12 Ιαν 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  O Ελληνικός λαός νομοταγής στα κελεύσματα της Δικαιοσύνης θα σεβασθεί τις όποιες αποφάσεις θα λάβει ο Άρειος Πάγος για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Αισθάνεται όμως Εθνική υπερηφάνεια για τις προτάσεις που έκαναν στις συνεδριάσεις του οι δύο ανώτατοι Εισαγγελικοί λειτουργοί με τις οποίες ζητούν να απορριφθεί το αίτημα των Τουρκικών αρχών για έκδοση. Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ θα τους συνοδεύει για τη βασιμότητα της κρίσης τον ανθρωπισμό και το νομικό πολιτισμό τους γιατί είναι σίγουρο πως αν τελικά εκδοθούν οι εκζητούμενοι δε θα τύχουν δίκαιης δίκης στην πατρίδα τους.

  Είναι γνωστό άλλως τε πως στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι αιώνιες και ακατάλυτες αρχές της Δημοκρατίας του πολιτισμού της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού τις οποίες δίδαξε και μεταλαμπάδευσε σ’ όλη την οικουμένη. Στην Ελλάδα γεννήθηκε και τιμάται ο Ξένιος Ζεύς και είναι οι Έλληνες γνωστοί για τα φιλόξενα αισθήματα και τον αλτρουϊσμό τους. Υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στους αγώνες  για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τα Κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Διδάσκουν εξ άλλου τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο τι θα πει φιλοξενία και αλληλεγγύη με τους δεκάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που, ξεσπιτωμένοι από τα πάτρια εδάφη τους, ζητούν και βρίσκουν φιλόξενες εστίες και στοργή στη δική μας χώρα!

  Η συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία των Ελλήνων πέρα από αντιθέσεις και ιδεολογίες ζητά να απορριφθεί το αίτημα για έκδοσή τους γιατί γνωρίζουν και είναι αδιαμφισβήτητο πως, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους δεν τους περιμένει απλά ο θάνατος που ίσως να ήταν προτιμότερος γι’ αυτούς αν θυμηθούμε τις τηλεοπτικές εικόνες ντροπής και ανελέητης βίας που  υπέστησαν οι συλληφθέντες μετά το πραξικόπημα. Τους αναμένουν απάνθρωπα και φρικτά βασανιστήρια όπως τόνισαν στις αγορεύσεις τους οι Εισαγγελικοί λειτουργοί. Και δεν πρέπει επί τέλους να ξεχνούμε πως οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στη χώρα μας «ικέτες» της προστασίας και του οίκτου των Ελλήνων, ό,τι ζήτησαν δηλαδή και οι «Ικέτιδες» στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου. Ποιος αλήθεια μπορεί να αγνοήσει αυτή τους την απεγνωσμένη ικεσία;

  Η Δημοκρατική λοιπόν παράδοση και η ιστορία της Ελλάδας και τα αισθήματα ανθρωπισμού και φιλαλληλίας των Ελλήνων συνηγορούν και επιβάλλουν να απορριφθεί το αίτημα για την έκδοσή τους, ενώ θα αποτελούσε αιώνιο στίγμα και όνειδος για τον νομικό πολιτισμό μας η τυχόν παράδοσή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων