13 Μαΐ 2019

H ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!
Ο λαϊκισμός στην πολιτική πρέπει να πάρει τέλος και οι πολιτικοί οφείλουν άμεσα να τον αποκηρύξουν.

Γράφει ο Μιχάλης Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.

   Μήνας τριπλών εκλογών ο Μάιος. Αυτοδιοικητικές, πρώτου και δεύτερου βαθμού, και Ευρωεκλογές μαζί. Εκλογές, που σίγουρα θ’ αποτελέσουν πρόκριμα και θα κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό για τις επερχόμενες Εθνικές, όποτε κι αν γίνουν.

   Γνωρίζουν στην Κυβέρνηση πως, στην τριπλή αυτήν αναμέτρηση, θα τους κρίνουν οι πολίτες, που υπέστησαν τα πάνδεινα κι έχασαν τα πάντα στα τέσσερα χρόνια τής διακυβέρνησής τους από την “πρώτη φορά Αριστερά”. Έχασαν τα πάντα από τους σημερινούς αριστερούς κυβιστητήρες, που άλλα υπόσχονται δημόσια, άλλα σκέπτονται κατ’ ιδίαν κι άλλα πράττουν στη συνέχεια.

   Τα θυμούνται όλ’ αυτά ο Πρωθυπουργός κι οι Υπουργοί του, γιατί ήταν οι προσφιλείς τους μέθοδοι και γνωρίζουν καλά πως το αποτέλεσμα γι’ αυτούς από την επικείμενη αναμέτρηση θα είναι πολύ κρίσιμο για τους ίδιους. Για ν’ αποφύγουν, λοιπόν, τη βέβαιη συντριβή τους, άρχισαν να μοιράζουν προεκλογικά στον κόσμο υποσχέσεις και πακέτα παροχών. Ακολουθούν, δηλαδή, κι αυτοί την ίδια ακριβώς λαϊκίστικη πολιτική, που εφάρμοζαν στο παρελθόν κι άλλοι Πρωθυπουργοί.

   Λησμονούν, όμως, πως στα χρόνια τής διακυβέρνησής τους, διέλυσαν την κοινωνία, δίχασαν τον λαό και κατέστρεψαν την Οικονομία τής Ελλάδας. Λησμονούν, ακόμη, πως απορφάνισαν τη Χώρα από τη νεολαία της, που, απογοητευμένη από την κατάντια τής Πατρίδας, αναζήτησε το μέλλον της στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα!

   Δεν πείθονται, λοιπόν, οι Έλληνες και θεωρούν φθηνή δημαγωγία και λαϊκισμό τις προεκλογικές παροχές και τα μέτρα που εξήγγειλε γι’ αυτούς από το Ζάππειο  ο Πρωθυπουργός. Μέτρα, όμως, μερικά από τα οποία ΘΑ εφαρμοσθούν το 2020 (!), όταν, δηλαδή, ο ίδιος δε θα είναι πια Πρωθυπουργός! Έτσι:

   Η πολυδιαφημισμένη 13η σύνταξη, για μια μεγάλη μερίδα δικαιούχων, δεν θα είναι παρά ένα μικρό υποπολλαπλάσιο από αυτήν που πράγματι δικαιούνται, ενώ η περιλάλητη μείωση του ΦΠΑ, περιορίζεται σε ελάχιστα μόνο αγαθά και υπηρεσίες και παραμένει αμείωτος σε όλα τα υπόλοιπα. Τέλος η εξαγγελθείσα κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης – που θα ισχύσει όμως από το 2020 – θα αφορά μόνον τους ολίγους, και θα αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη μεσαία τάξη!

     Αυτά, όμως, δεν είναι μέτρα ανακούφισης του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού. Είναι μέτρα ασπιρίνες. Μέτρα λαϊκίστικα και προεκλογικά, που προκαλούν τη θυμηδία και την οργή τού Έλληνα και προσβάλλουν το “εγώ” του. Γιατί οι Έλληνες, από τη φύση τους, ήταν πάντα και παραμένουν υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός! Δεν επαιτούν από κανέναν αλλά δεν ανέχονται και κανενός τον εμπαιγμό, γιατί η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται ούτε με επιδόματα ούτε με παροχές !

   Γι’ αυτό κι έπαψαν, πλέον, να πιστεύουν στις μεγάλες υποσχέσεις, στα βαρύγδουπα “ΘΑ” και στις δήθεν παροχές, όταν αυτές προσφέρονται 15 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, ακόμη κι όταν δίνονται από τον Πρωθυπουργό! Και το έχουν αποδείξει αυτό πολλές φορές στο παρελθόν, όταν, παραμονές των εκλογών, τούς μοίραζαν ψίχουλα οι Πρωθυπουργοί, καλώντας τους να τους ξαναψηφίσουν. Εκείνοι, όμως, τότε, τούς γύριζαν την πλάτη. Και είναι σίγουρο πως αυτό θα πράξουν πάλι!

   Γιατί οι πολίτες βλέπουν, ακούν και κρίνουν. Βλέπουν τον “αριστερό” Πρωθυπουργό τους, έναν περίπου μήνα μετά τις πολύνεκρες τραγωδίες στο Μάτι, την Κινέττα και την Κρήτη, να απολαμβάνει αμέριμνος τις διακοπές του σε πολυτελή θαλαμηγό, ενώ ολόκληρη η υπόλοιπη Ελλάδα θρηνούσε ακόμη με σπαραγμό τα νεκρά παιδιά της !

   Ακούν, μικροί, μεγάλοι και παιδιά, τον Πρωθυπουργό, μέσα στο τέμενος της Δημοκρατίας μας -το Κοινοβούλιο- να απευθύνεται στον Αρχηγό τής Αντιπολίτευσης -παράγοντα θεσμικό τής Πολιτείας- με φράσεις απαξιωτικές και διόλου αρμόζουσες σε υψηλότατους άρχοντες της Πολιτικής και θλίβονται βαθύτατα για την καταρράκωση των πολιτικών ηθών στη Χώρα μας!!

   Ακούν και βλέπουν τον Πρωθυπουργό, λίγες μέρες προ των εκλογών, να κάνει παροχές και να μοιράζει υποσχέσεις στον λαό!

   Βλέπουν και ακούν κι άλλα πολλά ακόμη εμβρόντητοι οι Έλληνες από τα έργα και τις ημέρες τής πρώτης αριστερής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και γύρισαν τα νώτα στους ίδιους και στον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύουν κι οι συνεχείς δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν σε διαρκή κάθετη πτώση τήν εκλογική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος και του αρχηγού του, στην αλόγιστη πολιτική τού οποίου χρεώνουν την αλματώδη άνοδο του κόμματος της άκρας Δεξιάς.

   Ενδεικτικό, άλλωστε, της απογοήτευσης που αισθάνονται οι πολίτες απ’ τους πολιτικούς είναι και το αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατης έρευνας (του Οκτωβρίου 2018) της εταιρίας ερευνών ΙPSOS, από την οποίαν προκύπτει ότι το 79% των Ελλήνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, θεωρεί πως τα κόμματα κι οι πολιτικοί δε νοιάζονται για τους πολίτες!

   Η έρευνα, όμως, αυτή, δίνει, συγχρόνως, και την εξήγηση για το υψηλό ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι στις δημοσκοπήσεις, ενώ κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου για ΟΛΑ τα κόμματα και τους πολιτικούς. Και τους καλεί να δείξουν περισσότερη προσοχή κι ενδιαφέρον για τον λαό και τα προβλήματά του, αν επιθυμούν να επιβιώσουν η Ελλάδα, οι Έλληνες και, βεβαίως, και οι ίδιοι αυτοί πολιτικά!!

   Ο Πρωθυπουργός κι οι αρχηγοί των κομμάτων τής Βουλής θα προσφέρουν πραγματική υπηρεσία στη χώρα και τους πολίτες που υπηρετούν, μόνο αν τους προβληματίσει σοβαρά η μελαγχολική αλλά σοφή και διαχρονική (πολιτική) διαπίστωση του Sir Arthur Clarke (Άγγλου συγγραφέα) πως “ο πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές, ο πολιτικός, όμως, (σκέφτεται) τις επόμενες γενιές” !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων