12 Φεβ 2020

Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη με το αζημίωτο;


Η μεταναστευτική κρίση δημιούργησε απίθανες ευκαιρίες άνομου πλουτισμού σε ορισμένες ΜΚΟ - σαΐνια !

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Πολλά ακούγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια στον διεθνή και ελληνικό τύπο για τους λαθρέμπορους μεταναστών, τους διακινητές ανθρώπινων ψυχών, τους «αλληλέγγυους με το αζημίωτο» και τη δράση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που θησαυρίζουν με τα εκατομμύρια των κονδυλίων που απομυζούν, τα οποία, όμως, προορίζονται για τους πρόσφυγες!

  Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η περίφημη OLAF, ασχολείται, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, με τη διερεύνηση υποθέσεων κατάχρησης δημοσίου χρήματος, ευρωπαϊκών κονδυλίων και δωρεών πολιτών που προορίζονταν για τη συντήρηση και διατροφή των μεταναστών – προσφύγων, των ασυνόδευτων  ανήλικων παιδιών, την διευκόλυνση της ζωής τους στους χώρους υποδοχής, αλλά και με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος από μερικές εξ αυτών των ΜΚΟ.

  Είχαμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν γι’ αυτές τις παράνομες και συνάμα ανήθικες δράσεις τους και τονίζαμε την αναγκαιότητα να ελεγχθούν και να παταχθούν άμεσα από την Πολιτεία, όσες εξ αυτών παρανομούν!

  Από το 2015, που η μεταναστευτική – προσφυγική κρίση έκανε δυναμικά την εμφάνισή της στην Ελλάδα, 450 περίπου ΜΚΟ, ελληνικές και ξένες, σύμφωνα με τους ελέγχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Χώρα. Όμως, απ’ όλες αυτές τις Οργανώσεις, ΜΟΝΟ 86, δηλαδή το 1/5 περίπου, είναι εγγεγραμμένες στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – από τις οποίες οι 73 είναι Ελληνικές και ΜΟΝΟ οι 13 αλλοδαπές!! Τα ερωτήματα, λοιπόν, στα οποία ζητούν άμεση απάντηση οι Έλληνες φορολογούμενοι αλλά και η Ευρώπη, είναι, αναμφίβολα πολλά και σοβαρά κυρίως, όμως, τα ακόλουθα:
  α. Πού και πώς διατίθενται και στις τσέπες ποίων καταλήγουν τα τεράστια κονδύλια που προέρχονται από τον κρατικό κορβανά, από δωρεές ιδιωτών και από την Ε.Ε.; Όταν, μάλιστα, η OLAF ερευνά για τη νομιμότητα της διαχείρισής τους και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!
  β. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της δράσης και ποια η προέλευση και στελέχωση των υπόλοιπων 364 ΜΚΟ που απέφυγαν, μέχρι σήμερα, να καταγραφούν στο Μητρώο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και για ποιο λόγο την απέφυγαν;
  γ. Ποιες και πόσες από το σύνολο των 450 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, επιδίδονται σε ξέπλυμα χρήματος ή και σε άλλες έκνομες δράσεις;

  Είναι βαριά η κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος που ερευνά η OLAF! Η Κυβέρνηση οφείλει – άλλωστε ο Πρωθυπουργός απέδειξε, ως τώρα, πως δεν ορρωδεί – να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όσες εξ αυτών εκτρέπονται της αποστολής τους. Να δώσει τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και οι διωκτικές με τις φορολογικές αρχές να αναλάβουν στη συνέχεια τις έρευνες, για να ξεκαθαρίσει δια παντός το θολό αυτό τοπίο!

  Οφείλει ακόμη η Κυβέρνηση να προστατεύσει τη ζωή, τις περιουσίες, την ηρεμία, οικονομία, οικογενειακή τάξη και γαλήνη των κατοίκων των νησιών και της ενδοχώρας, που διαταράσσονται νυχθημερόν, απ’ τους ήδη υπάρχοντες αλλά και από τα καραβάνια των λαθραίων, που μας στέλνει κάθε μέρα μπουναμά ο Ερντογάν!

  Τέλος, να επιταχύνει η Πολιτεία τις διαδικασίες παροχής ασύλου, αλλά και των επιστροφών στις χώρες τους όλων όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας! Γιατί ΜΟΝΟΝ έτσι· θα αποσυμφορηθούν και θα ανασάνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών· θα εκλείψει ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών· θα εκλείψουν τα επικίνδυνα, για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, φαινόμενα εξεγέρσεων και καταστροφών που προκαλούν οι εισβολείς με την προτροπή και υποκίνηση ορισμένων ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως και· θα γίνουν, επιτέλους, σεβαστές η ζωή και αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των ίδιων των μεταναστών.

  Οι φίλοι και εταίροι μας στην Ε.Ε. και η Γερμανίδα Καγκελάριος, θα πρέπει να θυμούνται πως· σε μια εποχή βίαιης μετακίνησης των πληθυσμών, οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές λόγω κυρίως των γεωπολιτικών μεταβολών, των πολεμικών συγκρούσεων, των εκβιαστικών συμπεριφορών αδίστακτων σατραπίσκων ηγετών, και πλείστων άλλων αιτιών, θα είναι διαρκείς. Η παγκόσμια κοινότητα, λοιπόν, οι Διεθνείς Οργανισμοί, ο Ο.Η.Ε. και η Ευρώπη, οφείλουν να αφυπνισθούν γιατί από εδώ και εμπρός το κάθε αύριο θα είναι χειρότερο του χθες!

  Το κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόζουν πλείστες χώρες – φίλιες και εταίροι μας – και η μετατροπή άλλων, όπως η Ελλάδα, σε χώρες – αποθήκες της Ευρώπης και των αποδιωγμένων βίαια απ’ τις δικές τους χώρες, ανθρώπινων ψυχών, αντίκεινται στους Διεθνείς κανόνες και τις αρχές, του Δικαίου, της αλληλεγγύης, της Ειρήνης και εν τέλει στους κανόνες και αρχές του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού!

  Οφείλουν, λοιπόν, τώρα γιατί οι συνθήκες μελλοντικά θα τους το επιβάλουν, να λάβουν ρηξικέλευθες αποφάσεις για να αντιμετωπισθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις αρχές της κοινοτικής – εταιρικής ισότητας και αλληλεγγύης, το καυτό πρόβλημα των αέναων προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Και ακόμη, να θέσει άμεσα σε εφαρμογή, η Ε.Ε., τη δίκαιη και επί ίσοις όροις κατανομή, σε κάθε κράτος – μέλος της, ανάλογα με τις δυνατότητες του, των ανέστιων αυτών κατατρεγμένων της ζωής!

  Γιατί δεν νοείται, ορισμένες χώρες – μέλη, να παίζουν το κρυφτούλι, άλλες να σφυρίζουν αδιάφορα και η Ελλάδα να επωμίζεται, σχεδόν εξ ολοκλήρου, τα βάρη και τις ευθύνες της απορρόφησής τους, με τους Έλληνες να καταντήσουμε, εντέλει, οι ταπεινοί θεράποντες, ήγουν, οι είλωτες των λοιπών εταίρων μας!

  Και γιατί δεν επιτρέπεται, να υπάρχει κανένα κράτος στην Ευρώπη που θα υποχρεωθεί να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από εκείνο που τού αναλογεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων