29 Ιουν 2018

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Σύμφωνα με το άρθρο 3 §1 του Συντάγματος, επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Αυτά επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο, στην «προμετωπίδα» του, αναφέρεται επιπλέον και «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»!

  Ελάχιστες μόνον ημέρες πέρασαν από την εθνικά απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στους σφετεριστές γείτονες των Σκοπίων, και οι οργίλες αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια ανά την επικράτεια και την αλλοδαπή βρίσκονται ακόμη στο απόγειό τους! Η Κυβέρνηση, όμως, και ο Πρωθυπουργός ανοίγουν νέα μέτωπα, αυτή τη φορά κατά της κοινωνίας και της Εκκλησίας. Ξεκίνησαν ανοιχτό πόλεμο κατά τής Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων και επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Χώρας με τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας(!) και έδειξαν τις προθέσεις και το πραγματικό τους πρόσωπο.

  Είναι φανερό πως έχουν βάλει στόχο τους να εξαφανίσουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Να εξουδετερώσουν την επιρροή της Εκκλησίας στον λαό. Να καταστήσουν την Ελλάδα Κράτος άρθησκο – άθυρμα στα άνομα σχέδια των ολίγων ισχυρών της παγκόσμιας τάξης. Να καταστήσουν τον Έλληνα ανδράποδο και ανδρείκελο στις ορέξεις των βιαστών της ελευθερίας, της γαλήνης και της ίδιας της ύπαρξής του, με άλλα λόγια να εξαφανίσουν και αυτόν!

  Όποιοι, όμως, και αν είναι οι στόχοι τους, με την ανακίνηση –ειδικά την περίοδο αυτή– ενός θέματος που δοκιμάζει και προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων, ακόμη και των δικών τους οπαδών κάνουν τον λογαριασμό «χωρίς τον ξενοδόχο», που, εν προκειμένω, είναι ο ίδιος ο λαός.

  Κυβέρνηση, Πρωθυπουργός, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και όλοι, όσοι βυσσοδομούν να τον καθυποτάξουν και εξουδετερώσουν, φαίνεται πως λησμονούν την άρρηκτη και αλληλένδετη σχέση του με την Εκκλησία μέσα στους αιώνες! Λησμονούν πως η Εκκλησία επιτελούσε ανέκαθεν ΕΡΓΟ ΕΘΝΙΚΟ! Πως ήταν παρούσα και συνέβαλλε τα μέγιστα στο πλευρό των Ελλήνων στους αιώνες της δουλείας, στους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες και σε κάθε δύσκολη στιγμή για την επιβίωση του Έθνους, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διέθετε, σε χρήμα, χρυσό και ακίνητα και με υλικές παροχές και αμέριστη ηθική συμπαράσταση!

  Λησμονούν, ακόμη, όλοι τους πως στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής η Εκκλησία ήταν αυτή που –εκτός από τη φυσική παρουσία των ρασοφόρων λειτουργών της στα πεδία των μαχών– ξεπούλησε ή έβαλε ενέχυρο την περιουσία της σε ακίνητα, μοναστήρια, ναούς, τάματα και κειμήλια, για τις ανάγκες του πολέμου και τα συσσίτια των λιμοκτονούντων, κατατρεγμένων, άσιτων και ανέστιων ατόμων και οικογενειών! Τα ίδια πράττει και όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, που συνταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, με το τεράστιο ανθρωπιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο και την απλόχερη προσφορά βοήθειας και αγάπης σε κάθε δυστυχούντα.

  Ξεχνούν, τέλος, πως υπήρξε ανέκαθεν, είναι και θα παραμείνει η τροφός των Ελλήνων. Και ότι, όπως ουδείς ποτέ, ούτε και η Πολιτεία έχει τη δύναμη να χωρίσει τα παιδιά απ’ τους γονείς, έτσι δεν μπορεί να επιβάλει και τον χωρισμό τής μητέρας Εκκλησίας από τα τέκνα της, από τον λαό, δηλαδή, και την κοινωνία! Και πως μια τέτοια βέβηλη πράξη, αν ποτέ επισυμβεί χωρίς τη σύμφωνη βούληση του λαού, θα συνιστά έγκλημα κατά της πίστης και της λατρείας του.

  Σε τι αποβλέπουν, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Θέλουν να επιστρέψει ο λαός και το Έθνος πίσω, στις εποχές των «Κρυφών Σχολειών» και του εκκλησιασμού των πιστών στις «κατακόμβες»; Θέλουν να πετάξουν στον «Καιάδα» τής λήθης την πανεθνική προσφορά τής τροφού Εκκλησίας; Θέλουν να εξαφανίσουν τα θεία, τα ιερά και τα «πιστεύω» των Ελλήνων, με τα οποία γαλουχήθηκαν, αιώνες τώρα, ανήριθμες γενιές Χριστιανών;

  Ο λαός αξιώνει και οι Κυβερνητικοί ταγοί μας οφείλουν να απαντήσουν στα εύλογα αυτά ερωτήματά του χωρίς περιστροφές και, βεβαίως, να τον πείσουν για την ορθότητα των επιλογών τους.

  Στην προσπάθεια των δυνάμεων της αλλοτρίωσης να ξεπουλήσουν την πατρίδα και να συρρικνώσουν την εθνική μας κυριαρχία, μια προσπάθεια που πρόσφατα ξεκίνησε στις Πρέσπες· να διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας με την υιοθεσία και αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και με τους γάμους ομόφυλων ατόμων(!), να αποχριστιανοποιήσουν τη χώρα με το σχεδιαζόμενο διαζύγιο Κράτους και Εκκλησίας, ΟΦΕΙΛΕΙ να αντισταθεί ολόκληρη η κοινωνία, ο φιλόθεος και φιλόθρησκος λαός, οι πνευματικές δυνάμεις του τόπου, οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού και οι πολιτικές δυνάμεις μας, με μπροστάρηδες, πάντα, την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών!

  ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, πριν θρηνήσουμε και άλλες χαμένες πατρίδες, πριν εξισλαμισθούμε και αλλοτριωθούμε και πριν παραδώσουμε τα θεία και τα Ιερά μας «τοις κυσί»,  Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ   Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ε Ι Τ Ε !


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων