7 Αυγ 2018

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


«Η συνείδηση είναι ο φόβος τής κοινωνίας» 
Ζήνων  Έλληνας Φιλόσοφος

  Στις 25 Ιουλίου 2018 δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν 3003,  Τεύχος Β,  του ΦΕΚ, η Απόφαση της ηγεσίας τού Υπουργείου Εργασίας για την «Καταβολή βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ (τέως ΕΤΑΑ)». Πρόκειται για το πολυσυζητημένο «επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ», για το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου πομποδώς επαίρετο ότι «για πρώτη φορά» φέτος χορηγείται τέτοιο βοήθημα, λες και θα τους εμπόδιζε κανείς να το είχαν χορηγήσει από το 2015 που μας κυβερνούν!

  Από μια μεγάλη, όμως, μερίδα νέων, άνεργων επιστημόνων, δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, το επίδομα αυτό θεωρήθηκε ανέλπιστο «δώρο» για τους ίδιους.  Έκαναν, όμως, λάθος στους υπολογισμούς τους, γιατί, για να το πάρουν, όσοι τα καταφέρουν, θα ταλαιπωρηθούν πολύ. Έτσι, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση σε πολλά σημεία της είναι τόσο ασαφής, που δυσκολεύει αρκετά την υλοποίησή της. Οι δε αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ  αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις στους αγωνιούντες και δικαίως οργισμένους δικαιούχους. Και όλα αυτά, γιατί ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο δεν τους έχει ακόμη αποσταλεί και είναι άγνωστο αν και πότε θα τη λάβουν!

  Τα προβλήματα, όμως, με το επίδομα αυτό δεν έχουν τελειωμό. Όπως προκύπτει από την ίδια Υ.Α., οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι τέτοιες και τόσες πολλές αθροιστικά, που τελικά ελάχιστοι θα το λάβουν (!) εάν και όταν αυτό χορηγηθεί. Και διερωτάται  ο κάθε λογικός:  μήπως, αλήθεια, θεσπίσθηκαν αυτές, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο,  (να μη το πάρουν δηλαδή παρά μόνον οι ολίγοι), εν τούτοις, όμως,  να επαίρεται η Κυβέρνηση πως κήδεται για τα συμφέροντα  όλων των πολιτών και βεβαίως και των άνεργων νέων επιστημόνων; Ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία τού Υπουργείου (Εργασίας), όλοι τους νέοι επιστήμονες, οφείλουν να γνωρίζουν πως μια τέτοια αντιμετώπιση είναι άκρως μειωτική και  δεν προσήκει στους χιλιάδες άνεργους και πενόμενους, υπερήφανους, όμως, νέους επιστήμονες!

  Ο εμπαιγμός, όμως,  και η εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών από το κράτος έχει και συνέχεια,  αφού  οι Υπουργοί αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμη και τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν! Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του Τύπου, χιλιάδες συνταξιούχοι, πριν από λίγες μέρες, κατάθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά τής ηγεσίας τού Υπουργείου Εργασίας (!) για άρνηση επιστροφής των παράνομα εισπραχθεισών κρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ, σε δικαιούχους, χήρες και ανήλικα ορφανά συνταξιούχων!!

  Ταλαίπωρη Ελλάδα πού σε οδηγούν οι άσχετοι και επικίνδυνοι αριστεροί που μας κυβερνούν!

  Η Κυβέρνηση και οι κομματικοί σχηματισμοί που τη στηρίζουν ξεπούλησαν τη Χώρα. διέλυσαν τις δομές της. εγκατέλειψαν μόνο και αβοήθητο τον ελληνικό λαό. άφησαν να γίνουν παρανάλωμα εκατοντάδες άνθρωποι, χιλιάδες στρέμματα γης και να πληγεί η πανίδα και χλωρίδα μας απ’ τις πρόσφατες φωτιές και τις πλημμύρες, πριν από λίγους μήνες, που έπληξαν την Αττική και άλλες περιοχές της Χώρας! Δε διαθέτουν όμως ούτε ίχνος λεβεντιάς και δε ζήτησαν κανένας και ποτέ, ούτε και ο Πρωθυπουργός, συγγνώμη απ’ τον λαό!

  Φαίνεται να λησμονούν πως, όταν το 2015 οι ΄Ελληνες επέλεξαν δυο φορές τον ΣΥΡΙΖΑ για να μας κυβερνήσει (την 2η φορά με τους ΑΝΕΛ), δεν τους έδωσαν συγχρόνως και λευκή επιταγή να διαχειρίζονται κατά το δοκούν την εξουσία, να εμπαίζουν τον λαό, να τον οδηγούν στην απόγνωση και την καταστροφή. Δεν τους έδωσε κανένας το δικαίωμα να του κλέβουν το χαμόγελο και την ελπίδα για το μέλλον!

  Αν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί αρνούνται ή αδυνατούν να χορηγήσουν ένα απλό επίδομα ανεργίας που οι ίδιοι ψήφισαν. αν αρνούνται να επιστρέψουν στους συνταξιούχους τις παράνομες κρατήσεις που τους έκαναν, που όμως είχαν ψηφίσει την επιστροφή τους. αν αδυνατούν εντέλει να προστατεύσουν τους πολίτες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν, τότε είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι να κυβερνούν τη Χώρα και οφείλουν άμεσα να παραιτηθούν και να προκηρύξουν εκλογές.

  Ο κόσμος δεν τους θέλει άλλο και ο τόπος δεν τους αντέχει άλλο! Και θα ήταν χρήσιμο και κρίσιμο για τον τόπο και τους ίδιους να θυμούνται, όσο ακόμη ασκούν την εξουσία, τη σοφή παρακαταθήκη του Ντ. Σααδή (μέγιστου, σ’ Ανατολή και Δύση, Πέρση ποιητή) «η δύναμη δίχως σύνεση δεν είναι παρά αμάθεια και παραφροσύνη» !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων