24 Ιαν 2017

ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ;Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Οι ένοπλες δυνάμεις μας ήταν πάντα –και συνεχίζουν να είναι– η ραχοκοκκαλιά του Έθνους. Στήριγμα και ελπίδα των Ελλήνων και εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας. Τα στρατευμένα παιδιά μας μόλις ενδυθούν την τιμημένη στολή του στρατιώτη ορκίζονται μπρος στη Σημαία και την ηγεσία του στρατεύματος να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους Νόμους και να προστατεύουν την Πατρίδα με το αίμα και την ίδια τη ζωή τους όποτε το απαιτήσουν οι Εθνικές ανάγκες. Ποτέ Έλληνας στρατιώτης δεν κιότεψε δεν παρέβη τον όρκο πίστης και αφοσίωσης στα Ιερά και τα Πάτρια ούτε και βεβήλωσε τα σύμβολα του Έθνους.

  Η πρόσφατη θλιβερή και προκλητική δημόσια εμφάνιση των επτά στρατιωτών να σχηματίζουν, και περιχαρείς να επιδεικνύουν, τον αετό της Αλβανίας προβλημάτισαν και ανησύχησαν τους Έλληνες. Η απαράδεκτη όμως και προσβλητική αυτή για το στράτευμα ενέργεια δεν ήταν ούτε και μπορούσε ποτέ να είναι έργο Ελληνοπαίδων γιατί είναι έξω από τον πολιτισμό τους. Γιατί οι Έλληνες στρατιώτες μεγάλωσαν γαλουχήθηκαν και διδάχθηκαν, εξ απαλών ονύχων, τις προαιώνιες και ακατάλυτες αρχές και αξίες της Ελληνορθόδοξης Φυλής μας. Γιατί ενστερνίσθηκαν την Υπόσχεση – Όρκο των Αρχαίων Αθηναίων ομηλίκων τους «Ου καταισχύνω Όπλα τα Ιερά… Αμυνώ και υπέρ Ιερών και υπέρ Οσίων… Την Πατρίδα δε ουκ ελάττω παραδώσω».

  Η πράξη αυτή ήταν ένα μεμονωμένο κρούσμα μιας μικρής ομάδας αλβανικής καταγωγής στρατιωτών στους οποίους η πολιτεία χορήγησε την Ελληνική υπηκοότητα. Κρούσμα κολάσιμο και καταδικαστέο που αναμφίβολα προσβάλλει την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Χώρας που τους υποδέχθηκε και τους Ελληνοποίησε και τις ένοπλες δυνάμεις της που τους εμπιστεύθηκε να την υπηρετήσουν. Είναι άξιοι της χλεύης των Ελλήνων και των ενστόλων συναδέλφων τους.

  Η φυσική και πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και η στρατιωτική δικαιοσύνη οφείλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους επτά  αυτούς νεαρούς και άμυαλους Αλβανόπαιδες και όλους όσοι μελλοντικά αποτολμήσουν να προσβάλουν την Ελλάδα και να βεβηλώσουν τα Ιερά μας Σύμβολα. Οφείλουν να μη τους χορηγήσουν ποτέ όπλα, για να μη τα ατιμάσουν, και να τους τοποθετήσουν σε βοηθητικές υπηρεσίες ώστε να προληφθούν παρόμοια οχληρά φαινόμενα στις λοιπές στρατιωτικές Μονάδες και να αποτραπεί ενδεχόμενη αλλοίωση του Εθνικού Φρονήματος των λοιπών ενστόλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων