10 Δεκ 2016

Γιατί Τραμπ


Ιωάννης Μανιαδάκης
Δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω

  Πολλοί θα έλεγαν, ότι λόγω της κοινής επιστημονικής ιδιότητας με την κ. Κλίντον ή με τον κ. Κλίντον και τον κ. Ομπάμα που την υποστήριξαν στις εκλογές, της ιδίας επιστημονικής ιδιότητας με τον υπογράφοντα, θα επικροτούσα την εκλογή της. Όμως ο κ. Κλίντον έχει τεράστια ευθύνη στο άδικο πόλεμο εναντίον της φιλικής μας χώρας Σερβίας και στην απόσχιση απ' αυτής του Κοσόβου.

  Ο Μπους ο νεώτερος,  με αμφιλεγόμενη «νίκη» στη 2η τετραετία χωρίς πνεύμα δικαίου όπως απεδείχθηκε  στο λόγο  της απομάκρυνσης, από την εξουσία του Σ. Χουσείν, από το Ιράκ, με την επακολουθήσασα υφαρπαγή του πλούτου, καθώς και τις πολυετείς  τρομοκρατικές καταστροφές.

  Ο Μ. Ομπάμα στην πρώτη τετραετία ήτανε όντως μια εποικοδομητική  αλλαγή για τη χώρα του και διεθνώς. Όμως στην τρέχουσα 2η τετραετία, δεν είναι  άμοιρος ευθυνών στους πολέμους στην Μ. Ανατολή και στην έξαρση της τρομοκρατίας στη χώρα του και διεθνώς. Τα ανωτέρω αρνητικά των προέδρων τα αντελήφθηκε η διεθνής κοινότητα με την πλειάδα της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ.

  Με τις παρουσίες των ανωτέρω προέδρων των ΗΠΑ, ιδιαίτερα και μετά την τρομοκρατική καταστροφή  των πύργων (ουρανοξυστών) στην Ν. Υόρκη, βλέπουμε αφύσικες  επαναλαμβανόμενες καταστροφές των Ηνωμένων Πολιτειών: τσουνάμια, πυρκαγές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις σε ατελείωτες επανεμφανίσεις σε  ακραίες μορφές, που μόνο φυσικές δεν είναι. Κοντά σε αυτά τα φαινόμενα η έξαρση της τρομοκρατίας, στις πόλεις των ΗΠΑ, με χρήσεις όπλων και εκρηκτικών σε ακραίες μορφές. Βέβαια είναι και η διεθνής τρομοκρατία που επαπειλεί και επηρεάζει τη ζωή των Αμερικανών.

  Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, την γνώση και τα θέλω των Αμερικανών πολιτών, ήλθαν οι εκλογές.
Οι Αμερικανοί πολίτες, αυτό που τους απασχολεί τα τελευταία χρόνια, είναι η ζητούμενη νομιμότητα, ασφάλεια, ειρηνική συνύπαρξη, η εξάλειψη του φόβου και της ανασφάλειας σε όλους τους τομείς. Η σημερινή μετανάστευση και το προσφυγικό είδαν, ότι δεν ήταν πλέον αθώα,συμπεριλαμβάνει ISIS,  ακραίο ισλαμικό κράτος. Αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο στις εκλογές. Έτσι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ Χ. Κλίντον και Ν. Τραμπ.

  Η κ. Κλίντον έζησε τον μηχανισμό ενεργειών διοίκησης των ΗΠΑ σαν σύζυγος του πλανητάρχη και υπουργός εξωτερικών του Μ. Ομπάμα στην πρώτη του τετραετία. Είχε συνυπάρξει στα πεπραγμένα των δύο προέδρων, που σήμερα δεν είναι το ζητούμενο. Κατά την πρόσφατη προεκλογική της περίοδο είχε συγκεντρώσει τεράστια ποσά για τις δαπάνες της, μάλιστα σε διπλάσιο αριθμό δολαρίων από τον Ν. Τραμπ. Το ίδρυμα Κλίντον, έχει γίνει μια υπερτράπεζα προσφορών και συγκέντρωση τεράστιου αριθμού χρημάτων, με αμφιλεγόμενο έργο.

  Στις εκλογές αυτές δεν ελλήφθη υπ' όψιν η μόρφωση, η καταγωγή, η στήριξη αστέρων της show business. Οι θέσεις στήριξης  Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, τις είδαν αυτές οι Αμερικανοί, όμως δεν εξέφραζαν ΤΩΡΑ, αυτό που ήθελαν. Οι εκλογείς  είπαν ΝΑΙ, στην εμπιστοσύνη, στην ασφάλεια, στη νομιμότητα της μετανάστευσης και του προσφυγικού που τα εξέφρασε ο νικητής των εκλογών Ν. ΤΡΑΜΠ. Ο νέος πλέον πρόεδρος.

  Με τις ιδεοληψίες ο  Σύριζα στην έλλειψη αυστηρού ελέγχου, δημιούργησε την ασυδοσία στη μετανάστευση και έδωσε δικαίωμα αδυναμίας της κυριαρχικής μας οντότητας. Η Ν.Δ. με τις αρχές της στο νόμο και την τάξη, μπορεί να εκφράσει αποτελεσματικά, τα δικαιώματα της χώρας και των πολιτών της, αποτρέποντας κάθε αμφισβήτηση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων