23 Απρ 2019

Το θεριό γίνεται επικίνδυνο όταν πλησιάζει το τέλος του!


«Η καλή διακυβέρνηση ποτέ δεν εξαρτάται από τους νόμους αλλά από τις αρετές αυτών που κυβερνούν» Frank Herber (Αμερικανός συγγραφέας)

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


   Όσο οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πλησιάζουν, τόσο ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν πως πλησιάζει και το πολιτικό τους τέλος, γεγονός που από μόνοι τους δεν εννοούν να χωνέψουν και ενεργούν διαρκώς ως αλαζόνες! Και όμως, τα μηνύματα που παίρνουν από πολλές μεριές είναι αποκαλυπτικά και άκρως απογοητευτικά για την όλη τους πορεία! Σταχυολογούμε εδώ λίγα μόνο απ’ αυτά, άκρως, όμως, χαρακτηριστικά.
  
Α. Στη Βόρεια Ελλάδα, από τη Λάρισα και πάνω ίσαμε τη Θράκη, τα κυβερνητικά στελέχη και αυτά τού ΣΥΡΙΖΑ έχουν κηρυχθεί απ’ τους κατοίκους personae non gratae (!), λόγω, κυρίως, της κάκιστης για τα εθνικά συμφέροντα Συνθήκης των Πρεσπών! Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και Βουλευτές, όταν τους επισκέπτονται στις περιοδείες τους, οι κάτοικοι εξεγείρονται αγανακτισμένοι εναντίον τους, αν και τους προστατεύουν οι διμοιρίες των αστυνομικών και τα ΜΑΤ που τους συνοδεύουν διαρκώς. Ένα φαινόμενο αναμφίβολα λυπηρό και πρωτόφαντο για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα !

Β. Οι απανωτές δημοσκοπήσεις των τελευταίων, τριών ιδίως, χρόνων είναι άκρως απογοητευτικές για την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, τον ΣΥΡΙΖΑ και (τους παλαιούς τους συνεργάτες) τούς ΑΝ.ΕΛ., δηλωτικές, όμως, της αγανάκτησης του κόσμου εναντίον τους για το ξεπούλημα και τα ψέματα με τα οποία τους φλόμωσαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Ενώ η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ τού ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει αγγίξει ακόμη και τις 13 μονάδες σε βάρος του και υπέρ τής Ν.Δ. !
  
Γ. Οι μεμψιμοιρίες και τα σχόλια, που προέρχονται από τα ίδια τα στελέχη τους, για τη σύνθεση του δικού τους (!) ευρωψηφοδελτίου και για άλλα θέματα, τούς έχουν πείσει πως το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- θα σημάνει και το “κύκνειο άσμα” τους. Το τέλος τους, λοιπόν, είναι προδιαγεγραμμένο. Γι’ αυτό, και, στην προσπάθειά τους να μετριάσουν τον όλεθρο και να σώσουν, έστω, την υστεροφημία τους, καταφεύγουν σε ακρότητες. Κατηγορούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση για δήθεν σκάνδαλα, τα οποία, όμως, το ένα μετά το άλλο, μέχρι σήμερα, τίθενται στο αρχείο. Λησμονούν, όμως, πως είναι αυτοί, οι ίδιοι, που  υπόσχονταν προεκλογικά στον Λαό πως θα πατάξουν τη διαπλοκή και σήμερα ελέγχονται οι ίδιοι ως διαπλεκόμενοι!
  
Δ. Τα ομαδικά πυρά, τα οποία συγκεντρώνουν εναντίον τους ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση απ’ ΌΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τον ελληνικό λαό για την άφρονα πολιτική τους, τις υποχωρήσεις τους στα εθνικά μας θέματα, το ξεπούλημα της Χώρας και των δικαίων των Ελλήνων, τη δέσμευση της Ελλάδας και του εθνικού μας πλούτου στους “αδηφάγους” πιστωτές μας και τα δικά τους σκάνδαλα, που βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια και αφορούν τα δικά τους τα «παιδιά», τα «παιδιά» τής σημερινής πολιτικής μας ηγεσίας με διασυνδέσεις και δεσμούς με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αναδεικνύουν το εύρος τής διαπλοκής τους !
  
Αξίζει, όμως, να σταματήσουμε για λίγο στο κεφάλαιο αυτό των κυβερνητικών σκανδάλων, τα οποία καταρρίπτουν από μόνα τους το πολυσυζητημένο επιχείρημα περί δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος που επικαλούνται συνεχώς η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.
  
α. Καταγγέλθηκε δημοσίως και επώνυμα, πριν από λίγες μέρες, από πασίγνωστο εφοπλιστή - ισχυρό οικονομικό παράγοντα - πως υψηλόβαθμος Υπουργός τού ζήτησε να χρηματοδοτήσει επιχειρηματία, για ν’ αγοράσει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας!! Και, ακόμη, να τοποθετήσει στις εφημερίδες ιδιοκτησίας του διευθυντές τής επιλογής τού ΣΥΡΙΖΑ! Στις βαρύτατες αυτές καταγγελίες ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και ο εμπλεκόμενος Υπουργός -αν κι έχουν περάσει ήδη αρκετές ημέρες- τηρούν σιγή ιχθύος, λες και δεν τις άκουσαν ποτέ, ενώ ουδείς εξ αυτών αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις στον λαό για την αλήθεια ή μη για όσα τους κατήγγειλε, ούτε να υποβάλει έστω μία μήνυση, έτσι, “για την τιμή των όπλων”, κατά τού καταγγέλλοντος για συκοφαντική δυσφήμηση!
  
β. Αρκετούς μήνες τώρα, άλλο σκάνδαλο ολκής απασχολεί τα Μ.Μ.Ε., τον ελληνικό λαό και τη Δικαιοσύνη, με πρωταγωνιστή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στενό φίλο και συνεργάτη υψηλόβαθμου Υπουργού, που μπαινόβγαινε επί χρόνια ανενόχλητος στο Μέγαρο Μαξίμου, και, από πάμπτωχος πολίτης, κατάφερε να ζει πλουσιοπάροχα, με εισοδήματα απείρως δυσανάλογα των γνώσεων και των προσόντων του, στα τέσσερα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης της Χώρας !
 
Με τέτοιου, όμως, εύρους και βαρύτητας σκάνδαλα που, αγγίζουν ακόμη και τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, απασχολούν τη Δικαιοσύνη και φαλκιδεύουν την ίδια τη Δημοκρατία μας, εύλογα διερωτάται ο κάθε σώφρων και έντιμος πολίτης: για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να επαίρεται η Κυβέρνηση και με ποιο ηθικό κύρος κουνά το δάκτυλο επιτιμητικά σ’ ολόκληρη την Αντιπολίτευση;
  
Περίλυπος ο λαός διαπιστώνει καθημερινά πως, αντίθετα με τα όσα τού υπόσχονταν πριν και μετά τις εκλογές οι κυβερνητικοί ταγοί μας, αυτοί, με τις πράξεις, τις παραλείψεις και τη σωρεία των σκανδάλων που τους βαραίνουν, απαξίωσαν κι ευτέλισαν κάθε ηθική αρχή μιας δημοκρατικά δομημένης Πολιτείας!!
  
Οι εκλογές πλέον είναι πολύ κοντά. Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν τούτη τη φορά να διαχειρισθούν την ψήφο τους με σύνεση κι ευθύνη. Οφείλουν, γιατί το χρωστούν στα παιδιά τους και στις επόμενες γενιές, να τιμωρήσουν τους καταχραστές τής εμπιστοσύνης τους, τους βιαστές των ονείρων τους, τους εκμαυλιστές συνειδήσεων για τα εγκλήματά τους. Οφείλουν να στείλουν σαφέστατο το μήνυμα πως, στις εθνικές εκλογές, ο προδομένος αυτός λαός θα τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνησή του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Θα τους γκρεμίσει διά παντός από τις υψηλότατες θέσεις που κατέχουν και “ο γδούπος” από την πτώση τους θα είναι εκκωφαντικός !
  
Γιατί έτσι μόνο θα επιβεβαιώσουν τον αδιάψευστο διαχρονικό κανόνα – αξίωμα, που ισχύει πάντα στην πολιτική αλλά και στην ίδια τη ζωή, ότι δηλαδή “όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς, τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει κατά την πτώση του” !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων