ τον δημόσιο κορβανά! Είναι αυτονόητη, λοιπόν, η έκρηξη αυτή στο εσωτερικό της χώρας του!

  Για τον Πρόεδρό τους, όμως, τα προβλήματα των Τούρκων είναι αμελητέα. Κύριο μέλημα και φιλοδοξία του, που άλλωστε δεν την κρύβει, είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα περιλαμβάνει, και θα ενώνει, υπό τη δική του ηγεσία ως Αυτοκράτορα, ολόκληρο το μουσουλμανικό στοιχείο! Δείγμα των σχεδίων του αυτών, αποτελεί και η αλαζονική και ήκιστα αρμόζουσα σε λογικό και νηφάλιο ηγέτη συμπεριφορά που επιδεικνύει στις δημόσιες εμφανίσεις και συνομιλίες του με ηγέτες και αρχηγούς άλλων Κρατών και Οργανισμών!

  Στην προσπάθειά του αυτή, παραβιάζει ωμά και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων, γειτονικών του και μη, κρατών. Έστειλε τουρκικά στρατεύματα σε Συρία και Λιβύη κατά παράβαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και αγνόησε τις καταγγελίες των νόμιμων αρχών και τις διαμαρτυρίες των λαών τους!

  Υπέγραψε παράνομα και άκυρα Μνημόνια με την Κυβέρνηση μειοψηφίας τής Λιβύης. Απειλεί να κάνει γεωτρήσεις ακόμη και στην Κρήτη. Μια μεγαλόνησο, την οποίαν εξαφάνισε τελείως απ’ τον χάρτη – αλλά και σ’ ολόκληρη τη Μεσόγειο, την οποία μαζί με τον υποθαλάσσιο πλούτο της αδημονεί να μετατρέψει σε δική του θάλασσα! Κι ακόμη, πριν από λίγες μέρες, προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση στην τουρκική Βουλή. Ότι δήθεν «…η Ελλάδα σιγά σιγά ξεκίνησε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο…». Ότι, δηλαδή, αποδεχόμαστε οι Έλληνες τις θέσεις τής Τουρκίας για το Αιγαίο και τη Συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη! Βέβαια πήρε άμεσα αποστομωτική απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών μας πως η Ελλάδα είναι «…ανέτοιμη για ένα ανατολίτικο παζάρι και έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό». Φαίνεται, όμως, πως κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό του, «βρυχάται» ο Ερντογάν στο εξωτερικό για να τονώσει το ηθικό των υπηκόων του!!!

  Με αυτά, όμως, που κάνει και μ’ αυτά που εξυφαίνει σε βάρος της Ελλάδας και της κυριαρχίας της και σε βάρος άλλων κρατών στη μείζονα περιοχή της Μεσογείου, κατάντησε ένας παγκόσμιος πειρατής, μοναδικός στο είδος του!

  Έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, σε πολλά μέρη της Γης και με πολλούς, ο Ερντογάν. Με τη Ρωσία, την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Πολύ λίγοι, όμως, ισχυροί τα έβαλαν ίσαμε σήμερα μαζί του. Ίσως γιατί για πολλούς εξ αυτών, εξίσου ισχυρούς, ο Τούρκος Πρόεδρος με την πολιτική του εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους!

  Εξαίρεση, πάντως, παρήγορη και θετική έναντι της Ελλάδας και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, αποτελεί η θαρραλέα στάση της φίλης και εταίρου μας Γαλλίας και του Προέδρου της Εμαν. Μακρόν. Θυμίζουμε την αποστολή τού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκώλ στην περιοχή μας, ως μια χειρονομία ειλικρινούς αλληλεγγύης και στήριξης της Χώρας μας και διατήρησης της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή τής Μεσογείου!

  Ο Εμαν. Μακρόν, όμως, δε μασάει τα λόγια του όταν απευθύνεται στον Τούρκο ομόλογό του. Πρόσφατα ενημέρωσε την τουρκική ηγεσία πως τερματίζεται το πρόγραμμα αποστολής Ιμάμηδων και δασκάλων στη Γαλλία γιατί, όπως τού διαμήνυσε, «δε γίνεται να έχουμε τουρκικούς νόμους σε γαλλικό έδαφος»! Αυτός είναι ο Εμαν. Μακρόν. Έτσι απευθύνεται στον Τ. Ερντογάν. Δεν ορρωδεί ούτε μασάει τα λόγια του!!

  Εμείς, όμως, εδώ τι κάνουμε; Πώς αντιμετωπίζουμε την ακόρεστη βουλιμία και απληστία του άρπαγα γείτονά μας; Πώς αντιδρούμε στην αδίστακτη επιθετικότητα, στους ωμούς εκβιασμούς, τους χιλιάδες παράνομους που μας στέλνει κάθε μήνα απ’ τα ορθάνοιχτα σύνορα και τις θάλασσές μας; Θα αποδεχόμεθα εσαεί τις συνεχείς παραβάσεις των Διεθνών Κανόνων Δικαίου και του Δικαίου της Θαλάσσης; Θα σκύψουμε, εντέλει, το κεφάλι και θα του δώσουμε Γην και Ύδωρ; Θα του παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία και θα απεμπολήσουμε τα εθνικά μας δίκαια;

  Διότι ακούγονται ελληνικές φωνές, ευτυχώς όχι πολλές, από τιτλούχους πρώην και νυν, προσωπικότητες του πνεύματος, της διανόησης, των γραμμάτων, της πολιτικής – ανεξαρτήτως χρώματος – καταξιωμένους και μη στη συνείδηση του κόσμου, θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και των ανοιχτών συνόρων! Από πολίτες, ευυπόληπτους και μη, που «συμβουλεύουν» και «υποδεικνύουν» αυστηρά, κουνώντας μας ακόμη και το δάκτυλο, πως «δεν πρέπει οι Έλληνες να είμαστε μοναχοφάηδες»! Που υποστηρίζουν πως πρέπει να κάνουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό και πως «είναι προς το συμφέρον μας να πάμε στη Χάγη» ή ακόμη πως «θα μπορούσε, ενδεχομένως, να βρεθεί μια λύση η οποία να ικανοποιεί εμάς και τους Τούρκους»!! Και όλ’ αυτά χωρίς αιδώ!

  Εδώ, όμως, κάνουν μέγα λάθος! Γιατί, αν η Ελλάδα κρατήθηκε ίσαμε σήμερα όρθια, παρά τις ορδές των αιμοβόρων εισβολέων που δέχθηκε κατά καιρούς, οφείλεται στη φιλοπατρία, το σθένος και την αυτοθυσία των Ελλήνων. Η Πατρίδα μας δεν ξεπουλήθηκε ποτέ και δε θα πωληθεί στο μέλλον! Ας το γνωρίζουν αυτό καλά ντόπιοι και ξένοι φίλοι και «φίλοι» μας και όσοι συμφωνούν μαζί τους. Οι Έλληνες δεν ορρώδησαν, δεν παρέδωσαν τα όπλα, δεν έσκυψαν το κεφάλι ποτέ και σε κανέναν επίβουλο, όποιος κι αν ήταν ο εχθρός. Ούτε και τώρα θα παραδώσουμε τα όπλα μας, τα όσια, τα ιερά και την κυριαρχία μας, στους Τούρκους ή σε όποιον τα ορέγεται! Αν τα θέλουν ας έλθουν να τα πάρουν ή ας τους τα χαρίστουν, όποιοι νομίζουν πως μπορούν!

  Γιατί ήταν απόλυτα σαφής η θέση τής Κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε στην απάντησή του στον αμετροεπή και υψιπέτη Πρόεδρο Ερντογάν ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών, πως: «η Ελλάδα είναι…  έτοιμη για μιαν έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, είναι όμως… ανέτοιμη για ένα ανατολίτικο παζάρι και έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό»!! Ελπίζουμε να έλαβαν το μήνυμα αυτό η Άγκυρα και ο Ερντογάν. Διαφορετικά, εαυτούς ας αιτιώνται!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων