15 Ιουν 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


«Φιλῶ τέκν’ ἀλλά πατρίδ’ ἐμήν μᾶλλον φιλῶ» 
Πλούταρχος. Αρχαίος Έλληνας βιογράφος και ηθικοφιλόσοφος.


  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τις τελευταίες μέρες δηλώνει «υπερήφανος και χαρούμενος» για τη συμφωνία που έκλεισε με τον Σκοπιανό ομόλογό του! Στο διάγγελμά του προς τον λαό, στην επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις συνεντεύξεις του στα Μ.Μ.Ε., δε χάνει ευκαιρία να υπερασπισθεί τη «μεγάλη διπλωματική νίκη» του, που δήθεν πέτυχε και που δήθεν «καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά»! Λίγο ακόμη και θα πιστέψει και ο ίδιος, πως όλ’ αυτά που λέει αποτελούν την πραγματικότητα και πως η Ελλάδα είναι η μόνη κερδισμένη από τη συμφωνία αυτήν!!

  Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Η συμφωνία, αυτή και οι αβάσιμες θριαμβολογίες του ξεσήκωσαν θύελλες αντιδράσεων σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός τής Χώρας! Τα Κόμματα της αντιπολίτευσης – μείζονος και ελάσσονος – και προσωπικότητες του τόπου καταγγέλλουν τον ίδιο και την Κυβέρνηση για εθνική υποχώρηση, δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας, παραχώρηση στους γείτονες του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας. Τον καταγγέλλουν, ακόμη, γιατί η Ελλάδα τούς ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την άμεση ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και μάλιστα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματός τους!

  Ατυχώς για την Ελλάδα, η συμφωνία εμπεριέχει κι άλλα πολλά γκρίζα σημεία. Ο αλυτρωτισμός σε βάρος μας είναι υπαρκτή απειλή και, εάν τελικά  αυτή υπογραφεί και τεθεί σε εφαρμογή, θα δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις. Γι’ αυτό και η μεν αντιπολίτευση, και αρκετοί Βουλευτές τής συμπολίτευσης, και Υπουργοί τής Κυβέρνησης εκφράζουν δημόσια τη διαφωνία τους και δεσμεύτηκαν να την καταψηφίσουν, ο δε λαός προγραμματίζει συνεχή συλλαλητήρια ανά την Επικράτεια και υψώνει αναχώματα κατά της ψήφισης και της εφαρμογής της. Και, ακόμη, λαός και αντιπολίτευση κατηγορούν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ενημέρωσης στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και για απόκρυψη της αλήθειας στο διάγγελμα και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!

  Η συμφωνία, όμως, αυτή εγκυμονεί και ανασφάλειες για το μέλλον και τη συνοχή της Χώρας. Αν εφαρμοσθεί ποτέ, υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει την όρεξη στους ίδιους ή και σε άλλους αχόρταγους και άρπαγες γείτονές μας να διεκδικήσουν και αυτοί «γην και ύδωρ», εθνικά, δηλαδή, εδάφη και πελάγη μας, που, όμως, δεν τους ανήκουν!

  Απευθύνουμε, λοιπόν, ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό. Όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αυθόρμητα και όχι καθοδηγούμενος, κατεβαίνει στους δρόμους, καταγγέλλει τη «συμφωνία τής ντροπής» και απαιτεί «την προστασία τής εθνικής κυριαρχίας»· όταν ολόκληρη σχεδόν η αντιπολίτευση, μέρος τής συμπολίτευσης και Υπουργοί της Κυβέρνησής σας αρνούνται να νομιμοποιήσουν τη σύμβαση αυτή, οφείλετε να τους ακολουθήσετε και να τους σεβασθείτε. Μη συνδέσετε το όνομά σας με τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας μας, με το ξεπούλημα του ονόματος, της γλώσσας, της εθνικότητας και της ιστορίας της Μακεδονίας μας, δηλαδή της ίδιας της Ελλάδας. ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ αυτή της συμφωνία!

  Προκηρύξτε άμεσα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός τι θέλει. Ένα δημοψήφισμα, όμως, κρυστάλλινο και διαυγές, που το ενδεχόμενο «ΟΧΙ» των πολιτών θα παραμείνει οριστικά «ΟΧΙ», χωρίς κυβιστήσεις, πισωγυρίσματα και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης. Αυτή είναι η μόνη ξεκάθαρη, έντιμη και εθνικά επιβεβλημένη λύση σε ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας και κρισιμότητας.

  Γιατί φαντάζει παράλογο και εξωπραγματικό οι μεν Σκοπιανοί, που επείγονται και εκλιπαρούν την συγκατάθεση και τη βοήθειά μας για να μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να προκηρύσσουν οι ίδιοι Δημοψήφισμα, εμείς, όμως, εδώ να το απορρίπτουμε ακόμη και σαν ιδέα! Γιατί αλήθεια; Ποιον φοβόμαστε; Αυτά ρωτά ανήσυχος ο λαός και αξιώνει άμεσα την προκήρυξή του. Θα το τολμήσετε; Οι Έλληνες, πάντως, το περιμένουν. Και η ιστορία, που δε χαρίζεται ποτέ και σε κανέναν, καταγράφει όλους μας στα κατάστιχά της.

  Θα ήταν δε πράξη ορθής φρόνησης και σύνεσης και θα ωφελούσε ιδιαίτερα πολίτες και πολιτικούς να θυμόμαστε ενίοτε την εν αρχή τού παρόντος εθνικά υπερήφανη παραίνεση του Πλούταρχου, «αγαπώ τα παιδιά μου, όμως, περισσότερο  την πατρίδα μου αγαπώ» αλλά και τη σοφή προειδοποίηση του Εμίλ Ζολά, εξέχοντα Γάλλου μυθιστοριογράφου, πως «αν κρύψεις την αλήθεια και τη θάψεις κάτω από το χώμα, θα μεγαλώσει, θα θεριέψει και, όταν εκραγεί, θα τινάξει τα πάντα και τους πάντες στον αέρα»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων