6 Δεκ 2016

ΥΨΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Είναι κοινή η διαπίστωση πως η χώρα μας διέρχεται, τα τελευταία χρόνια, μια πρωτόγνωρη στην Ιστορία της και δυσανάλογη προς τις αντοχές του λαού της οικονομική κρίση. Μια κρίση που προέκυψε ως αναπόδραστη συνέπεια της τεράστιας διαφθοράς, της διαπλοκής, των σκανδάλων και της ελαστικής συνείδησης επίορκων δημόσιων ανδρών και που, όπως άλλως τε ήταν αναμενόμενο, τα φαινόμενα αυτά οδήγησαν στην ηθική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση με τις γνωστές για τη χώρα μας ολέθριες συνέπειες της χρεοκοπίας της εθνικής ταπείνωσης και του επαπειλούμενου κινδύνου του εδαφικού μας ακρωτηριασμού.

  Μπροστά σ’ αυτά τα εκφυλιστικά και άκρως ανησυχητικά φαινόμενα οφείλομε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί, Κυβέρνηση και Κόμματα, να αρθούμε στο ύψος που οι περιστάσεις επιβάλλουν. Σε περιόδους σαν τη σημερινή, όπου Γερμανοί Τούρκοι και Αλβανοί, εν συγχορδία, έβαλαν μπροστά το αποκρουστικό τους σχέδιο διαμελισμού της χώρας –με τον Ερντογάν και όλη την τουρκική ηγεσία και την αντιπολίτευση να διεκδικούν δεκάδες απ’ τα νησιά μας και το μισό Αιγαίο!– οι Έλληνες πέρα από χρώματα και κόμματα οφείλομε να αντιδράσομε και να κάνομε πράξη την προγονική επιταγή «η ισχύς εν τη ενώσει». Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η σύμπηξη ενός Εθνικού μετώπου κατά του επικείμενου αυτού «θανάσιμου» κινδύνου που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας.

  Με αίσθημα ευθύνης, απ’ το οποίο αναμφισβήτητα όλοι μας εμφορούμεθα, οφείλομε να παρακάμψομε τα όποια μικροσυμφέροντα και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Ύψιστο χρέος προς την πατρίδα, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές και για να μη θρηνήσομε στο μέλλον απώλεια εθνικών μας εδαφών, μας επιβάλλει την εθνική συναίνεση στα μείζονα ζητήματα.

  Μόνο αν μας δουν ενωμένους θα αντιληφθούν οι ξένοι πιστωτές και αφεντάδες μας πως θα βρουν απέναντί τους αποφασισμένο έναν ολόκληρο λαό, ανάχωμα στις άνομες ορέξεις τους. Μόνο ενωμένοι θα τους πείσομε πως δε θα καταφέρουν να μας μετατρέψουν σε ανδράποδά τους και να μας διαφεντεύουν εσαεί και κατά το δοκούν. Η τραγικότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα είναι αυτή ακριβώς που μας επιβάλλει την εθνική συναίνεση, την εθνική συνεννόηση στα μείζονα προβλήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην υποθήκευσή της για την επόμενη εκατονταετία και τους Έλληνες στην εθνική ταπείνωση.

  Όσες φορές στο παρελθόν το έθνος μας υπήρξε ενωμένο οι Έλληνες μεγαλούργησαν και έγραψαν ιστορία. Κατήγαγαν θριάμβους που ύμνησαν οι ισχυροί της γης και επαίνεσαν ακόμα και οι εχθροί μας. Κορυφαίο παράδειγμα υπήρξε η Ελληνική εποποιία του 1940-1941. Το ΟΧΙ στο Μουσολίνι το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς. Όμως όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, γιατί έτσι  το απαιτούσαν οι κρίσιμες στιγμές, αντιμετωπίσαμε τον κοινό εχθρό τους Ιταλούς κατακτητές και αμέσως μετά τους Γερμανούς δημίους. Τα αποτελέσματα αυτής μας της εθνικής ενότητας είναι γνωστά σε όλους. Πρωταγωνιστές εκείνης της ιταμής επίθεσης ύμνησαν και δόξασαν τους Έλληνες για την ανδρεία, τη λεβεντιά και την ενότητά τους. Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ έκπληκτος από την επική και ομόθυμη αντίσταση του Κρητικού λαού, που ανέτρεπε τα πολεμικά του σχέδια, ρωτούσε έμπλεος αγωνίας τους επιτελείς του «Γιατί αντιστέκεται τόσον καιρό η Κρήτη όταν μια ολόκληρη Γαλλία την κυρίευσα μέσα σε μια εβδομάδα;».

  Εξ άλλου πρόσφατο παράδειγμα εθνικής συσπείρωσης έδωκαν και οι Κύπριοι Πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι, μπρος στην αγωνία του Κυπριακού λαού για το μέλλον της πατρίδας του, έβαλαν πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και κατάφεραν να βγάλουν την Κύπρο απ’ το μνημόνιο σε πολύ σύντομο χρόνο. Αυτήν ακριβώς την αγωνία των Ελλήνων για το μέλλον της Ελλάδος εκφράζοντας  η Κίνηση των 100, κάλεσε πρόσφατα την Κυβέρνηση και τα Κόμματα σε Πανεθνική συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

  Το συμφέρον λοιπόν της πατρίδας και των επομένων γενεών καθιστά επιτακτική την εθνική  συναίνεση και ομοψυχία, προτού η Ελλάδα και οι Έλληνες θρηνήσομε ένα νέο Εθνικό διχασμό, το διαμελισμό της χώρας και τις ανεξέλεγκτες Κοινωνικές εκρήξεις που βρίσκονται προ των πυλών.

  Γιατί οι καιροί και οι εξελίξεις τρέχουν αλματωδώς και δε μας περιμένουν.


4 σχόλια:

 1. Η Εθνική συννενόηση αποτελεί αυτονοητη για χώρες του δυτικού κόσμου.
  Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι στα πλαίσια της οικονομικής μας κρίσης (την οποία εμείς προκαλέσαμε), η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάθε είδους συμφέροντα που βρίσκουν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας. Η ευρωπαική ένωση δεν έχει λόγο και σκοπό να σε προστατεύσει από αυτές τις επιθέσεις (π.χ. ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια). Μόνοι μας, σαν έθνος, σαν κράτος πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες συνέπειες.
  Ως πότε εμείς εδώ θα μιζεριάζουμε και θα τρωγόμαστε μεταξύ μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εθνική συνεννόηση ναι.
  αυτό όμως δεν αναιρεί την κάθαρση που πρέπει να γίνει.
  Την επίρριψη ευθυνών για το χρέος και τα μνημόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η τακτική διαίρει και βασίλευε είναι πάγια για τους εκμεταλευτές της χώρας μας. Όρθιο το κεφάλι κύριοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Sas parakolouthw kai sto facebook sth selida Kinhsh twn 100.Symfwnw apolyta me osa lete kai mas kseshkwnete idiws tous neous!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων