24 Σεπ 2018

Α.Ε.Ι.: ΤΕΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ή ΧΩΡΟΙ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ;Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει»
Σωκράτης, εξέχων φιλόσοφος της αρχαιότητας


  Σύμφωνα με το Σύνταγμα, άρθρο 16 §2, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ηθικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Κατά δε την §5 του ίδιου άρθρου (16) η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από Ιδρύματα – Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους.

  Τα ελληνικά πανεπιστήμια υπήρξαν ανέκαθεν, και είναι, φυτώρια εξεχόντων επιστημόνων που τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία και δράση τους, εν παντί τόπω και χρόνω, εαυτούς, την επιστήμη και τη χώρα τους και γίνονται περιζήτητοι στις ξένες αγορές!

  Ατυχώς όμως, χρόνια τώρα τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα έπαυσαν να ελέγχονται αποκλειστικά από το Κράτος και τις Πρυτανικές Αρχές και η σπουδάζουσα νεολαία μας έρχεται αντιμέτωπη με πολλαπλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

  Αιτία αυτής της παθογένειας στα Πανεπιστήμια και τις Κρατικές Σχολές και των δυσκολιών που συνοδεύουν το έμψυχο υλικό τους, καθηγητές, φοιτητές και υπαλλήλους, αποτελούν οι ετερόκλητοι και πολυπληθείς εγκληματίες ημεδαποί και αλλοδαποί, τα άτομα του περιθωρίου, οι κουκουλοφόροι, οι αντιεξουσιαστές, και οι μπαχαλάκηδες, με άλλα λόγια οι σύγχρονοι Απάχηδες και Απάχισσες που βρίθουν στην Αθήνα και τις πόλεις, μεμονωμένοι ή και σε ομάδες!

  Όλοι αυτοί με τους συνοδοιπόρους τους και άλλοι κάθε λογής εγκληματίες προχωρούν σε καταλήψεις, αλωνίζουν στους χώρους μέσα κι έξω απ’ τις Σχολές, ρημάζουν, κλέβουν, δολοφονούν, βιάζουν, κακουργούν, ασελγούν και εγκληματούν ψυχρά κι αδίστακτα σε βάρος των Πρυτανικών Αρχών, των καθηγητών, των φοιτητών, της δημόσιας περιουσίας και εν τέλει σε βάρος της Κοινωνίας και με την ανοχή της επίσημης πολιτείας!

  Με την ίδιαν ακριβώς ένοχη ανοχή τής νόμω κρατούσης πολιτείας, οι ίδιοι αυτοί ή και άλλοι εγκληματίες κυρίως αλλοδαποί κακοποιοί, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα ΑΕΙ ούτε και είναι φοιτητές, κατασκευάζουν βόμβες «μολότοφ» στα υπόγεια των Σχολών(!!) και εμπορεύονται την παντοειδή «πραμάτεια τους» στα πεζοδρόμιά τους, αισχροκερδώντας σε βάρος των νόμιμων εμπόρων και της οικονομίας μας! Έχουν μετατρέψει, δηλαδή, τα πανεπιστήμια σε οπλοστάσια, αποθήκες και σε οίκους του παρεμπορίου τους, σε γνώση και μπροστά στα μάτια των αρχών!

  Φίλος καθηγητής σε γνωστό Α.Ε.Ι. εξομολογούνταν στον γράφοντα, πριν από χρόνια, πως παραιτήθηκε απ’ το πανεπιστήμιο, μη αντέχοντας άλλο «τους προπηλακισμούς και την απαξίωση» που του επεφύλασσαν, εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας ακραία και περιθωριακά στοιχεία φοιτητών του και «φοιτητών» που παρεισέδυαν σ’ αυτές!

  Τα πανεπιστήμια, οι ιεροί αυτοί χώροι της παιδείας, της ηθικής, πνευματικής και επαγγελματικής αγωγής και αενάου μάθησης, κατάντησαν σήμερα, ατυχώς, οίκοι βίας και ανομίας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την πολιτεία, ενώ η πανεπιστημιακή κοινότητα της κρούει διαρκώς τον κώδωνα κινδύνου και την καλεί να πατάξει, επιτέλους, την κάθε μορφής παραβατικότητα στα Α.Ε.Ι. από τους ποικιλώνυμους αυτούς εγκληματίες.

  Το πόρισμα, όμως, της επιτροπής «Σοφών» που η ίδια η Κυβέρνηση συνέστησε, για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δυσφημεί την χώρα, εντός κι εκτός συνόρων και να προτείνει λύσεις, είναι χαρακτηριστικό της «αριστερής» κουλτούρας και νοοτροπίας των πολιτικών ταγών μας, ενώ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στα Κόμματα και τα Μ.Μ.Ε.!

  Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δημοσιεύθηκαν στον τύπο, για να εξαλειφθεί η βία και ανομία στα ΑΕΙ και τις Σχολές, το πόρισμα προτείνει, μεταξύ άλλων, στην Κυβέρνηση: να νομοποιηθούν οι καταλήψεις των Σχολών(!)· να παραχωρηθούν χώροι στους καταληψίες φοιτητές –και μη(!!)– δηλαδή ΚΑΙ σε εξωπανεπιστημιακούς – για την αναψυχή τους(!), μέσα στα πανεπιστήμια και στον περιβάλλοντα χώρο τους· να τεθούν κανόνες(!) στην παράνομη δράση των παρακρατικών ομάδων(!) στους ίδιους αυτούς χώρους!!

  Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν προτείνεται στο πόρισμα αυτό να νομιμοποιηθούν και οι βιασμοί, οι δολοφονίες και οι τεράστιες καταστροφές της δημόσιας περιουσίας που ήδη έχουν διαπραχθεί, μέσα κι έξω απ’ τις Σχολές, αλλά και όσα κακουργήματα, ενδεχομένως, διαπραχθούν στο μέλλον!

  Όμως ως εδώ και μη παρέκει! Η αγανάκτηση του κόσμου έχει πλέον ξεχειλίσει από την αδιαφορία, τον εμπαιγμό, τη προκλητικότητα και τα ψεύδη, ενός Πρωθυπουργού και μιας Κυβέρνησης, που, ήδη, εκ μετρούν  τον βίον τους!

  Τα πανεπιστήμια, τα Ιερά αυτά Τεμένη των Επιστημών και των Τεχνών, πρέπει να καθαρθούν, εδώ και τώρα, απ’ αυτούς που τα μιαίνουν. Οφείλουν ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και κάθε άλλος αρμόδιος, να διαφυλάξουν το κύρος της Χώρας και των πνευματικών μας Ιδρυμάτων. Αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα και αυτό ζητούν επίμονα η κοινωνία και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα!

  Γιατί όπως μας διδάσκουν διαχρονικά ο Πυθαγόρας, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος «Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά»! (Θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των νέων), αλλά και ο Ισοκράτης Αθηναίος ρήτορας «Παιδεία ευτυχούσι μεν εστί κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων