19 Νοε 2019

Ασύμμετρη απειλή το μεταναστευτικό!«Θωρακίστε τα σύνορα για να σωθεί η Ελλάδα»!
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

  Σεβόμαστε και τιμάμε την ανθρώπινη ύπαρξη απ’ όποια χώρα κι αν προέρχεται, σ’ όποια φυλή κι αν ανήκει, ανεξαρτήτως χρώματος, παιδείας, θρησκεύματος ή προσωπικών επιλογών της και συμπάσχουμε ειλικρινά μαζί της για όσα αναπάντεχα της επιφυλάσσει η ζωή. Η Χώρα μας άλλωστε τροφός τής Δημοκρατίας, του ανθρωπισμού και του Ξένιου Διός κι οι Έλληνες από τη φύση μας φιλάνθρωποι και αλτρουιστές, δίναμε ανέκαθεν, και σήμερα, ακόμη και το ιστέρημά μας στους εκάστοτε ικέτες μας!

  Η Ελλάδα, όμως, οφείλει κι επιβάλλεται να επιβιώσει και να λαμπρυνθεί, παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο στο διάβα της. Το οφείλει πρώτιστα στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες που δημιούργησε, τα οποία υπηρετεί και που τα μετέδωσε στον κόσμο από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα. Το οφείλει στους ίδιους τους Έλληνες και τα εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένα παιδιά της που στα αιμάσσοντα χρόνια της κρίσης αναγκάσθηκαν να μετοικήσουν σε ξένες πατρίδες για τη δική τους επιβίωση και για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Το οφείλει, τέλος, στους χιλιάδες αυτόχειρες οικογενειάρχες και επιχειρηματίες, αθώα θύματα κι αυτοί, τής ίδιας εκείνης ανθρωποκτόνου κρίσης που διέλυσε ως τώρα ισάριθμες οικογένειες Ελλήνων!

  Πώς, όμως, θα επιβιώσει και πώς θα πάει μπροστά, όταν συντελείται με γοργούς ρυθμούς ο εποικισμός των νησιών και της ενδοχώρας της με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να εισέρχονται καθημερινά από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας, με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση και την αλλοίωση του πληθυσμού της Χώρας; Ένα πρόβλημα υπαρκτό που θα καταστεί εκρηκτικό στο πολύ κοντινό μέλλον αν δεν αναχαιτισθεί έγκαιρα και δεν εγείρει συνειδήσεις στην Ελλάδα! Όταν μάλιστα ο αδιάλλακτος γείτονάς μας Ερντογάν εκβιάζει ωμά την Ε.Ε. και καταπατώντας κάθε διεθνές θέσμιο, αξιώνει όλο και περισσότερα δισ/μύρια Ευρώ, για να μη στείλει «πεσκέσι» στην Ελλάδα τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και τις εκατοντάδες των τρομοκρατών του ISIS; Ενώ συγχρόνως ζητά και από τη Διεθνή Κοινότητα, ακόμη και υπό την απειλή πολέμου μερίδιο από τα πετρέλαια της Μεσογείου και του Κρητικού Πελάγους;; Κι όλ’ αυτά με την ανοχή και συνενοχή των Διεθνών Οργανισμών, της ίδιας της Ε.Ε. και των υπερδυνάμεων;

  Πώς θα επιβιώσει τέλος η Ελλάδα όταν τα σύνορα μας παραμένουν συνεχώς ορθάνοιχτα από στεριά και θάλασσα, τη στιγμή που άλλα κράτη – μέλη τής Ε.Ε. κλείνουν τα δικά τους με το «έτσι θέλω» και προστατεύουν μέρα – νύκτα τις δικές τους θάλασσες, ενώ κάνουν πως δεν ακούν ή αδιαφορούν ψυχρά στις εκκλήσεις των Ελλήνων για βοήθεια;

  Και, ενώ ήδη βρισκόμαστε υπό τον διαρκή εκβιασμό και τις απειλές των Τούρκων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασύρει τη χώρα μας κατηγορώντας την πως μας έχει δώσει δήθεν «πρωτοφανή οικονομική βοήθεια»!! Με τέτοια, όμως, συμπεριφορά σε βάρος της Ελλάδας, η Ε.Ε. όλο κι απαξιώνεται στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων και θα πρέπει να την προβληματίσει σοβαρά η μελλοντική πορεία της μετά και την οδυνηρή, γι’ αυτήν, περιπέτεια του BREXIT.

  Σε σχετικά πρόσφατο δημοσίευμά μας, είχαμε αναφερθεί στο δημογραφικό ως το μείζον πρόβλημα της Ελλάδος. Η συνύπαρξη, όμως, τού δημογραφικού με τις διαρκείς μεταναστευτικές ροές αποτελούν όντως ένα δίδυμο εκρηκτικό που απειλεί την ίδια την επιβίωση του Έθνους και δημιουργεί προβλήματα οδυνηρά και διόλου αναστρέψιμα στο εγγύς μέλλον, όπως: δημιουργία εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, αλλοίωση της Ταυτότητας και του Πολιτισμού μας, προβλήματα υγιεινής και περίθαλψης, οικονομίας, οικογενειακής τάξης, εργασίας και πολλά ακόμη γνωστά, άλλωστε, στους Έλληνες πολίτες και τους πολιτικούς που όλοι μαζί τα βιώνουμε κι όλους μάς απειλούν!

  Ανάγκη λοιπόν αδήριτη επιβάλλει την άμεση αντιμετώπιση αυτής τής ασύμμετρης απειλής – τής ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών. Αυτή η ανάγκη επιβάλλει στις πολιτικές μας ηγεσίες μείζονα συναίνεση στο εθνικό μας πρόβλημα. Και αποτελεί μείζονα πολιτική πρόκληση η στάση μερίδας τής Aντιπολίτευσης, να καλωσορίζει και να προσκαλεί να έλθουν στην Ελλάδα κι άλλοι μετανάστες την ώρα ακριβώς που η χώρα ασφυκτιά από τους ήδη υπάρχοντες!

  Η Ελλάδα κορέσθηκε πλέον και δε χωράει άλλους! Το απεγνωσμένο αυτό μήνυμα απευθύνουν οι Έλληνες οργίλοι σ’ εκείνους τους πολιτικούς και τα στελέχη τής Αντιπολίτευσης που με τη στάση τους χαϊδεύουν τα αυτιά των αλλοδαπών, αλλά όμως προκαλούν την κοινωνία! Αντίθετα η υπεύθυνη Κυβέρνηση του τόπου, με ολόκληρη, ει δυνατόν, την Αντιπολίτευση, οφείλουν να συμφωνήσουν και να εφαρμόσουν μιαν ενιαία εθνική πολιτική στο μέγιστο αυτό εθνικό πρόβλημα, για να σωθεί η Ελλάδα. Κυρίως όμως:
  α. Να θωρακίσουν τα σύνορα από ξηρά και θάλασσα και να ανατεθεί η φύλαξή τους στις ένοπλες δυνάμεις.
  β. Να απελαύνονται άμεσα οι μη δικαιούμενοι ασύλου παράνομοι μετανάστες.
  γ. Να διενεργείται τακτικός έλεγχος στη νομιμότητα των ενεργειών, στη δράση και τις κινήσεις των Μ.Κ.Ο.
  δ. Να μην εκλείψει το αίσθημα της προστασίας και ασφάλειας των Ελλήνων στα νησιά, την ενδοχώρα και τις πόλεις λόγω της συγκατοίκησής τους με τους αλλοδαπούς.
  ε. Τέλος, η σημερινή πολιτική μας ηγεσία να καταγγείλει στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή Fora τη νεο-οθωμανική συμπεριφορά και τους συνεχείς εκβιασμούς τού υψιπέτη Ερντογάν και των Υπουργών του!

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, και οι ηγέτες των φίλιων κρατών – μελών της καλά θα κάνουν να θυμούνται πως η Ελλάδα, ιστορικό μέλος της, αποτελεί την εσχατιά και τα προς Νότον σύνορά της και συγχρόνως την εγγύηση για την εξέλιξη και την ομαλή μελλοντική πορεία της.

  Ανάλογη λοιπόν επιβάλλεται να είναι και η βοήθεια και στήριξή τους στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και πρόβλημα ολοκλήρου της Ευρώπης και όχι να υποχωρούν δουλικά στους εκάστοτε ωμούς εκβιασμούς τού Ερντογάν!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων