17 Ιουλ 2019

ΧΤΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

«Ο λαός είναι ο δυνατότερος στρατός δι’ έναν δίκαιον μονάρχη»

(Σααδής)

  Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες έκαναν τη δική τους «ειρηνική επανάσταση». Με την ψήφο τους αποκαθήλωσαν την πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση που είχε ποτέ η Χώρα. Την Κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς». Την Κυβέρνηση που ρίμαξε τον τόπο και δίχασε την Κοινωνία. Και, επιτέλους, επήλθε η κάθαρση! Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει, στη μεγάλη πλειοψηφία του, ο λαός γιατί, από εδώ κι εμπρός, αναμένει καλύτερες ημέρες για τον ίδιο και τη Χώρα, αναμένει δηλαδή τη σωτηρία της Ελλάδας!

  Συγχαίρουμε και καλωσορίζουμε τη νέα πολιτική ηγεσία, τον Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης. Και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για την ανασυγκρότηση του Κράτους και την υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για «ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα»! Μια δέσμευση στην οποία πίστεψε ο λαός και γι’ αυτό του έδωσε απλόχερα την αυτοδυναμία που ζητούσε!

  Δεν είχαν όμως καλά – καλά προφθάσει, Πρωθυπουργός και Υπουργοί, να καθίσουν στα γραφεία τους και να αναλάβουν δράση, και ενέσκυψε η καταστροφική καταιγίδα της 11ης Ιουλίου στη Χαλκιδική. Μια τραγωδία που άφησε στο πέρασμά της οχτώ νεκρούς και μια εκατόμβη τραυματίες. Και έφερε στη μνήμη των Ελλήνων τις τρομακτικές τραγωδίες του Ιουλίου 2018 με τους εκατοντάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές στο Μάτι, την Κινέττα και την Κρήτη και λίγους μήνες πιο νωρίς στη Μάντρα Αττικής από τις φονικές πλημμύρες!

  Όμως, όσες καταστροφές κι αν έπληξαν μέχρι σήμερα τη Χώρα κι άφησαν πίσω τους αμέτρητους νεκρούς κι ανυπολόγιστες ζημιές στην Εθνική Οικονομία, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε ένα Κράτος σοβαρό που σέβεται τους πολίτες και την αποστολή του! Αν υπήρχαν εξ αρχής οι αναγκαίες υποδομές. Αν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο και σε πλήρη ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Και ακόμη μια άρτια οργανωμένη και άψογα λειτουργούσα Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Κυρίως όμως, αν υπήρχε, η δυνατότητα έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών, με σύγχρονα μέσα, ηλεκτρονικά και ιδίως μέσω του πανευρωπαϊκού αριθμού 112, που επί χρόνια τώρα παρέμενε αναξιοποίητο, με μοναδική υπεύθυνη, για την έλλειψη αυτή, την απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

  Δυστυχώς, όμως, όλα τα παραπάνω δεν υπήρξαν! Και τα επίχειρα από την ανυπαρξία τους τα πληρώνει, όπως πάντα, ο δυστυχής λαός και η αιμάσσουσα Εθνική Οικονομία!

  Η Κυβέρνηση λοιπόν και ο Πρωθυπουργός έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους! Με αφορμή την ουσιαστική ανυπαρξία της Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλεται να οικοδομήσουν ένα καινούργιο Κράτος! Ένα κράτος με σύγχρονες δομές, που θα εγγυάται την άμεση προστασία της ζωής, της ασφάλειας, των δικαιωμάτων, της περιουσίας και καθημερινότητας των πολιτών. Που θα διασφαλίζει την Κοινωνική γαλήνη, την προστασία του Περιβάλλοντος και θα επιτύχει την ανάταξη της Εθνικής Οικονομίας, την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την εισροή επενδύσεων και ξένων κεφαλαίων!!

  Ένα Κράτος που θα προστατεύει την Παιδεία, την αριστεία, τη νεολαία, θα καταργήσει τα κάθε είδους άβατα και το άσυλο στις Σχολές και τα Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταστήσει, επιτέλους, τεμένη διακίνησης ιδεών και όχι άντρα παρεμπορίου, ναρκεμπορίου και ασφαλή καταφύγια παράνομων στοιχείων και εγκληματιών! Ένα Κράτος τέλος που θα νοικοκυρέψει ολόκληρη τη Χώρα, θα στηρίξει τον θεσμό της Οικογένειας και την Εκκλησία και θα καταστήσει την Ελλάδα ισότιμη και σεβαστή εταίρο στην Ευρώπη και τον κόσμο!

  Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί ξεκίνησαν καλά. Πριν ακόμη ορκισθούν, σήκωσαν ψηλά τα μανίκια για δουλειά. Γνωρίζουν πως πρέπει να τηρήσουν και τιμήσουν το άτυπο συμβόλαιο που υπέγραψαν προεκλογικά με τον λαό και υποσχέθηκαν να μην τον απογοητεύσουν!

  Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, γιατί το βίωνε καθημερινά ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πως οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες υποσχέσεις ανεκπλήρωτες, αλλά ΘΑ χωρίς αντίκρυσμα, άλλες κυβιστήσεις χωρίς τέλος. Δεν αντέχουν την ξύλινη γλώσσα, τα ψεύδη, το ξεπούλημα και τον ευτελισμό που υπέστησαν και υπέμειναν στα 4,5 χρόνια της «αλάστου μνήμης» αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα υποσχόταν στο λαό, άλλα πίστευαν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του και άλλα έπρατταν στο τέλος ο καθ’ ένας απ’ αυτούς!

  Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση θα κριθούν απ’ τον λαό στο τέλος της τετραετίας! Θα κριθούν από την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση των κρισίμων προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία και τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Θα κριθούν από την τήρηση, ή μη, των προεκλογικών τους υποσχέσεων. Θα κριθούν και από την προσπάθειά τους να ενώσουν τους πολίτες, να είναι δηλαδή Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, γιατί έτσι μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά!!

  Οφείλουμε, όμως, με ιδιαίτερη εκτίμηση, να υπενθυμίσουμε στον Πρωθυπουργό τη διαχρονική διαπίστωση και υπόμνηση που απηύθυνε στους άρχοντες, ο (αθηναίος τραγικός ποιητής του 5ου π.Χ. αιώνα) Αγάθων (την οποία επικαλέσθηκε κι ο ίδιος στην προεκλογική του ομιλία στο Θησείο, τρεις μέρες προ των εκλογών), πως: «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων