6 Ιουλ 2016

Κόβουν το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους – Χαρίζουν δις. ευρώ στους λαθρέμπορους

Γεώργιος Ι. Σούρλας
π. Υπουργός, π. Αντιπρόεδρος της Βουλής

  Αντί οι κυβερνώντες να πατάξουν το λαθρεμπόριο και τη νοθεία καυσίμων, που βάσιμα υπολογίζεται ότι οι απώλειες για το δημόσιο ανέρχονται σε 1 δις. ευρώ το χρόνο, καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής των συντάξεων με το ΕΚΑΣ. Περικόπτουν σε πρώτη φάση 168 εκατομμύρια ευρώ από 100.000 συνταξιούχους και σταδιακά προχωρούν στην καθολική εφαρμογή σε 370.000 συνταξιούχους σε ποσά που ανέρχονται περίπου στα  850 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

  Μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, διατείνονται ότι αναζητούν ισοδύναμα μέτρα. Αν πράγματι δεν στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και είναι αποφασισμένοι να πατάξουν τη διαπλοκή, έστω και με καθυστέρηση 1,5 χρόνου, τότε δεν έχουν παρά να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις ότι από την πάταξη του λαθρεμπορίου και άλλων φαινομένων διαπλοκής θα κάνουν κοινωνική πολιτική.

  Οι εξελίξεις κατέδειξαν ότι δυστυχώς όχι μόνο δεν αξιοποίησαν, αλλά ασύστολα εκμεταλλεύτηκαν στοιχεία που αναφέρονταν στην έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2012-2014) –της οποίας είχα την τιμή να προΐσταμαι– για τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και την απώλεια δις. € το χρόνο.


2 σχόλια:

 1. ΜΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ7 Ιουλίου 2016 - 1:00 π.μ.

  Ψάχνοντας στο google για την έκθεση της γραμματείας διαφάνειας την οποία σήμερα βρήκα και διάβασα με αφορμή αυτό το άρθρο και σας δίνω θερμα συγχαρητηρια, ανακάλυψα ότι το 2014 όταν ρωτούσαν τους ΣΑΝΕΛ που θα βρείτε τα λεφτά, έλεγαν¨:
  "από εκεί που λέει ο Σούρλας"
  εννοώντας την έκθεση της γραμματείας διαφάνειας.

  Σήμερα οι ΣΑΝΕΛ οχι μονο δεν έκαναν πράξη αυτά που είπαν (το έχουμε συνηθήσει πλεόν αυτό) αλλά δεν βρέθηκαν 5 έστω βουλευτές της κυβέρνησης να σηκώσουν κεφάλι και οργανωμένα να αντισταθούν. Σε μια ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, 5 άτομα θα μπορούσαν να καταφέρουν πολλά... 5 έξυπνα άτομα αρκούν. Και αυτοί οι πέντε θα σώνανε και όλους τους άλλους από τον πλήρη εξεφτελισμό.
  Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν αυτοί οι πέντε σε αυτήν ή στην επόμενη κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρίως δεν λένε την αλήθεια στον Λαό.
  Υφαρπάζουν την ψήφο και στην συνέχεια προσπαθούν να κρατηθούν στην καρέκλα εξυπηρετώντας συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων