24 Δεκ 2019

Εγκληματικότητα και καταστολή
Η προστασία τού πολίτη και η εφαρμογή των νόμων ασφαλείς εγγυήσεις για μια ευημερούσα πολιτεία!

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία, και θα συνεχίσει ακόμη αρκετά, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει τον νόμο και την τάξη και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των ελλήνων πολιτών σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Γιατί η εγκληματικότητα ήταν και παραμένει πρόβλημα μέγιστο και χρονίζον. Μια πληγή πυορροούσα, που ταλανίζει διαρκώς και θα συνεχίσει, με τη φθοροποιό δράση της, να παιδεύει τις κοινωνίες αδιάκριτα, από τις πλέον προηγμένες έως και τις υπό ανάπτυξη, σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι το σαράκι που ροκανίζει, αργά αλλά σταθερά, και τελικά αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό, εμποιεί τον φόβο στους πολίτες και αφήνει πίσω της τον όλεθρο και την καταστροφή. Γι’ αυτό και κάθε οργανωμένη κοινωνία θωρακίζεται και λαμβάνει τα δικά της μέτρα προστασίας.

  Στην Ελλάδα, χώρα της δημοκρατίας και της ελεύθερης απόλαυσης των δικαιωμάτων των πολιτών (ντόπιων και επισκεπτών),  είναι αδιανόητο, κοινωνικά και νομικά απαράδεκτο και εκτός λογικής οι μπαχαλάκηδες, οι κουκουλοφόροι, οι ληστές, οι κάθε λογής φαυλόβιοι και λαθρόβιοι κι ο κάθε τρομοκράτης να θέλουν να καταλύσουν την έννομη τάξη! Να επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους τού ερέβους και της ζούγκλας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα άναρχη, τριτοκοσμική και μπανανία!

  Την ευθύνη για την πάταξη της κάθε λογής παραβατικότητας στη χώρα μας έχει αναθέσει η Πολιτεία στην Ελληνική Αστυνομία, με τοπική αρμοδιότητα όλη την Επικράτεια, εκτός από τους χώρους που με ειδικές διατάξεις της έχει αυτή αναθέσει στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 8 §1 του Ν.2800/2000 (ΦΕΚ Α 41) η ΕΛ.ΑΣ. έχει σαν αποστολή της: «α. Την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών… β. Την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος…».

  Αυτή, λοιπόν, είναι η εθνική αποστολή και η ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. Έργο στο οποίο έχουν επιδοθεί με αυταπάρνηση όλα τα όργανά της, τα οποία, εντέλει, αποτελούν κι αυτά μέλη τής ίδιας κοινωνίας που ζούμε και υπερασπίζονται! Έχουν οικογένειες και παιδιά, ανάγκες και υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες και τους οφείλεται από την Πολιτεία ο ίδιος σεβασμός, που δικαιούται ο κάθε πολίτης Έλληνας ή αλλοδαπός!

  Αν, τώρα, κάποιος ή κάποιοι από τα όργανα αυτά επέδειξαν, εν ώρα υπηρεσίας, ζήλο υπερβάλλοντα ή εξετράπησαν απ’ τα καθήκοντά τους, είναι αυτονόητο πως πρέπει να ελεγχθούν και, αν αποδειχθεί ευθύνη τους, να τιμωρηθούν και μάλιστα αυστηρά! Σε καμιά, όμως, περίπτωση δεν είναι θεμιτό να χρεωθεί αυτήν τους την υπέρβαση ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ., τα όργανα της οποίας, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σέβονται και τιμούν τους πολίτες και τον όρκο τους και φέρουν σε πέρας άψογα την αποστολή τους.

  Αν, παρά ταύτα, ο νόμος αυτός (2800/2000) δεν είναι αρεστός σε μερικούς πολίτες ή, ενδεχομένως, και σε κάποιον ή κάποιους πολιτικούς σχηματισμούς ή μέλη τους, εντός ή εκτός Κοινοβουλίου, η συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη τούς επιτρέπει να ζητήσουν, αν το επιθυμούν, την κατάργηση ή τροποποίησή του, και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων και της αποστολής των δυνάμεων της τάξης, στον βαθμό που οι ίδιοι επιθυμούν!

  Δεν δικαιούνται, όμως, όταν τα όργανα αυτά πράττουν το καθήκον τους και προστατεύουν τους πολίτες και το κράτος, να τα λοιδορούν και να τα απειλούν νυχθημερόν. Ούτε περιποιούν τιμή στους δεκάδες νεκρούς των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα του καθήκοντος στις πόλεις και την ύπαιθρο, οι απαράδεκτοι, χυδαίοι και ρατσιστικοί προπηλακισμοί και οι φραστικές επιθέσεις που, εκ τού ασφαλούς, λόγω της ασυλίας τους, εξαπέλυσαν πρόσφατα κατά τού συνόλου των αστυνομικών, Ελληνίδες και Έλληνες Βουλευτές συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού.

  Επιθέσεις με φράσεις αηδείς όπως, «Μπάτσοι……» και άλλες εξίσου ιταμές! Φράσεις, δηλαδή, πεζοδρομίου, που χρησιμοποιούν κατά κόρον στις καθημερινές τους εξορμήσεις όλα τα μπουμπούκια τής ελληνικής αναρχίας, κουκουλοφόροι, ροπαλοφόροι, οπλοφόροι, μπαχαλάκηδες και κάθε λογής κοινωνικοί ανατροπείς, όταν αναστατώνουν την Πολιτεία και τους πολίτες και ρημάζουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους! Φράσεις, τέλος, που δυστυχώς εκφέρονται δημόσια από Έλληνες Βουλευτές και προσβάλλουν, βάναυσα τον πολιτισμό, το ήθος και την ευπρέπεια των Έλλήνων και πλήττουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ.!

  Όσο, λοιπόν, υπάρχει η εγκληματικότητα, όσο οι κάθε προέλευσης και καταγωγής κακοποιοί, καταληψίες και καταστροφείς τα κάνουν όλα μπάχαλο, όσο ταλαιπωρούν και δηώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, τα όργανα της τάξης οφείλουν να ασκούν εύορκα και μέσα στα πλαίσια των νόμων τα καθήκοντά τους και να αδιαφορούν για τις προκλήσεις και τις ακρότητες εκείνων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, που καλύπτουν την ανομία και τους άνομους.

  Η Κυβέρνηση δε με τη σειρά της, έχει χρέος να παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. και τα όργανα της τάξης τις υλικοτεχνικές υποδομές και τα μέσα που απαιτούνται για να επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους. Δηλαδή την εξασφάλιση της ειρήνης και ευταξίας των πολιτών και την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

  Γιατί όπως μας συμβουλεύει ο Ρόναλντ Ρήγκαν (πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ), «Το πρωταρχικό καθήκον μιας Κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να διευθύνει τις ζωές τους»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων