26 Ιουν 2019

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ;Χώρα πτωχών κι ανήμπορων κατάντησαν την Ελλάδα!

Γράφει  Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

            Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός κατάφεραν, στα χρόνια που μας κυβερνούν, να δημιουργήσουν μια καινούργια κοινωνική γενιά. Τη γενιά των φτωχών επιδοματούχων! Μια γενιά νέων κυρίως, Ελλήνων, που αρνούνται να δουλέψουν, για να ζήσουν εαυτούς και τις οικογένειές τους και αρκούνται να βολεύονται με τα πάσης φύσεως επιδόματα που τους παρέχει αφειδώς η Πολιτεία! Αρκούνται, δηλαδή, στα επιδόματα των 300,00 και 350,00 Ευρώ που αποσπασματικά κι όχι μόνιμα τους δίνουν!

   Έτσι, όμως, εθίζουν αυτή τη νεολαία, στο εύκολο κι ανώδυνο κέρδος, στην άρνηση εργασίας, στο «ωχ καημένε δε βαριέσαι κι αύριο μέρα είναι». Με άλλα λόγια την εθίζουν στην οκνηρία, την εξάρτηση, τον «ωχαδελφισμό», την πλήρη αποχαύνωση και τελικά την περιθωριοποίησή της!

  Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός, για τις ανάγκες, και μόνο, τού προεκλογικού του αγώνα, «κόπτεται» δήθεν υπέρ τής νεολαίας, υπόσχεται υποκριτικά, στους νέους επιστήμονες «λαγούς με πετραχήλια» και τους καλεί να μείνουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα. Αν και γνωρίζει πως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, ταλαντούχοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια τη μνημονιακή Ελλάδα προς αναζήτηση καλύτερης ζωής ανά την Υφήλιο κι έχουν ορφανέψει η χώρα κι οι γονείς απ’ τα παιδιά τους!


  Η υποκρισία των σημερινών ταγών μας, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, βρίσκεται στο απόγειό της. Κάνουν το παν, τα δίνουν όλα για όλα, τάζουν τα πάντα σε όλους προκειμένου να τις κερδίσουν. Και μετά τις εκλογές θα τα ξεχάσουν πάλι, όπως έκαναν δυο φορές το 2015!! Το κόστος, όμως, της ανεύθυνης και άφρονος αυτής πολιτικής τους το πληρώνει ο φτωχός λαός και, εν προκειμένω, ο Έλληνας αγρότης!

  Αρκετές ημέρες τώρα, οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων στη Β. Ελλάδα και τη Μακεδονία μας,  βρίσκονται σε απόγνωση και στέλνουν σήματα κινδύνου στην Κυβέρνηση, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών για τη συγκομιδή τους! Η ίδια έλλειψη παρατηρείται και η ίδια αγωνία καταγράφεται και σε άλλες περιόδους σε πολλές περιοχές της Χώρας για τη συγκομιδή των προϊόντων τους! Γιατί, όπως και παραπάνω αναφέραμε, οι νέοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν εργασία, αρνούνται να δουλέψουν και αρκούνται με τα επιδόματα πείνας που τους προσφέρει η Κυβέρνηση! Έτσι, όμως, οι Έλληνες παραγωγοί χάνουν το βιος τους και η αγροτική παραγωγή καταστρέφεται στα χωράφια.

  Οι αγρότες, ο σοβαρότατος αυτός πρωτογενής παραγωγικός μας κλάδος και στυλοβάτης της Εθνικής Οικονομίας μας, εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Όπως ακριβώς αφέθηκε στην τύχη της και ολόκληρη η μεσαία τάξη της Ελλάδας!

  Μια τάξη που αποτελεί κι αυτή τον μοχλό ανάπτυξης, την κινητήρια δύναμη της Χώρας, κατέρρευσε, ή – καλύτερα, - οδηγήθηκε στην καταστροφή! Δεκάδες νοικοκυραίοι, αρκετοί, άλλοτε κραταιοί, επιχειρηματίες, οικονομικοί παράγοντες, άτομα σοβαρά και σεβαστά στην κοινωνία οδηγήθηκαν τα χρόνια των μνημονίων στην απόγνωση και την αυτοκτονία! Η Ελλάδα κατάντησε Χώρα των πτωχών!

  Ενδεικτικές τής τραγικής κατάστασης της οικονομίας μας, στα χρόνια των μνημονίων και της αριστερής διακυβέρνησης της Χώρας, αποτελούν οι παρακάτω τραγικές διαπιστώσεις:
  α) Η Ελλάδα, το έτος 2008, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν στη 2η θέση τής Ευρώπης των 15, ενώ σήμερα βρίσκεται στη 12η θέση. Κάναμε, δηλαδή, άλματα προς τα πίσω!!
  β) Τα κλειστά καταστήματα, τα λουκέτα δηλαδή, στους δρόμους, τις γειτονιές, στις μεγάλες πόλεις αλλά και τις μικρές, αυξάνονται διαρκώς αντί να μειωθούν!
  γ) Ξένες επενδύσεις, δυστυχώς, δεν έρχονται, ενώ, όσοι σοβαροί επιχειρηματίες αποτόλμησαν και ήλθαν, εμποδίζονται ποικιλότροπα στην εφαρμογή των δικών τους πλάνων!!
  δ) Τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 40% και στα ελεύθερα επαγγέλματα κατά 68%!
  ε) Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες μειώθηκαν κατά 54%.
  ζ) Πάνω από 230.000 είναι οι αιτήσεις απομάχων τής ζωής, που εκκρεμούν για σύνταξη, πολλοί απ’ τους οποίους την περιμένουν τώρα και 40 μήνες, μέσα στα χρόνια δηλαδή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!!
  η) Η ανεργία εκτινάσσεται διαρκώς και ας επαίρεται ο Πρωθυπουργός για δήθεν μείωσή της!
  θ) Στα χρόνια των μνημονίων και της πρώτης Αριστερής διακυβέρνησης της Χώρας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν δυο και τρεις φορές πάνω την αξία του καθενός από αυτά. Ενώ χιλιάδες Ελλήνων πολιτών αποποιούνται τη γονική κληρονομιά τους! Αποποιούνται, δηλαδή, το σπίτι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, το σπίτι στο οποίο έπλασαν τα πρώτα όνειρά τους και αισθάνθηκαν τα πρώτα σκιρτήματα ζωής! Αποποιούνται την ίδια την προσωπική τους ιστορία!

  Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του και αυτές τις αρχές, τις αξίες και τα μέτρα εφαρμόζουν. Ύστερα ζητούν και πάλι την ψήφο των Ελλήνων! Για να ολοκληρώσουν, έτσι, το καταστροφικό τους έργο σε βάρος τους και σε βάρος της Πατρίδας!

  Οι Έλληνες, όμως, διαθέτουν και μνήμη και γνώση. Και θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει, με την ψήφο τους, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Γιατί θυμούνται πάντα τη θλιβερή αλλά διαχρονική και επίκαιρη διαπίστωση του Μαχάτμα Γκάντι, (την οποίαν όμως ο Πρωθυπουργός φαίνεται ξεχνά γιατί ίσως δεν την πέρασε στα νιάτα του ο ίδιος) πως: «Η φτώχεια είναι η μεγαλύτερη μορφή βίας» για τον άνθρωπο!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων