21 Ιαν 2020

«Η Ελλάδα δε θα γίνει πεσούσα δρυς»!Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Οι Έλληνες, από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα, διδάξαμε και δώσαμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο τις αρχές, τις αξίες και τα νάματα της Δημοκρατίας, της παιδείας, της σοφίας και του πολιτισμού. Συγχρόνως, όμως, διδάξαμε από τότε, στα πεδία των μαχών, την παλληκαριά, τη λεβεντιά και την ανδρεία.  Δεν ορρωδήσαμε ποτέ ούτε και ορρωδούμε προ οιουδήποτε κινδύνου, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Άλλωστε, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν αυτός που διακήρυττε με θαυμασμό πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» όταν έμαθε με ποια μέσα και ποιο σθένος αντιμετώπισαν οι Έλληνες τους Γερμανούς κατακτητές, από τα βουνά της Πίνδου ως την ανεπανάληπτη «Μάχη των Αμάχων», τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ δηλαδή!

  Δε φοβήθηκαν, λοιπόν, ποτέ κανέναν ύπουλο εχθρό ή εισβολέα, όποιος κι αν ήταν αυτός, ούτε υπολόγισαν τη ζωή τους στην προάσπιση των πατρίων εδαφών οι Έλληνες. Ούτε και επιθυμούμε τον πόλεμο με γείτονα ή αλλότριον. Αντίθετα επιζητούμε την ειρήνη, τη συνεργασία και την καλή γειτονία για την πρόοδο και την προκοπή των λαών μας! Όμως, την πατρίδα μας δε θα την παραδώσουμε ελάσσονα στις επόμενες γενιές, αλλά θα την υπερασπισθούμε όπως μας επιτάσσει η ιστορία μας. Κι αυτό το γνωρίζει καλά ο Ερντογάν, έστω και αν συνεχίζει καθημερινά να μας προκαλεί και να μας υβρίζει ιταμά κι απρόκλητα.

  Αν, παρ’ όλ’ αυτά, παρατραβήξει το σχοινί των διεκδικήσεων· αν η κρίση στις σχέσεις των χωρών μας επιδεινωθεί με ευθύνη τής Τουρκίας κι αν πραγματοποιήσει τις απειλές του σε βάρος της Ελλάδας, δε θα είμαστε οι Έλληνες αλλά εκείνος ο μόνος υπόλογος στη Διεθνή Κοινότητα, γιατί αυτός ήρξατο χειρών αδίκων εναντίον φίλιας χώρας, γείτονος, εταίρου και συμμάχου του στο ΝΑΤΟ!

  Η Κυβέρνηση, λοιπόν, προλαμβάνουσα τις όποιες εξελίξεις, οφείλει να επιδιώξει και να επιτύχει άμεσα περισσότερες ισχυρές και σταθερές συμμαχίες μεταξύ φίλιων χωρών τής Ευρώπης, όπως αυτή με τη Γαλλία, και άλλων ηπείρων όπως έπραξε με το Ισραήλ. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τόσο τη διαρκή πίεση, την προκλητικότητα και ακόρεστη βουλιμία τής γείτονος Τουρκίας όσο και την ανεξήγητη ενδοτικότητα της Γερμανίας σ’ αυτές τις ανιστόρητες πιέσεις της! Μια ενδοτικότητα, που αναμφίβολα πλήττει το κύρος τής Ενωμένης Ευρώπης. Θα ήταν μέγα λάθος απέναντι στις αρχές και αξίες που διέπουν την Ε.Ε. να καταστεί η χώρα μας ο φτωχός συγγενής στη διεθνή πολιτική σκηνή, όπως μας θέλουν δυστυχώς οι Γερμανοί (εταίροι μας), και άλλες όμορες και μη με την Ελλάδα χώρες.

  Και ήταν προφανές το διπλωματικό ατόπημα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, στη συνάντηση που η ίδια συγκάλεσε στο Βερολίνο, την Κυριακή 19.01.2020, να καλέσει χώρες όπως η Τουρκία, η Λιβύη, οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Αίγυπτος και σωρεία άλλων κρατών απ’ την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, για να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν κυρίως στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρίσταται η Ελλάδα, γιατί, δυστυχώς δεν την προσκάλεσε!!

  Το έχουμε γράψει αρκετές φορές: η χώρα μας δεν είναι μπανανία· δεν είναι υποτελής, χώρα δουλοπαροίκων, με φεδουάρχες την Καγκελάριο και τον Ερντογάν και δεν εκβιαζόμαστε! Είμαστε χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, που ασκεί κυριαρχικά τα δικαιώματα, τα δίκαια και την κυριαρχία της! Δεν τα χαρίζουμε ούτε παραχωρούμε το δικαίωμα σε κανέναν να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν, σα να ήταν δικά του τσιφλίκια!

  Δε θα υπάρξει, λοιπόν, λύση για την Ελλάδα ερήμην τής Ελλάδας! Το ηχηρό αυτό μήνυμα έστειλαν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προς κάθε κατεύθυνση πριν από λίγες μέρες! Οι Έλληνες δεν πρόκειται να παίξουμε ποτέ - ούτε και θα αποδεχθούμε - τον ρόλο τού παρία στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

  Και δεν πρέπει να λησμονούν η Ευρώπη και η Διεθνής Κοινότητα πως οι προκλητικές διεκδικήσεις του Ερντογάν με βάση τα άκυρα μνημόνια Τουρκίας και Λιβύης είναι θέμα που αφορά στο Διεθνές Δίκαιο και την ίδια την Ε.Ε. Δεν αφορά μόνο στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου – Τουρκίας, γιατί υπάρχει στο μέσον και η Λιβύη!

  Οφείλουν, λοιπόν, η Ε.Ε. με τη Γερμανία πρώτη, να σταθούν αρωγοί προς την Ελλάδα, της οποίας άμεσα κινδυνεύουν κυριαρχικά δικαιώματα και νησιωτικά εδάφη, όπως η Κρήτη, Ρόδος, Κως, το Καστελόριζο, μικρότερα νησιά και βραχονησίδες της που, όμως, αποτελούν και εδάφη τής ίδιας τής Ευρώπης! Και κινδυνεύουν από μια χώρα προκλητική και άπληστη, που, αν και δεν ανήκει στην Ε.Ε.,  επιθυμεί διακαώς να γίνει κράτος – μέλος της!!

  Για την πληρότητα της ενημέρωσης και μόνο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε εδώ πως, στη 2η μόλις παράγραφο του προοιμίου τού Ευρωσυντάγματος, η Ε.Ε. δεσμεύθηκε «να εργασθεί για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη ανά την υφήλιο»!!! Μια δέσμευση, όμως, που μόλις προχθές πετάχθηκε  στις γερμανικές καλένδες για να ικανοποιηθεί ο ψευδο-Σουλτάνος Ερντογάν!

  Θα ήταν, όμως, χρήσιμο κι επωφελές για τη Διεθνή Ειρήνη, την ηρεμία στη μείζονα περιοχή τής Μεσογείου και την αξιοπιστία και σοβαρότητα των Διεθνών Οργανισμών και της Ε.Ε. να γνωρίζουν και να θυμούνται, οι πάντες, στο διηνεκές πως «η Ελλάδα δε θα γίνει ποτέ η πεσούσα δρυς, για να ξυλεύονται όποιοι και όσοι ανοήτως την ορέγονται»!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων