10 Απρ 2018

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Όταν, το 2015, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούσε δυναμικά τον πολιτικό του αγώνα για την κατάκτηση της Πρωθυπουργίας, πολύ λίγοι πίστευαν πως θα τα καταφέρει. Μοίραζε, όμως, υποσχέσεις αφειδώς, έταζε λαγούς με πετραχήλια και αναλάμβανε διαρκώς τόσες δεσμεύσεις που, αν και φάνταζαν εξ αρχής ουτοπικές, ανέβασαν τη δημοτικότητά του σε ποσοστά πρωτόγνωρα, άνω του 60%, η δε δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ από το 3-3,5%, που ήταν μέχρι τότε, σχεδόν δεκαπλασιάσθηκε.

  Ήταν η εποχή των μεγάλων «ΘΑ» και των, απείρου κάλλους, υποσχέσεων, χωρίς, όμως, αντίκρυσμα! ΘΑ έσχιζε τα μνημόνια και ΘΑ τα καταργούσε από την πρώτη μέρα με έναν μόνο νόμο· ΘΑ καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ· ΘΑ επανέφερε τους μισθούς στα 751 Ευρώ· ΔΕ θα μείωνε τις συντάξεις ούτε θα επέτρεπε την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση! Ήταν η εποχή του «Go back, κυρία Μέρκελ», η εποχή του «Δεν πληρώνω» ΕΝΦΙΑ, φόρους και διόδια. Και τόσες άλλες υποσχέσεις, που προκαλούσαν θυμηδία και οργή σε κάθε σώφρονα και συνετό πολίτη.

  Και, όμως, μεγάλη μερίδα του λαού τον πίστεψε, τον θεώρησε «οιονεί σωτήρα του» και τον έκανε δυο φορές Πρωθυπουργό! Γιατί ο προδομένος αυτός λαός είχε χάσει κάθε πίστη και ελπίδα στους λοιπούς πολιτικούς που τους θεωρούσε, συλλήβδην, υπεύθυνους για την πολυεπίπεδη κρίση, οικονομική, κοινωνική και ηθική. Μια κρίση που αφάνισε ανθρώπινες ζωές, διέλυσε οικογένειες, έδιωξε τα παιδιά μας απ’ την Ελλάδα, η οποία συνεχώς απορφανίζεται και αφελληνίζεται και ξεπουλιέται, με τον πλούτο μας μαζί, στους «ευαγείς» αφέντες μας, τους Ευρωπαίους εταίρους, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ! Τα ψέματα, όμως, όσο περίτεχνα και αν σερβίρονται «έχουν κοντά ποδάρια»  και τα όνειρα κάποτε τελειώνουν. Και τότε ακολουθεί η νέμεσις και η σκληρή πραγματικότητα.

  Σήμερα ο Πρωθυπουργός έχει υποστεί σημαντική φθορά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητά του βρίσκεται σε κάθετη πτώση! Οι αιτίες πολλές. Τα τεράστια προ και μετεκλογικά του ψέματα, με τα οποία δυο φορές παραπλάνησε τον λαό· τα λάθη της Κυβέρνησης, οι παλινωδίες και οι συνεχείς κυβιστήσεις του· η διγλωσσία που μετέρχονται, άλλα να λένε στον λαό και άλλα εκτός Ελλάδας· η διαφοροποίηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, των συναρμόδιων Υπουργών, Βουλευτών και στελεχών σε εθνικά θέματα μέγιστης σημασίας που αποδυναμώνουν τις ελληνικές θέσεις αντί να ακολουθούν κοινή γραμμή στην αντιμετώπισή τους!

  Στο σκοπιανό, όταν τα εκατομμύρια των Ελλήνων της Χώρας μας και της διασποράς υπερασπίζονταν δυναμικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας και διαδήλωναν την άρνησή τους στο ξεπούλημα του ονόματος, της ψυχής και της ιστορίας της Ελλάδας, ο μεν Πρωθυπουργός τους αποκαλούσε σκοταδιστές και εθνικιστές (!), μια θέση, βέβαια, που κάθε άλλο παρά το εθνικό συμφέρον και την επιβαλλόμενη εθνική γραμμή υπηρετεί, οι δε ΑΝΕΛ διαχώριζαν τη θέση τους απ’ αυτήν του Πρωθυπουργού.

  Στα ελληνοτουρκικά, εθνική αγωνία διακατέχει τους Έλληνες, αφού οι μεταξύ μας σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο από ποτέ σημείο τους. Ανέκαθεν οι Τούρκοι ηγέτες ήταν και είναι κακοί, δύσκολοι και άρπαγες, όχι μόνο έναντι των γειτόνων τους αλλά και έναντι των απώτατων λαών του Βορρά, της Δύσης και της Ανατολής! Δε θα μπορούσε, λοιπόν, να λείψει η Ελλάδα από τις επεκτατικές και αρπακτικές της διαθέσεις, με τον αμύθητο υπέργειο, υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο και τη στρατηγική της θέση – σημείο συνάντησης τριών ηπείρων!

  Ο αυταρχικός και αλαζόνας Ερντογάν με την ομηρεία των δυο στρατιωτικών μας, την εμβολή του πλοίου μας στα Ίμια, τις καθημερινές παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου μας και την ιταμή διεκδίκηση της θαλάσσιας και χερσαίας εθνικής μας κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου στέλνει παντού μηνύματα πως δεν αναγνωρίζει ούτε και συγκινείται από φιλίες! Την ίδια ακριβώς στιγμή, που ο Πρωθυπουργός μας πανηγύριζε για την «επιτυχία» της επίσκεψης, τον Δεκέμβρη 2017, του Σουλτάνου στην Ελλάδα!

  Στην οικονομία, οι κυβερνητικές επιλογές που αναμένονται στο εγγύς μέλλον θα καταστήσουν, ακόμη περισσότερο, εφιαλτική τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων! Οι μαζικοί πλειστηριασμοί κατά χιλιάδες κάθε μήνα, η σοβαρή μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, η αύξηση των τιμών των ακινήτων, σε υποβαθμισμένες περιοχές(!), για να μη μειωθούν τα έσοδα απ’ τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η σκληρή και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, και όσες άλλες επιλογές ακολουθήσουν, θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις, απεργίες και κοινωνικούς κραδασμούς. Οι πολυθρύλητες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για δήθεν καθαρή έξοδο απ’ τα μνημόνια αποτελούν άλλη μια «καθαρή πομφόλυγα» και πολιτική απάτη ολκής. Ο κόσμος, όμως, τους έχει καταλάβει και έπαψε να τους εμπιστεύεται και να τους στηρίζει. Η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν «εκμετρήσει» πια τον πολιτικό τους βίο. Θα το αντιληφθούν μια και καλή με τα αποτελέσματα των εκλογών, που, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν.

  Γιατί και τα δυο κόμματα και οι επικεφαλής τους αγνόησαν επιδεικτικά την πολιτική πραγματικότητα και την (πολιτική) συμβουλή του Αγάθωνα, μέγιστου αρχαίου τραγικού μας: Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει!!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων