25 Μαΐ 2016

Είναι θλιβερά…

Γεώργιος Β. Σελλιανάκης
π. Γενικός Γραμματέας Υπ. Γεωργίας

  Τα  όσα λέχθηκαν και ακούστηκαν το τριήμερο 19 έως 22.5.2016,  για τα ανεξόφλητα χρέη της χώρας μας και θεσμοθετήθηκαν με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών της συμπολίτευσης, είναι θλιβερά.

  Θλιβερά, γιατί:
  1. Ένα τόσης σημασίας εθνικό θέμα έφθασε στην ελληνική Βουλή και συζητήθηκε (όπως ανεπίτρεπτα συζητήθηκε) με παραταξιακή επιχειρηματολογία.

  2. Γιατί τα κόμματα που πήραν μέρος στη συζήτηση και τη ψήφιση του νόμου:  α) αποδέχθηκαν την σύναψη ανεξόφλητων δανείων κυβερνήσεών τους, ανέλεγκτα, ασχολίαστα και αδιαμαρτύρητα (για ποιες κυβερνήσεις τα πήραν, πόσα πήραν, για ποιες επενδύσεις τα πήραν και γιατί δεν τα επέστρεψαν). Όταν: β) εδώ και πέντε περίπου χρόνια εκτός Βουλής κραδαίνουν λίστες  για κομματικούς αντίπαλούς τους, με ονόματα και τεράστια ποσά που καταχράστηκαν από το δημόσιο, όπως και τόσα άλλα φωτογραφικά υπονοούμενα.

  3. Γιατί (είναι επίσης ιδιαίτερα θλιβερό) ότι με το νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή την 12η μ.μ. της 22ας Μαΐου  ανέθεσε σε επικυρίαρχη προστάτιδα (οπωσδήποτε τυπικά) δύναμη να εισπράξει με τη διαδικασία που η ίδια επέβαλε μέσα σε έναν αιώνα τα ανεξόφλητα δάνεια των ελληνικών κυβερνήσεων, από το χειμαζόμενο σήμερα ελληνικό λαό και να τα αποδώσει στους δανειστές.

  Θλίβομαι, θλίβομαι.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων