4 Δεκ 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


«Ο Βασιλεύς που βάζει τα θεμέλια της καταπιέσεως, υπονομεύει την βάσιν της ιδίας του δυνάμεως»! Σααδής (Ο μέγιστος των Περσών ποιητών)

  Φαίνεται πως ο λαός έπαψε πια να σιωπά, να σκύβει το κεφάλι και να αποδέχεται μοιρολατρικά το ψέμα, τη χλεύη, τη μιζέρια και την ταπείνωση που του έχει επιφυλάξει η, δήθεν αριστερή αλλά μοναδική στις κυβιστήσεις, Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι της οργής, τόσο που ο κόσμος εξεγείρεται, ενώ απειλούνται έκτροπα κι ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

  Αφορμή η επανέναρξη, πριν από μια εβδομάδα, των πλειστηριασμών στους οποίους όμως η πλειονότητα αφορούσε ακίνητα της λαϊκής πρώτης κατοικίας και όχι βέβαια βίλλες και πανάκριβες ιδιοκτησίες όπως παραπλανητικά, για να κατασιγάσει τη λαϊκή οργή, ισχυριζόταν η Κυβέρνηση! Και το τραγικό για τους δυστυχείς αυτούς μικροϊδιοκτήτες είναι πως δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, νομοθετικά κατοχυρωμένη η προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις αρμοδίων και μη φορέων!

  Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής ήταν τα άγρια επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και διαδηλωτών, που έγιναν την ίδια μέρα, μέσα κι έξω από τις αίθουσες και τους διαδρόμους Ειρηνοδικείων της χώρας, και στους δρόμους, με χρήση κλομπς, δακρυγόνων και πυροσβεστήρων εναντίον αλλήλων και με αιμάσσοντες τραυματίες να μεταφέρονται για νοσηλεία στα Νοσοκομεία. Επεισόδια που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Εικόνες ντροπής και πλήρους ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, που δυστυχώς διέσυραν τη χώρα.

  Και όλα αυτά παρά τις απανωτές προεκλογικές και πρόσφατες ακόμη δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και πλειάδας Υπουργών και Βουλευτών και των δύο κυβερνητικών εταίρων για «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πως «Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί» και ακόμη πως το ίδιο βράδυ που θα εκλεγούν «θα σχίσουν τα μνημόνια»!! Κι ενώ μ’ αυτά και άλλα πολλά, πολιτικά ψεύδη και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, έπεισαν το λαό και τους εμπιστεύθηκε το μέλλον του και την τύχη της Ελλάδας και μάλιστα δύο φορές, τον οδήγησαν τελικά στην εσχάτη ένδοια, την εξάρτηση και την υποταγή στους ξένους λυμεώνες και στην αποστέρηση ακόμη και στοιχειωδών προσωπικών και ατομικών δικαιωμάτων του. Επαίρονται όμως πως έσωσαν με την πολιτική τους τη χώρα και τους Έλληνες!

  Τέτοια είναι η κοινωνική αναλγησία της κατ’ επίφαση αριστερής Κυβέρνησης, που πρόθυμα υποτάχθηκε στα τελεσίγραφα και κελεύσματα της τρόϊκα, ώστε κάθε μέρα επιβάλλονται από τις εφορίες 6.000 κατασχέσεις στους άγρια φορολογούμενους πολίτες, ενώ έχει καταργήσει ακόμη και το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων (πράξη πέρα για πέρα αντισυνταγματική!) για όσους εκ των δανειοληπτών έχουν ενταχθεί  στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη!

  Η κατάσταση προβλέπεται εκρηκτική με τη λαϊκή αγανάκτηση να εντείνεται ακόμη περισσότερο και μετά το 2018, μέχρι το τέλος του οποίου έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν περί τους 20.000 πλειστηριασμοί, οι πλείστοι όμως των οποίων θα αφορούν, και πάλι, τη λαϊκή πρώτη κατοικία. Αυτήν άλλωστε και τους μικροϊδιοκτήτες-δανειολήπτες έχουν στοχοποιήσει οι διεθνείς τοκογλύφοι-πιστωτές με την πρόθυμη και αγαστή συνεργασία και συμφωνία της Κυβέρνησης! Οι Κυβερνητικοί εταίροι και ο Πρωθυπουργός έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους και κάθε ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και μεταξύ των δικών τους ψηφοφόρων, όσοι πλέον τους έχουν απομείνει, όπως καταγράφουν και τους στέλνουν τα μηνύματα οι συνεχείς δημοσκοπήσεις.

  Όσο είναι καιρός, καλά θα κάνουν ν’ αλλάξουν τακτική, να σκεφθούν τον βαριά χειμαζόμενο λαό και τις ανάγκες του και να σταθούν αρωγοί στον αγώνα του για την επιβίωση, γιατί αλλιώς σύντομα θα θυμηθούν την αλάνθαστη λαϊκή θυμοσοφία και την ιστορία, που διδάσκουν πως «Τρομερός είναι ο θυμός ενός λαού που μουρμουρίζει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων