8 Σεπ 2018

Η ώρα του λαού για το Μακεδονικό

Γεώργιος Ι. Σούρλας
πρ. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής

  Κανένας Πρωθυπουργός – Υπουργός Εξωτερικών, καμία κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν δικαιούνται να αποφασίσουν για την Μακεδονία, για την εθνική μας υπόσταση ερήμην του ελληνικού λαού.

  Αυτό το δικαίωμα στις δημοκρατίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες, που μπορούν να εκφραστούν με την κορυφαία διαδικασία, με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

  Άλλωστε εδώ που φθάσαμε, μόνο ο λαός μπορεί να απαντήσει σε πιέσεις, εκβιασμούς που δέχεται η χώρα μας από παράγοντες του εξωτερικού. Από αυτούς που πηγαινοέρχονται στα Σκόπια, που διαγκωνίζονται ποιος θα τα επισκεφθεί πρώτος, αποκαλώντας τα, μάλιστα, προκλητικά Μακεδονία χωρίς τη «βόρεια».

  Ο λαός μπορεί να θέσει τέρμα σε πολιτικά παιχνίδια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν συμφωνεί να κυρωθεί. Αν όχι να αναζητηθούν, άλλες λύσεις εθνικά συμφέρουσες.

  Δημοψήφισμα, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ! Αυτό σημαίνει, κύριε Τσίπρα, δημοκρατία, εμπιστοσύνη στη γνώμη των πολιτών, σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι στην αναζήτηση κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών.

  (Δήλωση σχετικά με τις προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από αξιωματούχους των Σκοπίων και ηγέτες άλλων χωρών, που παραβιάζουν ακόμη και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας Μακεδονία και όχι «βόρεια» την ΠΓΔΜ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων