8 Απρ 2019

Ναρκωτικά και Εγκληματικότητα, εφιάλτες της κάθε κοινωνίας!
Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.  «Το “άβατο” στις συνοικίες της Αθήνας αδικεί την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Χώρας μας»!!

   «Το πρωταρχικό καθήκον μιας Κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες, όχι να διευθύνει τις ζωές τους»!! Ρόναλντ Ρήγκαν (40ός Πρόεδρος των Η.Π.Α.)

   Η εγκληματική επίθεση μιας δράκας βαριά οπλισμένων κουκουλοφόρων, την 4η Απριλίου στα Εξάρχεια, κατά των ανδρών τού Λιμενικού Σώματος και του Εισαγγελέα, σε ώρα υπηρεσίας τους, στη διάρκεια της οποίας τραυμάτισαν δυο λιμενικούς κι έκλεψαν τα όπλα τους, αναδεικνύει για μιαν ακόμη φορά τον πλήρη εκτραχηλισμό των εγκληματικών αυτών στοιχείων, που χρόνια τώρα σπέρνουν τον φόβο, τον τρόμο και την καταστροφή σε πλείστες όσες περιοχές τής Αθήνας –και όχι μόνο των Εξαρχείων– και των μεγάλων πόλεων.

  Η όλη εγκληματική δραστηριότητα των ακραίων αυτών στοιχείων έχει πείσει και τους πλέον δύσπιστους πως η άλλοτε πανέμορφη τούτη συνοικία, το καμάρι τής Αθήνας, τα Εξάρχεια, μαζί και με άλλες εξίσου ωραίες συνοικίες, έχει καταστεί άβατο για τις αρχές τής Πολιτείας, τους φιλήσυχους πολίτες και τα όργανα της τάξης.

  Ποιος, αλήθεια, θα ξεχάσει την προκλητική παρέλαση των ίδιων αυτών κουκουλοφόρων, τον Αύγουστο του 2016, στους κεντρικούς δρόμους τής περιοχής αυτής, με τον βαρύ οπλισμό – τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα καλάσνικοφ ανά χείρας; Όλη η Ελλάδα βούηξε κι εξεπλάγη τότε με το θράσος τους και μόνο η ηγεσία τού Υπουργείου Προστασίας τού Πολίτη προσποιείται σήμερα την ανήξερη και προσπαθεί να μας πείσει όλους, μαζί και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών που δρουν τόσα χρόνια ανενόχλητοι, πως “δεν υπάρχουν άβατα” πλέον στην Ελλάδα!!

  Η επίθεση, όμως, της 4ης Απριλίου αναδεικνύει συγχρόνως και την ανικανότητα –αν όχι την απροθυμίακαι ανοχή τής Πολιτείας να πατάξει τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, να συλλάβει τους υπαίτιους και ν’ αποκαταστήσει την τάξη και ευνομία στους τόπους έξαρσής τους. Και αυτό, για να αισθανθούν, επιτέλους, τα κρατικά όργανα και οι Έλληνες πολίτες την ηρεμία και την κοινωνική γαλήνη, αλλά και την προστασία και θαλπωρή τής Πολιτείας!

  Σήμερα ουδείς Έλληνας αισθάνεται ασφαλής στην ίδια την πατρίδα του, όταν ακόμη και οι Εισαγγελείς και τα όργανα της τάξης, σε ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός τους, γίνονται στόχοι τής επίθεσης των άνομων!

  Είναι άλλωστε χαρακτηριστική τής δικαιολογημένης αγωνίας των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων η ανακοίνωση της ομώνυμης Ένωσής τους, με την οποίαν ζητά από την Πολιτεία να προστατεύσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους και τους πολίτες από την άνομη δράση αυτών που επέβαλαν και συντηρούν τα άβατα και τέλος να πατάξει οριστικά το ναρκεμπόριο, που “φαλκιδεύει το μέλλον” τής νεολαίας και των επομένων γενεών!!

  Η αγωνία αυτή και τα αιτήματα της Ένωσης αποτελούν συγχρόνως αγωνία και αιτήματα όλων των Ελλήνων. Γιατί, επιτέλους, όλοι ανεξαίρετα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανεξαρτήτως προέλευσης, Φυλής, Χρώματος ή Θρησκεύματος, που βρίσκονται στη Χώρα μας, δικαιούνται ν’ απολαμβάνουν ανεμπόδιστα όλα εκείνα τα δικαιώματα που παρέχει κάθε πολιτισμένη χώρα, στην οποίαν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

  Μια άλλη κατηγορία αδίστακτων εγκληματιών, που δρουν κι αυτοί ανεξέλεγκτα σχεδόν τα τελευταία χρόνια στις πόλεις και την ύπαιθρο, αποτελούν οι συμμορίες, νεαρών ιδίως –ακόμη και ανήλικων αλλά και μεσήλικων – ατόμων, στην πλειοψηφία τους Ρομά. Ομάδες, που ζουν και θησαυρίζουν σε βάρος τού κοινωνικού συνόλου! Που σπέρνουν την απόγνωση, τον φόβο, τον τρόμο και τον όλεθρο.

  Ομάδες, που ρημάζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και διαπράττουν καθημερινά βαρύτατα εγκλήματα, κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις και δηώσεις οικιών, δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων, επιθέσεις και εμπρησμούς σε μέσα συγκοινωνιών και Ι.Χ. κι επιχειρούν καθημερινά καταστροφικές επιδρομές εναντίον τού Δημοσίου, των ιδιωτών και τραπεζών!

  Φαινόμενα καταστροφικά κι άτομα περιθωριακά, κοινωνικοί κηφήνες δηλαδή, που δεν έμαθαν ποτέ τους τι σημαίνει τίμια εργασία και τίμιος ιδρώτας στη ζωή. Άτομα, τέλος, που πλουτίζουν χωρίς κάματο και που, όχι σπάνια, σκορπούν χωρίς έλεος και τύψεις ακόμη και τον θάνατο! Είναι φαινόμενα που πλήττουν το κύρος τής Πολιτείας και εκθέτουν τη Χώρα διεθνώς.

  Η επίσημη, όμως, Πολιτεία, όπως πάντα, είναι κι εδώ απούσα, με την Κυβέρνηση να επαίρεται αυτάρεσκα πως δήθεν η βαριά εγκληματικότητα έχει πια εκλείψει! Και αυτό, την ίδια ώρα ακριβώς, που μέσα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, τις Φυλακές Κορυδαλλού, η διακίνηση των ναρκωτικών και οι δολοφονίες κρατουμένων απασχολούν τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές!!

  Τέτοιο, όμως, κατάντημα δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας τού Πολίτη κι ο κάθε αρμόδιος φορέας υποχρεούνται να εξασφαλίσουν άμεσα την ηρεμία, ασφάλεια, ευνομία και, βεβαίως, να καταργήσουν τα άβατα, όπου αυτά οι άνομοι τα έχουν επιβάλει, και να πατάξουν πάραυτα την κάθε μορφής εγκληματικότητα!

  Γιατί ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (κορυφαία μορφή τού νεοελληνικού διηγήματος) συμβούλευε με νόημα τον λαό με το οξύ και σπινθηροβόλο πνεύμα του, αναφερόμενος αποκλειστικά στους ανίκανους ταγούς μας: «και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι Κυβερνήται τής Ελλάδας»!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων