26 Δεκ 2016

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ–ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
“ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ” ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΑ


Γεώργιος Σελλιανάκης του Βαρδή
π. Γενικός Γραμματέας Υπ. Γεωργίας


  Δεν θα υπήρξε ποτέ άλλη περίοδος στην νεότερη ιστορία της χώρας μας, όπου οι κυβερνήσεις της να διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της, τουλάχιστον τόσο ανεύθυνα, όσο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

  Ήταν φανερό (ολοφάνερο από απλούς επιχειρηματίες) ότι από της συστάσεως της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) το 1957 στη Ρώμη, των 6 Ευρωπαϊκών κρατών με ισχυρές τότε οικονομίες και όσων μετά θα προσχωρούσαν, για να ανασυντάξουν και να ανασυγκροτήσουν τις  οικονομικές τους δυνατότητες, στα πλαίσια γενικού σχεδιασμού, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, όχι μόνο για επάρκεια αγαθών σε προσιτές τιμές, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σκληρό διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό.

  Η χώρα μας συνδέθηκε με την τότε Ε.Ο.Κ. και σημερινή Ε.Ε. το 1961, εντάχθηκε σ’ αυτήν το 1981 και προσχώρησε στην νομισματική της ένωση, το 2002, οπότε και αναγνώρισε ως εθνικό της νόμισμα, το ευρώ. Οι δραχμές που κυκλοφορούσαν τότε ανταλλάχθηκαν με ευρώ (σε αναλογία 340,75 δραχμές με ένα ευρώ) και από το χρόνο αυτό (2002), τα χρηματικά της αποθέματα για την άσκηση της οικονομικής της πολιτικής από τις κυβερνήσεις της, ήταν τα ευρώ από την ισοτιμία της δραχμής και όσα έκτοτε θα εισέρρεαν στη χώρα, από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, στο εξωτερικό, από επενδύσεις ξένων κεφαλαίων, από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εξωτερικά δάνεια.

  Από το χρόνο της σύνδεσης της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1961, δηλαδή για 55 συναπτά χρόνια (2016-1961), η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδότησε προγράμματα για την οικονομική της ανάπτυξη, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (δωρεάν χρήματα, αρχικά σε εκιού με ισοτιμία δραχμής και από το 2002  σε ευρώ). Αυτά τα δωρεά χρηματικά ποσά, τυπικά διαχειρίστηκε το κράτος με τις υπηρεσίες του, ουσιαστικά όμως από τα κόμματα, χωρίς καμία ανάπτυξη, να γίνει. Σε κανένα λ.χ. αγροτικό προϊόν δεν αυξήθηκε η ποσότητά του, δεν βελτιώθηκε η ποιότητά του και δεν μειώθηκε το κόστος της παραγωγής του. Αυτό που έγινε στα 55 αυτά χρόνια από την κομματική εξουσία με το σύνθημα του εφησυχασμού, ότι προέχει η εισαγωγή συναλλάγματος, είναι απερίγραπτο και η περιγραφή του δεν θα γίνει τώρα από εδώ.

  Αυτό που συμπερασματικά θα πρέπει να γραφτεί και ιδιαίτερα να τονισθεί είναι ότι μετά τα άκαρπα εκείνα χρόνια και από το χρόνο της αλλαγής του εθνικούς μας νομίσματος το 2002, πέραν από τις καταγγελίες και τους αφορισμούς, έπρεπε να ήταν έτοιμο και να εφαρμόζονταν στη χώρα μας ένα πλήρες πρόγραμμα οικονομικής της ανάπτυξης απαρέκλητα από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις. Έτσι, από την απουσία αυτού του προγράμματος:

  Την κρίσιμη περίοδο των μνημονιακών χρόνων αναδείχθηκαν νέες πολιτικές, με ιδέες και συνθήματα από το παρελθόν, νέοι Σωτήρες της οικονομίας και της Ελλάδας, που θυμήθηκαν ότι Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη, ότι οι επιχειρηματίες κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζόμενων και των καταναλωτών, υπήρξαν επίσης πολύ φωναχτές αλληλοκατηγορίες για λίστες και οφσόρ εταιρείες, ανθρώπων που είναι ή πέρασαν από κρατικές θέσεις, και άλλα ανεύθυνα και αναπόδεικτα, τα οποία γράφονται και στο διεθνή τύπο για την ενημέρωση των επενδυτών, δανειστών και γενικά της διεθνούς κοινής γνώμης, ώστε να σχηματιστεί έγκυρη γνώμη για την αναξιοπιστία των διαχειριστών της κρατικής μας εξουσίας.

  Ήταν επακόλουθο, αφού ο ελληνικός λαός δεν απότρεψε με την ψήφο του την αναξιόπιστη πορεία της κρατικής εξουσίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπιστεύθηκε κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα κυβερνητικά μας χρέη και ζήτησε τα Μνημόνια που εγγύονταν τη χρηματοδοτική κάλυψη του ελληνικού χρέους, να ψηφίζονταν από την Ελληνική Βουλή με τις όσες χρειάζονταν διατάξεις για να δέσμευαν απευθείας τον ελληνικό λαό.

  Αυτό έγινε το Μάιο του 2016, που οι Έλληνες εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαοί βουλευτές, ψήφισαν καθ’ όλα νόμιμα!!! τα δάνεια που πήραν και διαχειρίστηκαν, οι κυβερνήσεις τους, να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσα σε 99 χρόνια εθνικής ταπείνωσης.

  Στην Ελληνική Βουλή, ανέκαθεν υπήρχαν, όπως και σήμερα υπάρχουν, Βουλευτές όλων των επαγγελμάτων και εγώ ο ταπεινός Έλληνας, υπόχρεος να πληρώνω, όσο από το άγνωστο σ’ εμένα χρέος που μου αναλογεί, ζητώ τη γνώμη Βουλευτή – Δικηγόρου, που ψήφισε το Νόμο που με υποχρεώνει να πληρώνω όσο θα ζω και οι κληρονόμοι μου μετά το θάνατό μου, το υπόλοιπο του ανεξόφλητου τότε χρέους μου, με υπόψιν του ότι έχω ακούσει: α) αγόρευση Δικηγόρου και συναδέλφου του, σε Δικαστήριο, να υποστηρίζει ότι, η όποια απαίτηση πρέπει να είναι εκκαθαρισμένη, δηλαδή όπως εγώ το εννόησα, να προσκομίζονται στο Δικαστήριο, ή τουλάχιστον να αποδεικνύονται από Μάρτυρες, τα αποδεικτικά στοιχεία της συμφωνίας (Συμβαλλόμενοι, ποσό κ.ά.) και β) το επίσης υπόψιν μου γεγονός, ότι γι’ αυτά τα απαραίτητα στοιχεία, είχε συσταθεί από την τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, υπεύθυνα και επίσημα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συγκρότηση επιτροπής, η οποία συνεδρίασε αρκετές φορές και καταργήθηκε, χωρίς να ανακοινωθούν οι λόγοι της κατάργησής της.

  Είμαι σίγουρος άγνωστέ μου Δικηγόρε – Βουλευτά, ότι με την ψήφο σου, παραβίασες τη συνείδησή σου και τους κανόνες της επιστήμης σου, γιατί αν δεν έχεις ιδίαν αντίληψη, περί των κλεφτών και των κλεψιμέϊκων, έχεις διαβάσει για τις λίστες, τις οφσόρ εταιρείες, και έχεις δει την χλιδή αξιωματούχων και των παρατρεχάμενων της κομματικής εξουσίας. Η εμμονή σου στην κομματική πειθαρχία πιστοποιεί την αχαριστία σου σε όσους σε ψήφισαν να μπεις στην Ελληνική Βουλή, για να υπερασπιστείς τα συμφέροντά τους και θα ’ταν ίσως για εμένα πολυτέλεια, αν θα σου ζητούσα, ότι για να εξιλεωθείς από όσους σου έδωσαν αυτή τη δυνατότητα, να εισηγηθείς και να ψηφήσεις νόμο που θα αποκαλύψει τους πραγματικούς κλέφτες, του δοκιμαζόμενου σήμερα Ελληνικού λαού, που ταπεινωμένος θα πληρώνει τα κλεψιμέϊκα των κομματικών κυβερνήσεών του έναν αιώνα και μάλιστα αναπολόγητα.

  Περιμένω, έστω και ανώνυμα την απάντησή σου και φυσικά είμαι στην κρίση της κοινής γνώμης για όσα εδώ γράφω, όχι για το πρόσωπό σου, αλλά για τα καθήκοντα που ασκείς ως Δικηγόρος και βουλευτής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων