13 Σεπ 2016

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Πολλές φορές στο παρελθόν και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα στα Κόμματα της ευρύτερης  και της Κεντρώας Αριστεράς και κάλεσε τους ηγέτες τους σε μια κοινή πορεία για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια. Με την ως τώρα πορεία και  τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να ζήλωσε τη δόξα του Ερντογάν –όπως έγραφε πρόσφατα και Γερμανική Εφημερίδα με αφορμή τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών παρακάμπτοντας το Ε.Σ.Ρ. και κατά παράβαση της συνταγματικής διάταξης του άρθρου 15–  και θέλει να καταστεί –και αυτός–  ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ελλάδας. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι με το μέρος του.

  Η κάθετη πτώση της δημοτικότητάς του, ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο οι ΑΝ.ΕΛ. να τεθούν εκτός Βουλής, τον έχουν προβληματίσει και φαίνεται να ψάχνει συνενόχους του στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ή τουλάχιστον σαυτούς που πρόθυμα θα δέχονταν να στηρίξουν και εφαρμόσουν –ίσως και από θέσεις Κυβερνητικές– τα ακόμη σκληρότερα μέτρα, που πολύ σύντομα θα αναγκασθεί να λάβει κατ’ εντολή της τρόικα. Η αντιπολίτευση όμως αρνείται τη συμμετοχή και τη συνενοχή της σε τέτοιου είδους συμφωνίες. Γιατί οι ηγέτες της γνωρίζουν τι τους περιμένει. Γνωρίζουν καλά πως ο λαός θυμάται και αυτούς που τον πρόδωσαν και εκείνους που στέκονταν πάντα πλάι του αρωγοί στη διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων του.

  Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις και μοίραζε χωρίς φειδώ και αιδώ ψέμματα στο λαό. Γιατί ψέμματα του έλεγε πως θα σχίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, δε θα κόψει τις συντάξεις και τα επιδόματα. Ηχούν ακόμη στα ώτα του και εξαγριώνουν το λαό οι αντιευρωπαϊκές κο(τ)ρόνες του απ τα προεκλογικά μπαλκόνια «τέρμα πια η τρόϊκα και η υποτέλεια! Go back κυρία Μέρκελ,  Go back κυρίες και κύριοι της Ευρώπης»! Και το ακροατήριό του –τότε– εσύετο από ενθουσιασμό και ζητωκραύγαζε το μελλοντικό σωτήρα του!! Όλα αυτά όμως πολύ σύντομα τα ξέχασε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε ο πλέον συστημικός και κακός Πρωθυπουργός με τα μέτρα που έλαβε εναντίον του λαού και την καταστροφή που έφερε στον τόπο. Γι’ αυτό ο κόσμος και τα κόμματα δεν τον εμπιστεύονται κι έχουν ξεσηκωθεί απ άκρου εις άκρον της Ελλάδας, ενώ όπου πηγαίνουν οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του είναι ανεπιθύμητοι και τους διώχνουν άρον-άρον. Γι’ αυτό και όποτε γίνουν εκλογές ο ίδιος και το κόμμα του θα περιθωριοποιηθούν, ενώ ο Κυβερνητικός εταίρος με το κόμμα του θα αποτελέσουν πια παρελθόν. Αυτή την πραγματικότητα καταγράφουν διαρκώς οι δημοσκοπήσεις.

  Εδώ όμως ακριβώς είναι που αρχίζουν οι ευθύνες της αντιπολίτευσης και ιδίως της Αξιωματικής προς τον Ελληνικό λαό. Οι ηγεσίες και τα στελέχη τους έχουν χρέος να σκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματά του και να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τη σκληρή καθημερινότητά του. Κοινή άλλως τε είναι η διαπίστωση πως μια περαιτέρω εξαθλίωση της Κοινωνίας –που έχει ήδη ξεπεράσει ακόμη και τα όριά της– και μια ενδεχόμενη ολική κατάρρευση της Οικονομίας μας, θα συμπαρασύρει στον πολιτικό αφανισμό τους ίδιους και τα κόμματά τους.

  Η αντιπολίτευση λοιπόν και κυρίως –ως εκ του θεσμικού της ρόλου– η Αξιωματική, στην οποία αρκετές ελπίδες έχει εναποθέσει ο λαός για τη διάσωσή του και την ανάπτυξη της χώρας, δεν πρέπει να αναλίσκεται σε βερμπαλισμούς ούτε να αρκείται σε αφορισμούς για τα λάθη ή τις παραλείψεις της Κυβέρνησης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της σε τέτοιους δύστηνους καιρούς. Οφείλει άμεσα να εκπονήσει και να θέσει στην κρίση του λαού ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ενωμένα τα στελέχη, ξεπερνώντας τυχόν πάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένα από κάθε είδους εσωστρέφεια, αντιπαραθέσεις ή το άγχος συμπλεγμάτων, με ενιαίο και πειστικό λόγο να ενημερώνουν το λαό πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που του έχουν γίνει βρόγχος στο λαιμό, και πώς θα γίνει πιο ανθρώπινη και υποφερτή η καθημερινότητά του.

  Αν επιθυμεί να την εμπιστευθεί και πάλι ο λαός, οφείλει η Αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και όλα τα κόμματα που αγωνιούν γιαυτόν, να μιλήσουν μαζί του τη γλώσσα της αλήθειας με ειλικρίνεια, μπέσα και ευθύτητα, στη γλώσσα που καταλαβαίνει και όχι στην ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Και  κυρίως να μη του δίδουν ψεύτικες υποσχέσεις και ανεκπλήρωτα ΘΑ. Πείτε στον κόσμο την αλήθεια, μιλήστε στην ψυχή του και θα σας εμπιστευθεί κύριοι της αντιπολίτευσης.

  Αν όμως τον αγνοήσετε ή ο ίδιος αισθανθεί πως τον προδώσατε τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια, αν ο καθένας από εσάς σηκώνει  το δικό του μπαϊράκι η αρχίσει να αρθρώνει το δικό του κρυφοδιχαστικό και όχι τον ενιαίο και ξεκάθαρο λόγο κι αν συνεχίσετε τα παλιά σας λάθη του τύπου «ας κοιτάξομε πρώτα τα δικά μας τα παιδιά κι ύστερα βλέπομε», ο κόσμος θα σας αγνοήσει για άλλη μια φορά και το τίμημα θάναι βαρύ όχι μόνο για εσάς αλλά για όλη την Ελλάδα. Γιατί δε θα δεχθεί να καταστεί και πάλι θεατής σε ένα έργο που χρόνια τώρα παίζεται στην πλάτη του. Δε θα ανεχθεί σε προεκλογική περίοδο υποψήφιους βουλευτές να αγωνιούν για τη δική τους εκλογή και από ΄κει και ύστερα γαία πυρί μειχθήτω!! Γιατί έτσι δε θα πάει ποτέ ο τόπος μπροστά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων