10 Δεκ 2019

Τούρκικο μπαϊράκι στο Αιγαίο;Οι Τούρκοι το παράκαναν και προκαλούν τη διεθνή κοινότητα!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Πολλές φορές στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, έχουμε αναφερθεί στις ιταμές προκλήσεις, τις απειλές και την άκρατη βουλιμία του μπαμπέση γείτονά μας, Ταγίπ Ερντογάν. Τον τελευταίο καιρό, όμως, ο ίδιος και οι περί αυτόν ξεπέρασαν κάθε όριο! Καταπατά το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης και υπογράφει παράνομες συμφωνίες με φιλικές του «σκιώδεις, όμως, Κυβερνήσεις» που ελάχιστους –μόλις το 10% των κατοίκων– εκπροσωπούν στη Χώρα τους!

  Με τέτοια παράνομα τεχνάσματα, άγνωστα σε σύγχρονες και δημοκρατικά δομημένες πολιτείες, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος όμορών του, φιλήσυχων λαών! Δεν υπάρχει γείτονας, ακόμη κι ομογάλακτος και ομόθρησκός της, που να μην τού έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα η Τουρκία. Πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Συρία, η Αίγυπτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το μέγιστο μέρος της Λιβύης και άλλες όμορες με αυτήν είναι μερικά μόνο απ’ τα θύματα της επεκτατικής πολιτικής της!

  Η Ελλάδα, όμως, είναι αυτή που δέχεται τις διαρκείς απειλές, την αμφισβήτηση και την ιταμή προκλητικότητα του νεο-Σουλτάνου Ερντογάν. Με τις δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που μας στέλνει κάθε μέρα, μποναμά απ’ τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας και με τους εκβιασμούς του πως θα γεμίσει την Ευρώπη τρομοκράτες, διεκδικεί προκλητικά και μέρος τής εθνικής κυριαρχίας μας!

  Εξαφάνισε τελείως την Κρήτη απ’ τον χάρτη, ενώ υποστηρίζει πως «τα νησιά του Αιγαίου και η Κύπρος δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»!! Οσμίσθηκε, βλέπετε, τον πακτωλό των πετρελαίων και του φυσικού αερίου στον ελλαδικό μας χώρο και δηλώνει απροκάλυπτα πανταχού παρών(!), προκαλώντας, όμως, το θυμικό των όμορων λαών και το περί δικαίου αίσθημα ολόκληρης της πολιτισμένης και δημοκρατικής παγκόσμιας κοινότητας! Και δικαιώνει πανηγυρικά τη σοφή ρήση τού Πλάτωνα πως: «δια γαρ την των κτημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι ημίν γίγνονται»!

  Ο Ερντογάν έχει πλέον καταστεί ο διεθνής ταραξίας αλλά και ο απόβλητος πλείστων χωρών τής Υφηλίου! Παρά ταύτα, η διεθνής κοινότητα επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανοχή στις προκλητικές και παράλογες διεκδικήσεις του, όπως:
  α. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μόλις πρόσφατα, δήλωσε πως του αρέσει η Τουρκία και τα πάει πολύ καλά με τον Ερντογάν! Μια δήλωση που είχε κάνει και στο παρελθόν, στηρίζοντας δημόσια τον Τούρκο Πρόεδρο, η οποία, όμως, σχολιάσθηκε χλευαστικά από τα ΜΜΕ, από ηγέτες λαών και μεγάλο μέρος τής διεθνούς κοινότητας!
  β. Πρώην πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, λίγες μέρες νωρίτερα, μας προειδοποιούσε πως, αν σήμερα ζητήσουμε βοήθεια από την Αμερική, για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα, δεν είναι σίγουρο πως θα μας τη δώσει!!
  γ. Το ΝΑΤΟ, μέλη τού οποίου αποτελούν η Ελλάδα και η Τουρκία ενώ θα μπορούσε να τιθασεύσει την τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε αναρμοδιότητα (!!) και, παίζοντάς το «Πόντιος Πιλάτος», υπέδειξε υποκριτικά στα δύο μέρη «να τα βρουν μεταξύ τους με διαπραγματεύσεις», βάζοντας στο ίδιο καλάθι το θύμα με τον θύτη, τον οποίον έτσι επιβράβευσε για τις άνομες βλέψεις του σε βάρος τής Ελλάδος! Δυστυχώς, το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, που κάποτε πρυτάνευε στις σχέσεις μεταξύ των μελών του, δεν υπάρχει πλέον. Με τη στάση του, όμως, αυτή, το ΝΑΤΟ ΔΕΝ ισχυροποιεί το μέλλον του!
  δ. Όμως, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν αυτός, που σώζοντας την υστεροφημία της Ευρώπης, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Ερντογάν, τον οποίον μάλιστα κάλεσε δημόσια «να σεβασθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων», παίρνοντας σαφώς το μέρος τής Ελλάδος!

  Η αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας, των νήσων του Αιγαίου και των εθνικών μας δικαίων από τον ταραξία Ερντογάν αποτελεί την απαρχή των διεκδικήσεων της γείτονος σε βάρος της Ελλάδος. Είναι τόσο αχόρταγοι οι Τούρκοι, που κάποια στιγμή θα διεκδικήσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο μας (πετρέλαια, φυσικό αέριο κ.ά.) σ’ όποιο σημείο της χώρας μας κι αν βρεθεί αυτός, ακόμη και στον Πειραιά ή και το Ιόνιο πέλαγος!

  Όμως, όσο και όσα κι αν διεκδικούν οι γείτονες τώρα ή στο μέλλον, δεν παύουν να έχουν κι αυτοί την «αχίλλειο πτέρνα» - το τρωτό σημείο τους. Γιατί οι ίδιοι και ο ηγέτης τους, μόνο τη γλώσσα των πραγματικών ΚΥΡΩΣΕΩΝ καταλαβαίνουν και το κόστος αυτών και μόνον υπολογίζουν! Αυτή, λοιπόν, τη γλώσσα να χρησιμοποιήσει και η Ελλάδα σήμερα για να ταρακουνήσει τους αμφισβητίες γείτονές μας, έτσι:
  1. Η Κυβέρνηση οφείλει αμελλητί να καταχωρήσει τις θαλάσσιες ζώνες μας, να ορίσει τις περιοχές υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που ανήκουν στην Ελλάδα και να καταθέσει στον ΟΗΕ τις σχετικές συντεταγμένες! Ενέργειες, που, ενώ έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν, από τότε που, το 1982, υπεγράφη η συνθήκη για το δίκαιο της θαλάσσης, οι ελληνικές Κυβερνήσεις ολιγώρησαν!
  2. Να επιδοθούν όλοι, ει δυνατόν, οι ανά την Υφήλιο διπλωμάτες μας σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των Κυβερνήσεων και των κοινωνιών στα κράτη που υπηρετούν, ώστε να πιεσθεί πολλαχόθεν ο Ερντογάν να υποχωρήσει από τις παράλογες διεκδικήσεις του, για να αποφύγουν ο ίδιος και η χώρα του μια σίγουρη κι επώδυνη, ουδόλως, όμως, αναμενόμενη και συμφέρουσα γι’ αυτούς πολιτική – διπλωματική και οικονομική απομόνωση!
  3. Εθνωφελή και πολιτικά συνετή πράξη, κάτω απ’ αυτές τις συγκυρίες, θα αποτελούσε η σύσταση Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, με δεδομένη την ανάγκη άμεσης πρόληψης και καταστολής των αυξανόμενων προκλήσεων και διεκδικήσεων των Τούρκων.

  Οι μέρες είναι χαλεπές, ο εξ Ανατολών εχθρός καραδοκεί. Σε ώρες σαν κι αυτές, που διακυβεύονται τα εθνικά μας δίκαια και η εθνική κυριαρχία μας, αδήριτη παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει εθνική ενότητα, συναίνεση και εθνική ομοψυχία μεταξύ όλων των πτερύγων της Βουλής. Ο λαός αξιώνει την ενότητα αυτή! Γιατί, όταν το έθνος κινδυνεύει, η μεμψιμοιρία, μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή για την αποκόμιση πρόσκαιρων κομματικών οφελών, αποτελεί περιττή έως επικίνδυνη πολυτέλεια!

  Έστε, λοιπόν, προσεκτικοί, κύριοι Βουλευτές τής Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, γιατί κάποια στιγμή – που εξ όλης ψυχής ευχόμαστε ποτέ της να μην έλθει – ο τόπος αυτός θα την πληρώσει ακριβά! Θα είναι, όμως, ίσως πολύ αργά, γιατί, όπως μάς συμβουλεύει ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος, τότε: «Η εσχάτη  πλάνη έσται χείρων της πρώτης» !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων