11 Ιουλ 2018

ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


«Χαλεπόν  ἄρχεσθαι  ὑπό  χείρονος»  Δημόκριτος


  Βαρύ το πολιτικό κλίμα το τελευταίο διάστημα στη Χώρα μας εντός κι εκτός Βουλής. Ένα κλίμα, που μάλλον προεκλογική περίοδο θυμίζει και προετοιμάζει τον λαό για το τι θα δει και ακούσει, ώσπου να γίνουν οι εκλογές. Μερικά παραδείγματα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτήν:

  α. Η πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα τού Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γάλλου πολιτικού, Π. Μοσκοβισί· η ανοιχτή στήριξή του στον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του, στην ομιλία του στη Βουλή και τα μέσα ενημέρωσης και η αντίδραση της Αντιπολίτευσης  γι’ αυτήν την ανεπίτρεπτη, για Ευρωπαίο θεσμικό παράγοντα, στάση του προς την Ελλάδα, μια χώρα, που η ίδια η Ευρώπη οδήγησε στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.
  β. Η ακολουθήσασα, προ ημερήσιας διάταξης, οξεία συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, με την αήθη κοινοβουλευτικά φραστική επίθεση του Πρωθυπουργού κατά τού επικεφαλής τής Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συζητήθηκε αρνητικά απ’ τον λαό και τα ΜΜΕ· η κατάθεση τροπολογίας και προτάσεων νόμου απ’ την αντιπολίτευση για τις συντάξεις και τον Φ.Π.Α. και η απόρριψή τους συλλήβδην από τον Πρωθυπουργό.
  γ. Τέλος, η κατάθεση από την Κυβέρνηση του νέου εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές και την κατάτμηση των μεγάλων Εκλογικών Περιφερειών τής Χώρας.

  Αν σε όλ’ αυτά προσθέσουμε και τα καθημερινά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τού λαού για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποίαν Αρχηγός Κόμματος χαρακτήρισε μέσα στη Βουλή «κατάπτυστη και ελεεινή» και που, κατά τα φαινόμενα, θα αποτελέσει και το «κύκνειον άσμα» τής Κυβέρνησης, δικαιολογείται απόλυτα η συνεχής δημοσκοπική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ να εξαφανίζονται οριστικά απ’ τον πολιτικό ορίζοντα!

  Οι εκλογές, λοιπόν, δε θ’ αργήσουν νά ’ρθουν. Όποτε, όμως, και αν γίνουν, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, οι Κομματάρχες και οι παρατρεχάμενοί τους, οφείλουν να θυμούνται πως το ενάμισι και πλέον εκατομμύριο των Ελλήνων, που τους ψήφισαν δυο φορές, το έκαναν γιατί πίστεψαν στις πομφόλυγες και τα «παραμύθια» που τους σέρβιρε προεκλογικά χωρίς ντροπή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί νόμισαν πως στο πρόσωπό του βρήκαν, επιτέλους, τον «σωτήρα» τους!!

  Εκείνος, όμως, μετά τις δεύτερες εκλογές τού 2015, ξέχασε όλες τις υποσχέσεις και τα «ΘΑ» και πρόδωσε τους Έλληνες(!)· τους φόρτωσε με ακόμη δυο μνημόνια, εκεί που θά ’σχιζε τα δυο προηγούμενα(!!)· ξεπούλησε τη Χώρα, τον πλούτο και τα αποθέματά της για τα επόμενα 100 χρόνια στους «ευαγείς» εταίρους μας τής Ε.Ε. και στο ΔΝΤ· ξεπούλησε και τη Μακεδονία μας, το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητά μας στους Σκοπιανούς, τους οποίους έβαλε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ(!)· ετοιμάζεται να παραδώσει και τη Βόρεια Ήπειρό μας και να αποζημιώσει παχυλά και τους τσάμηδες, τους προδότες τής Πατρίδας(!)· και να συζητήσει με τον Σουλτάνο γείτονά μας τις «εκκρεμότητές μας στα ελληνοτουρκικά»!! Και, όλ’ αυτά, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, για να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν γείτονά μας!

  Αυτά είναι μέχρι σήμερα τα έργα και οι ημέρες μιας αριστερο-δεξιάς Κυβέρνησης και ενός «αριστερού» Πρωθυπουργού, που, ενώ, πριν από τρία χρόνια ήταν το κόκκινο πανί για τους διεθνείς δεσπότες – πιστωτές μας, έχει γίνει πλέον ο κολλητός και αγαπημένος τής Ευρώπης και της Δύσης την ίδιαν, ακριβώς, στιγμή, που η Ελλάδα καταρρέει! Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος είχε επισημάνει ήδη από τον 5ον αιώνα π.Χ. (με την εν αρχή τού παρόντος ρήση του) πως «είναι συμφορά να κυβερνάται ο λαός από ανάξιους»! Και η επισήμανσή του αυτή βρίσκει την απόλυτη δικαίωση στο πρόσωπο ενός Πρωθυπουργού, που ενώ ο λαός θεώρησε «σωτήρα» και τον εξέλεξε δυο φορές για να τον κυβερνήσει, εκείνος, τον πούλησε ωμά και ιταμά!

  Αν οι Έλληνες επιθυμούν ειλικρινά να πάει μπροστά η Χώρα με τους ίδιους να είναι αφεντικά στον τόπο τους και όχι δεσμώτες και είλωτες ξένων αφεντάδων, οφείλουν, την ώρα της κρίσης, δηλαδή των εκλογών, να διαχειρισθούν σωστά και υπεύθυνα την ψήφο τους, τη μόνη δύναμή τους! Να επιλέξουν τους έντιμους, τους ικανούς και άριστους να τους εκπροσωπήσουν και όχι τους αρεστούς των σαλονιών και της διαπλοκής. Αυτούς που δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν να προοδεύσουν στη ζωή τους και όχι τα κατασκευάσματα του κομματικού σωλήνα και του κατεστημένου!

  Οι δε πολιτικοί μας, αδιακρίτως χρώματος, οφείλουν και αυτοί να δουλέψουν έντιμα και υπεύθυνα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Χώρας και όχι «για την πάρτη τους»·  να κυβερνήσουν συνετά και με συνέπεια και να λένε πάντα την αλήθεια στον λαό· να κλείνουν ερμητικά τα μάτια και τ’ αφτιά τους στα προκλητικά θέλγητρα των σειρήνων τής όποιας τυχόν διαπλοκής· και ν’ απομακρύνουν από κοντά τους τούς όποιους φαύλους και ευτελείς κομματάρχες τους περιστοιχίζουν, γιατί και ο Εμίλ Ζολά μάς θυμίζει διαρκώς πως «η τιμή δεν έχει διαβαθμίσεις», ο δε απλός αλλά θυμόσοφος λαός μάς διδάσκει παλαιόθεν πως «η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σ’ όποιον την έχει»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων