31 Αυγ 2018

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


“Όποιος δεν προλαμβάνει το έγκλημα, όταν ημπορεί, ενθαρρύνει την διάπραξίν του!” Σενέκας, Ρωμαίος φιλόσοφος και δραματικός συγγραφέας.

   Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει πάρει στις μέρες μας επικίνδυνες διαστάσεις και έχει καταστεί ο φοβος και ο τρόμος των κατοίκων των πόλεων και της ενδοχώρας. Οι Έλληνες αισθάνονται ξένοι στον τόπο τους κι ολότελα ανασφαλείς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Είναι παλιό το πρόβλημα και δύσκολα ξεπερνιέται!

   Την τελευταία, ιδίως, εικοσαετία, άπειρες φορές μάς δόθηκε η αφορμή να ασχοληθούμε, τόσο από τα ΜΜΕ –έντυπα και ηλεκτρονικά– όσο και απ’ τις σελίδες τού πρόσφατα κυκλοφορήσαντος βιβλίου μας “Αναζητώντας το Ήθος”, με το πάντα επίκαιρο, οξύτατο και τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας, αλλά είναι φαινόμενο παγκόσμιο και το αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες τού πλανήτη!

   Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, τα δελτία ειδήσεων και οι αγωνιώδεις καταγγελίες έντρομων και αγανακτισμένων πολιτών, Ελλήνων και αλλοδαπών, καταγράφουν την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν νυχθημερόν απ’ την ωμή βία και την ανεξέλεγκτη δράση στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και τη λοιπή Ελλάδα.

   Ντόπιοι και εισαγόμενοι ψυχροί εγκληματίες, μερίδα λαθρομεταναστών και άτομα τού περιθωρίου έχουν κάνει επάγγελμά τους την παρανομία και είναι εφιαλτικές οι εμπειρίες απ’ τις δολοφονίες, τις ληστείες, την πορνεία, την αλητεία και τη δημόσια διακίνηση ναρκωτικών στις πλατείες και τους δρόμους υπό τα όμματα των φρουρών τής τάξης και των περαστικών!!

   Οι ασύδοτοι αυτοί εγκληματίες σπέρνουν τον θάνατο και την απόγνωση, κλείνουν σπίτια, καταστρέφουν οικογένειες και περιουσίες, ασχημονούν και κακουργούν, με την επίσημη Πολιτεία, στις πλείστες των περιπτώσεων, να παρακολουθεί, αδιάφορη ή ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες και τη δημόσια περιουσία και να διαφυλάξει τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και την ευπρέπεια της Χώρας!

   Οι Ρουβίκωνες, σάρξ εκ της σαρκός τού κυβερνώντος Κόμματος, σε ρόλο “Ρομπέν των Δασών”, έχουν αυτόκλητα χρησθεί “προστάτες των αδικουμένων” και αλίμονο σ’ αυτούς που θα επιλέξουν να κτυπήσουν! Η Βουλή, ο ιερός αυτός οίκος τής Δημοκρατίας μας, Πρεσβείες, Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και εταιρίες ελληνικών και ξένων συμφερόντων έχουν υποστεί κατά καιρούς τις συνέπειες της βίαιης επέλασής τους και “τα κατορθώματά τους” πομπωδώς και με έπαρση “τα διαφημίζουν” διαδικτυακά!! Η Κυβέρνηση, όμως, και το Υπουργείο Προστασίας τού Πολίτη δεν τολμούν να τους αγγίξουν! Είναι, βλέπετε, “τα δικά τους παιδιά” και τυγχάνουν ασυλίας!!

   Τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο, οι πανέμορφες αυτές περιοχές, άλλοτε καμάρι τής Αθήνας, και πολλές άλλες ακόμη συνοικίες και ιστορικές πλατείες της έχουν μετατραπεί σε “άβατα” και “γκέτο” από τους σύγχρονους Απάχηδες της πόλης, που παίζουν το κρυφτούλι κάθε βράδυ με τους φύλακες της τάξης. Είναι ένα θέαμα αποκρουστικό, που αποτελεί ντροπή και ευτελισμό για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας τού Πολίτη και την ίδια μας τη Χώρα!

   Ιδιαίτερης μορφής εκφυλιστικά φαινόμενα αποτελούν, εξάλλου, και τα οικονομικά σκάνδαλα, τα αποκαλούμενα και “εγκλήματα του λευκού κολλάρου”. Εγκλήματα, που δε γνωρίζουν πατρίδες, γιατί είναι παγκόσμιο φαινόμενο και εμπλέκονται σ’ αυτά μεγαλόσχημοι της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Τραστς και ιδρύματα απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία ανήκουν ή συμμετέχουν Πρόεδροι Δημοκρατιών, Βασιλείς, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, διεθνείς παράγοντες, τραπεζικοί και οικονομικοί “Κροίσοι” και όλοι εκείνοι οι “Ισχυροί τής Γης”, που έκαναν προσωπικό τους βίωμα τη ρήση τού Ολλανδού φιλόσοφου Σπινόζα: «το χρήμα είναι ο μεγαλύτερος Θεός υπό τον ήλιον»!

   Τέτοια οικονομικά εγκλήματα τεράστιου μεγέθους έχουν συγκλονίσει κατά καιρούς και την Ελλάδα, ακόμη και στην περίοδο της έσχατης κρίσης της! Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων, συμμετοχή “ημετέρων” στις περίφημες λίστες “Lagarde” και σε υπεράκτιες (offshore) εταιρίες, τα σκάνδαλα “Siemens” και παλαιότερα “Κοσκωτά”, το τεράστιο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, πριν από λίγα χρόνια, που οδήγησε στην οικονομική καταστροφή εκατομμύρια επενδυτών, στην αυτοκτονία εκατοντάδες πολιτών και στην απώλεια τεράστιων περιουσιών, και πολλά άλλα, παρόμοια, μεγάλη μερίδα των οποίων μένουν ακόμη ατιμώρητα!

   Ενώ, όμως, ο λαός πένεται και δυστυχεί, ενώ ο πλούτος τής Ελλάδας έχει, για μια 100ετία, υποθηκευθεί, ενώ 400.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει σ’ Ανατολή και Δύση, για να επιβιώσουν, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας τού Πολίτη αφήνουν ατιμώρητους τους εγκληματίες αυτούς, να ασελγούν σε βάρος τής κοινωνίας και της οικονομίας μας.

   Η εκατόμβη, όμως, των νεκρών στο Μάτι, τη Μάνδρα και την υπόλοιπη Ελλάδα, οι εκατοντάδες κατεστραμμένοι ιδιοκτήτες και οι ιδιοκτησίες τους, οι νεκροί και οι τραυματίες τής έκνομης δράσης των ντόπιων και αλλοδαπών συμμοριών αξιώνουν από τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να τους προστατεύσουν, επιτέλους, να τους συνδράμουν και το κράτος να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες τους!

   Η εγκληματικότητα, βέβαια, εκτός από πρόβλημα παγκόσμιο, είναι και διαχρονικό. Όσο υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνίες, όσο η τεχνολογία θα αναπτύσσεται και όσο τα σύνορα θα μένουν ανοικτά και θα μπαινοβγαίνουν, χωρίς έλεγχο, χιλιάδες μετανάστες από κάθε γωνιά τής Γης, τόσο το φαινόμενο αυτό θα ανθεί και θα γιγαντώνεται, ανάλογα, πάντα, με τον βαθμό αντίστασης και τις ηθικές αναστολές των εκάστοτε ηγεσιών και των αρχόντων τους! Όποιες χώρες διαθέτουν ηγεσίες ικανές και ενάρετες, με τις ηθικές αντιστάσεις ισχυρές, τα φαινόμενα αυτά θα περιορίζονται και οσημέραι θα εκλείπουν.

   Και είναι ενδεικτικό το ότι, από την αρχαιότητα ακόμη, ο κορυφαίος ρήτορας Ισοκράτης δίδασκε τους συγχρόνους του και τους επιγενόμενους άρχοντες ότι “το τής πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν”, ενώ ο Μέγας Φώτιος ο Α΄ συμπλήρωνε πως “το ήθος των αρχόντων γίνεται νόμος για τους υπηκόους τους”!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων