5 Φεβ 2018

«Εἷς οἰωνός ἄριστος, ἀμύνεσθαι περί πάτρης»!


Όμηρος. Ο μέγιστος επικός ποιητής μας.


Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος επί τιμή


Οι ανήριθμες χιλιάδες των Ελλήνων, της Ελλάδας και της διασποράς, που πήραν μέρος στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και Αθήνας βροντοφώναξαν αυθόρμητα το ΟΧΙ και απέρριψαν ασυζητητί τη διπλή ονομασία των Σκοπίων. Ταυτόχρονα προβλημάτισαν αρκετούς, εντός κι εκτός της χώρας μας, και δημιούργησαν καινούργια δεδομένα, για πολλούς και σε πολλές μεριές, με τα μηνύματα που έστειλαν. Στην ηγεσία των Σκοπίων και την Ελληνική Κυβέρνηση, στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε., τους ισχυρούς ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και σε όλους όσοι ρυθμίζουν, κατά το δοκούν και τα συμφέροντά τους, τις τύχες των μικρών!

  Βροντοφώναξαν οι Έλληνες και ακούστηκαν σ’ όλο τον κόσμο, από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. που ήταν παρόντα, πως· αρνούμαστε να χαρίσουμε στο νεοπαγές αυτό λιλιπούτειο κρατίδιο, και τον οποιονδήποτε ισχυρό, την εθνική μας συνείδηση, την ταυτότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας· πως δε θα ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας για να το εδραιώσουμε παραχωρώντας του μάλιστα και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, γιατί η Μακεδονία είναι μια και μοναδική, είναι η ίδια η Ελλάδα και όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε Μακεδόνες· ούτε θα λησμονήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών στο πέρασμα των χρόνων για να κρατήσουμε ελεύθερα τα πάτρια εδάφη!

  Εμείς οι Έλληνες υφιστάμεθα διαρκώς τον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές ορέξεις των άσπονδων γειτόνων μας Βουλγάρων και Αλβανών και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των οχληρών γειτόνων μας των Τούρκων, που ορέγονται τα μισά νησιά με το Αιγαίο και τα πετρέλαιά μας και δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές μας, με απειλές και εκβιασμούς που δε συνάδουν με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό μας, και εκφεύγουν των διπλωματικών θεσμίων, αλλά και των κανόνων της καλής γειτονίας!!

  Νισάφι πια, όλα έχουν τα όριά τους! Δε θα χαρίσουμε τα πάντα και στο νεόκοπο κρατίδιο των Σκοπίων επειδή αυτό επείγεται να ενταχθεί στους διεθνείς θεσμούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ούτε και γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα μερικών ξένων προστατών του.

  Θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, στην παραχάραξη της μακραίωνης ιστορίας μας, στον αχαλίνωτο αλυτρωτισμό των Σκοπιανών γειτόνων. Γιατί στοιχεία και σύμβολα αλυτρωτισμού υπάρχουν πάρα πολλά στη χώρα αυτή. Στο Σύνταγμά της, στα σχολεία, τα βιβλία, τα Μουσεία, τα αγάλματα, ακόμη και στα κτήρια και τις πλατείες τους και στους ίδιους τους πολίτες από τη συνεχή προπαγάνδα που τους γίνεται! Η απάλειψη του ονόματος του Μ. Αλεξάνδρου απ’ το αεροδρόμιο ή τον κεντρικό οδικό άξονά τους, που τόσο διθυραμβικά εξήγγειλαν οι γείτονες, δεν αλλάζει τίποτα ούτε και διαγράφει τον αλυτρωτισμό τους. Χρειάζεται πολύς χρόνος και δουλειά από μέρους τους για να τον απαλείψουν, αν βέβαια το επιθυμούν πραγματικά που, όμως, δε φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο!

  Χρέος μας όμως είναι να υπενθυμίσουμε στους πολίτες και τους πολιτικούς των Σκοπίων, στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σε όλους όσοι τους συντρέχουν στις ανιστόρητες αυτές αλυτρωτικές τους βλέψεις πως, ο πρώην Πρόεδρός τους και ιδρυτής της χώρας τους Κίρο Γκλιγκόροφ παραδέχθηκε δημόσια, πριν από 26 χρόνια, σε συνέντευξή του πως: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Έλληνες και τον Μέγα Αλέξανδρο»!!

  Δεν υπήρξε λοιπόν ποτέ έθνος «Μακεδόνων». Ήταν και παραμένουν Σλάβοι και απλά η λέξη «Μακεδονία» ήταν ένα περιστασιακό και ψευδεπίγραφο εφεύρημα του Στρατάρχη Γιόζεφ Τίτο, ιδρυτή και ηγέτη της –πάλαι ποτέ– Γιουγκοσλαβίας, ομόσπονδο κρατίδιο της οποίας αποτελούσαν τότε και τα Σκόπια. Και οφείλουν εδώ η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες· γιατί ανακίνησαν τώρα, ειδικά σ’ αυτή τη συγκυρία, το θέμα της αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων· ποιοι λόγοι εθνικοί ή άλλοι επέβαλαν αυτήν τους την πρωτοβουλία και· ποιους ειδικά σκοπούς εξυπηρετούν; Ο λαός δικαιούται να γνωρίζει.

  Ο όγκος, όμως, ο παλμός και η αποφασιστικότητα των εκατομμυρίων Ελλήνων που ενωμένοι σα μια γροθιά και χωρίς κομματικές ταμπέλες, αλλά με τις ευλογίες της επίσημης Εκκλησίας, πήραν μέρος στα δυο συλλαλητήρια, έπεισαν και τους πιο δύσπιστους πολιτικούς, θρησκευτικούς και τους λοιπούς ταγούς μας πως, όταν ο λαός αποφασίζει ενωμένος οι ηγέτες οφείλουν να τον σέβονται! Και ο λαός αυτός ομόθυμα αξίωσε μια Ελλάδα ενιαία που δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται ποτέ και σε κανέναν!

  Για να μη γίνουμε λοιπόν άθυρμα στη σκακιέρα των ισχυρών και εύκολο θύμα στις άνομες ορέξεις των γυπαετών γειτόνων μας, θα οφελούσε να θυμούμαστε, ηγέτες και λαός, τις παρακαταθήκες – συμβουλές του Ίωνα Δραγούμη, Έλληνα διπλωμάτη πολιτικού και συγγραφέα, πως «η ελευθερία δε δωρίζεται αλλά κατακτάται με αγώνες και αίμα» και του George Santayana, Ισπανού ποιητού και φιλοσόφου, πως «όποιος δε θυμάται το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων