27 Οκτ 2017

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Στις 25 Οκτωβρίου 2017, παραμονές της Εθνικής Επετείου του «ΌΧΙ», ο κύριος Γεώργιος Σούρλας, πρώην Πρόεδρος της βουλής, πρώην Υπουργός και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, παρουσίασε σε ένα ευρύ κοινό το πολύ επίκαιρο και εξαιρετικό –13° κατά σειρά– βιβλίο του, με τίτλο «το ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΤΑΦΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940».

  Ένα βιβλίο, που εγγίζει την καρδιά και τη συνείδηση των Ελλήνων, γιατί αποκαλύπτει στην ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες την ύπαρξη αρκετών χιλιάδων άταφων νεκρών ηρώων στρατιωτών μας του έπους του 1940, στα κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας. Ένα βιβλίο - ντοκουμέντο, που καταγράφει καταλεπτώς τις άοκνες προσπάθειες του συγγραφέα να ενημερώσει αλλά και να αποδείξει, με αδιάσειστα στοιχεία, κάθε αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα και την Αλβανία τόσο την ύπαρξη των νεκρών αυτών ηρώων μας όσο και την επιβεβλημένη ανάγκη της περισυλλογής και του ενταφιασμού τους με τις, επιτάφιες, τιμές που τους αρμόζουν.

  Παραθέτει συγκλονιστικά έγγραφα, επιστολές και αφηγήσεις για τη δράση τους και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ιστορικά μέρη της Βορείου Ηπείρου, που πολέμησαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή, στη Χιμάρα, την Κλεισούρα, το Μπουρέτο, το θρυλικό ύψωμα 731, τους Βουλιαράτες, το Δέλβινο, το Σέβρανι και άλλες περιοχές, ενώ περιλαμβάνει μαρτυρίες συγγενών των νεκρών, που καθηλώνουν τον αναγνώστη και καθιστούν το βιβλίο θησαυρό γνώσης και ιστορικής μνήμης.

  Ο κύριος Σούρλας έχει αποδυθεί σε μιαν εργώδη προσπάθεια για να προβάλει την αναγκαιότητα αναζήτησης, συλλογής και ενταφιασμού των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών, που τόσα χρόνια παραμένουν άταφοι! Χωρίς αμφιβολία, ύστερα από 77 χρόνια «αναμονής», οι ήρωές μας αυτοί δικαιούνται –και η Πολιτεία υποχρεούται– να αποκαταστήσει την εθνική αυτήν εκκρεμότητα, να τους αναζητήσει και να τους ενταφιάσει με τις οφειλόμενες τιμές.

  Προτείνουμε, λοιπόν, ανεπιφύλακτα το ξεχωριστό αυτό βιβλίο σε όλους τους φίλους αναγνώστες, γιατί έτσι μόνο θα παραμείνει η ιστορική μνήμη ζωντανή και «εν εγρηγόρσει» η εθνική συνείδηση.

  Τον εκλεκτό συγγραφέα κύριο Γεώργιο Σούρλα συγχαίρουμε θερμά για το ιστορικό αυτό πόνημά του, για το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα είναι «καλοτάξιδο», και του ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει με την ίδιον επιτυχία το –άξιο πολλών επαίνων– συγγραφικό του έργο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων