8 Οκτ 2018

ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΕ ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ!

Επιτέλους να χαραχθεί μια ενιαία Εθνική Εξωτερική Πολιτική!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Εκκωφαντικό ήταν το ράπισμα που δέχθηκαν η κυβερνητική ηγεσία των Σκοπίων και οι πάτρωνές της σ’ Ανατολή και Δύση αλλά και στην Ελλάδα από το, άκυρο εντέλει, Δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Τα 2/3 τού σκοπιανού λαού, η συντριπτική του, δηλαδή, πλειοψηφία, με την “παταγώδη και μνημειώδη” αποχή του, τους έστειλε σαφές μήνυμα πως απορρίπτουν ασυζητητί τη συμφωνία των Πρεσπών!

  Μια συμφωνία αντεθνική και ντροπιαστική για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού ξεπουλούσε το όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και που, ακριβώς γι’ αυτούς τούς λόγους, υπαγορεύθηκε απ’ όλη την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και πειθήνια την αποδέχθηκε και υπέγραψε η πάντα πρόθυμη και υποτελής στις προσταγές τους Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ!

  Οι Σκοπιανοί ηγέτες, Πρωθυπουργός και Υπουργοί, στις πολύμηνες συζητήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, πριν φθάσουν στις Πρέσπες, ζήτησαν πολλά και, δυστυχώς για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας, τελικά τα πήραν όλα! Γι’ αυτό και, μετά τις Πρέσπες, πανηγύριζαν θριαμβευτικά και οι δυο πλευρές, Σκοπιανοί και Έλληνες (!!) για την “επιτυχία” τους, η οποία, όμως, απεδείχθη κάλπικη! Πώς γίνεται, αλήθεια, να θριαμβολογούν οι δικοί μας κυβερνήτες για μιαν αντεθνική συμφωνία με τους γείτονες, η οποία ντροπιάζει την Ελλάδα και αφήνει ορθάνοικτα τεράστια προβλήματα εθνικής συρρίκνωσης; Αυτό σίγουρα θα το κρίνουν τόσο οι μελλοντικές εξελίξεις, πολιτικές και εκλογικές, στην Αθήνα και τα Σκόπια, όσο, βέβαια, κι ο αδέκαστος και νηφάλιος ιστορικός τού μέλλοντος.

  Επιβάλλεται, όμως, εδώ να μας απασχολήσει, έστω και ακροθιγώς, αυτό καθ’ εαυτό το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, απ’ του οποίου τη διενέργεια αν και έχουν περάσει τόσες μέρες, αυτό εξακολουθεί ν’ απασχολεί ακόμη αρκετούς ξένους ηγέτες, την Ελλάδα, τα Σκόπια και πλείστα όσα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα. Έτσι:
  Α. Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, εξ αρχής σφοδρός πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε διάγγελμά του επαίνεσε τον λαό του για τη μεγάλη αποχή και τόνισε με έμφαση πως “το Δημοψήφισμα απέτυχε” (!).
   Ο αρχηγός τής μείζονος Αντιπολίτευσης διαπίστωσε πως “ο λαός είναι κατά τής Συμφωνίας”, ενώ η Ευρώπη το χαρακτηρίζει “αποτυχία”.
  Β. Τα διεθνή ΜΜΕ δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το αποτέλεσμα. Οι “Times” τού Λονδίνου έγραψαν πως Ρωσία και Δύση έπαιξαν τον ρόλο τους στο Δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ! Το γερμανικό “Spiegel” πως “ήταν το χειρότερο αστείο τής παγκόσμιας ιστορίας” (!) και οι “New York Times” χαρακτήρισαν αντιφατικό το αποτέλεσμα που έδωσε λαβή στις δυο πλευρές να ισχυρισθούν πως νίκησαν! Αυτό βέβαια εξηγείται, γιατί οι ελάχιστοι Σκοπιανοί, που έφθασαν τελικά στις κάλπες, στη μέγιστη πλειοψηφία τους, ψήφισαν ΝΑΙ στη Συμφωνία! Πόση αντίφαση, αλήθεια, που, όμως, σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογεί την ευωχία τής σκοπιανής Κυβέρνησης για μιαν ανύπαρκτη, ούτως ή άλλως, νίκη τους!

  Από σεβασμό, όμως, στην αλήθεια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ούτε η δημόσια, συνεχής και προκλητική –για τους Έλληνες και τη διεθνή κοινότητα– στήριξη του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών ούτε και η προτροπή τους για την υπερψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών από Προέδρους, Πρωθυπουργούς και Υπουργούς κρατών – μελών τής ΕΕ και της Δύσης και τους επικεφαλής Διεθνών Οργανισμών, κατάφεραν να  πείσουν τον λαό των Σκοπίων να πάει να ψηφίσει το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα!

  Αυτό αναμφίβολα σημαίνει πως οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες αρνούνται πια την εξάρτηση και ποδηγέτησή τους και απορρίπτουν τις “συμβουλές” και “παραινέσεις” των όποιων ισχυρών και αποφάσισαν να ορίζουν και να κατευθύνουν, μόνοι τους πια, την τύχη τους και το μέλλον των χωρών τους. Ειδικά, όμως, η περίπτωση της τεράστιας αποχής τους οφείλεται εν πολλοίς και στην αχαλίνωτη αλυτρωτική τους απληστία!! Δεν τους έφθαναν, δηλαδή, μόνον αυτά που οι “γαλαντόμοι” κυβερνήτες μας τούς χάρισαν ( το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητά μας),  αλλά ΗΘΕΛΑΝ και ΘΕΛΟΥΝ επιπλέον ΚΑΙ τα εδάφη μας -δηλαδή τη Μακεδονία ολόκληρη με τη Θεσσαλονίκη- ΚΑΙ τις θάλασσές μας -τον Θερμαϊκό Κόλπο και το Αιγαίο μας!

  Να γιατί το 65% των Σκοπιανών δεν πήγε να ψηφίσει: για να μας τα πάρουν ΚΑΙ αυτά στο μέλλον με εκβιασμούς!

  Η Ελλάδα ανέκαθεν, λόγω τής περίοπτης και επίζηλης γεωγραφικής και γεωστρατηγικής της θέσης, αποτελούσε και αποτελεί το μήλο τής Έριδας και το πεδίο συνεχών εντάσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ερίζουν γι’ αυτήν, “για τη φύση, τη θέση και τον πλούτο της”, η Ευρώπη ολάκερη, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία και, αναμφίβολα, οι ακόρεστοι και άρπαγες ολούθε γείτονές μας για να ικανοποιήσει τα δικά του συμφέροντα ο καθένας τους και για να εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο της άκρως ευαίσθητης και πλούσιας αυτής περιοχής των Βαλκανίων!

  Και οι Έλληνες ασφαλώς αναρωτιούνται με πικρία και θυμό: πότε, επιτέλους, πολιτικές ηγεσίες και Κυβέρνηση θ’ αποφασίσουν όλοι μαζί να εφαρμόσουν εφ’εξής μια και μόνη ενιαία εθνική εξωτερική πολιτική, που θα διασφαλίζει και θα εγγυάται στο διηνεκές την εθνική ασφάλεια, την ακεραιότητα, την πρόοδο και την προκοπή τής Χώρας; Μακάρι να γινόταν αυτό, ει δυνατόν και σήμερα, γιατί τότε θα ήταν τελείως διαφορετική η τύχη και το μέλλον τής Ελλάδας και αμοιβαία αποδεκτή και σεβαστή κάθε συνεργασία μας με τους φίλους και τους “φίλους” μας σ’ Ανατολή και Δύση!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων