3 Νοε 2018

«Τα Μήλα των Εσπερίδων» και τα χάλια της ΠαιδείαςΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Οι Εσπερίδες, Νύμφες τής αρχαίας ελληνικής μυθολογίας (η Εσπερία ή Ερύθεια και η Αίγλη, κατά τον Απολλώνιο), ήταν κόρες τού Άτλαντα ή του Δία ή του Εσπέρου και της Θέμιδας ή άλλων γονέων, κατ’ άλλες εκδοχές. Κατοικούσαν στον Κήπο των Θεών, κοντά στο βουνό Άτλας, στο Β.Δ. άκρο τής Αφρικής, και φύλαγαν, με εντολή τής Ήρας, μαζί με τον Λάδωνα (δράκο με 100 κεφάλια), το Δένδρο με τα Χρυσά Μήλα, δώρο τής Γαίας στον Δία και την Ήρα για τον γάμο τους. Ο Ηρακλής, βοηθούμενος και από τις Εσπερίδες, έκλεψε τα Μήλα αυτά αλλά τα επέστρεψε αργότερα στη θέση τους, μετά από προτροπή τής θεάς Αθηνάς! Αυτά λέει ο μύθος.

 Με βάση, λοιπόν, αυτόν τον μύθο, κυκλοφορεί το παρακάτω τερπνό αφήγημα, το οποίο ορισμένοι θεωρούν ανέκδοτο, δεν είναι, όμως, και τόσο σίγουρο αν δεν είναι εξ ολοκλήρου αληθές! Το παραθέτουμε, λοιπόν, αυτολεξεί με την ορθογραφία του:

  […Πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκε ο επιθεωρητής το Δημοτικό Σχολείο ενός χωριού. Ρωτάει έναν μαθητή: – Για πες μου εσύ παιδί μου, ποιος έκλεψε τα μήλα των εσπεριδών; – Όχι εγώ, κύριε! – Αλήθεια σας λέει, κύριε Επιθεωρητά, επεμβαίνει ο δάσκαλος. Ο μαθητής μου είναι παιδί πολύ καλής οικογένειας. Αποκλείεται να έκλεψε αυτός τα μήλα! Ο επιθεωρητής εκνευρισμένος στέλνει αμέσως τηλεγράφημα στο Υπουργείο Παιδείας. «Παρακαλώ αντικαταστήσετε δάσκαλο χωριού τάδε, διότι δε γνωρίζει ποιος έκλεψε τα μήλα των εσπεριδών!» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: «Κύριε Επιθεωρητά, περιορισθείτε στα καθήκοντά σας και το ποιος έκλεψε τα Μήλα των εσπεριδών είναι θέμα χωροφυλακής.»!!].

  Παραθέσαμε εδώ αυτούσιο, το κείμενο αυτό, όπως μάς το παρέδωσε φίλος καλός, πριν από χρόνια, γιατί θεωρούμε πως, είτε είναι ανέκδοτο είτε συνέβησαν πραγματικά τα όσα περιγράφει, παρέχει έναυσμα για σχολιασμό και αντίστοιχη σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον χώρο τής δύσμοιρης Παιδείας μας!

  Η εξόφθαλμη απαιδευσία (όπως αυτή με τρόπο γλαφυρό αποκαλύπτεται στο παραπάνω κείμενο), μαθητών, δασκάλων, ατυχώς, όμως, και υψηλόβαθμων στελεχών τής δημόσιας ζωής τού τόπου –φαινόμενο αλλοτινών, ιδίως, εποχών, όχι και πολύ μακρινών– πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τις σύγχρονες γενιές των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, κυρίως, όμως, την ηγεσία τού Υπουργείου Παιδείας!

  Όταν, στην εποχή μας, η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται στο απόγειό τους και ακμάζουν διαρκώς, η δε αγορά εργασίας -ελληνική και διεθνής- χρειάζεται κι επιζητά αριστείς και σύγχρονα μυαλά, στην Ελλάδα η παιδεία, η αριστεία, η δημιουργία και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των νέων λοιδορούνται και τίθενται στο περιθώριο! Οι μαθητευόμενοι εγκέφαλοι του Υπουργείου Παιδείας έχουν καταδικάσει με την πολιτική τους τη Χώρα στον οικονομικό, επιστημονικό και τεχνολογικό μαρασμό και έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες πτυχιούχους και τους εξειδικευμένους επιστήμονες να εκπατρίζονται, εκόντες άκοντες, για να επιβιώσουν!

  Στην Ελλάδα, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, του φωτός και του πολιτισμού, της αριστείας, της πρωτιάς, των σοφών και των γιγάντων τού πνεύματος της αρχαιότητας –Ομήρου, Σωκράτη, Σοφοκλή, Περικλή και Μεγαλέξανδρου– και της σύγχρονης εποχής –Ελ. Βενιζέλου, Σεφέρη, Ελύτη, Χατζηδάκη και Θεοδωράκη– τα Πανεπιστήμια βάζουν λουκέτα!! Γιατί κατάντησαν στην εποχή μας άντρα βίας και ανομίας και προστατευόμενα στέκια διακίνησης ναρκωτικών και παρεμπορίας! Και ακόμη γιατί κατάντησαν λημέρια και ζώνες απόλυτου ελέγχου κάθε χρώματος και φυλής παράνομων, εθνομηδενιστών, τραμπούκων, εμπρηστών, ροπαλοφόρων, οπλοφόρων, κουκουλοφόρων ή μη, και κάθε λογής ατόμων αναρχοαυτόνομων, οι πλείστοι των οποίων καμιά σχέση δεν έχουν με τη λογική, τη δημοκρατία, την ηθική, την παιδεία, το φοιτητικό κίνημα και τον πολιτισμένο κόσμο!!

  Η αριστεροδεξιά, όμως, Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οσημέραι καθίσταται έτι πλέον επικίνδυνη, και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας καλούν τους ανήμπορους φοιτητές να διώξουν και ν’ αντιμετωπίσουν ΜΟΝΟΙ τους αυτοί (!!) τούς εισβολείς και καταστροφείς τής δημόσιας περιουσίας και αυτής των ΑΕΙ και τους κάθε προέλευσης παράνομους, που η έννομη τάξη δεν τολμά να τους αγγίξει ούτε καν να τους πειράξει! Καλούν, δηλαδή, τους φοιτητές, ν’ αυτοδικήσουν (!) και να υποκαταστήσουν στο έργο τους την αστυνομία και τη νόμω κρατούσα Πολιτεία!

  Οι Υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη αναλίσκονται να παρέχουν συνεχή προστασία και άσυλο σ’ όλους αυτούς τους λαθραίους, τους μπαχαλάκηδες τύπου Εξαρχείων και Πολυτεχνείου και τους κάθε λογής απάχηδες ημεδαπούς κι αλλοδαπούς!

  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ;

  Πότε επιτέλους θα απαλλαγεί η Χώρα μας απ’ τους ερασιτέχνες, μαθητευόμενους και ετερόκλητους ταγούς της που τη διαφεντεύουν κατά το δοκούν τα τελευταία χρόνια, λες και είναι τσιφλίκι τους κι εκείνοι φεουδάρχες;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων