16 Νοε 2015

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ Ν. Δ. ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ


Θετική είναι η ανταπόκριση των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην από 12.10.2015 επιστολή των 100 στελεχών, που τους απηύθυναν, ωστόσο όμως υπάρχει ανησυχία για την περαιτέρω πορεία και την ενότητα του κόμματος.

Οι υποψήφιοι παρέχουν διαβεβαιώσεις και αναλαμβάνουν δεσμεύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν:

- Για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής της χώρας, την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας. Για να λειτουργήσει επιτέλους η Δημοκρατία, χωρίς εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας.

- Για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, σύγχρονη οργανωτική δομή και λειτουργία και την μετεξέλιξη, σε έναν πολιτικό φορέα, που να εκφράζει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα τους νέους.

- Για να λειτουργήσει η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα αρχών, απαλλαγμένο από τις αντιλήψεις αρχηγικών - προσωποπαγών κομμάτων, με «αυλές» και συμπεριφορά ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Να ασκούν τα καθήκοντά τους, χωρίς «κηδεμόνες», αλλά αποκλειστικά βάσει των αποφάσεων των οργάνων του κόμματος, για το συμφέρον του λαού.

Εκτός όλων αυτών, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή τη χρονική περίοδο, προέχει η διεξαγωγή προεκλογικού αγώνα στα πλαίσια της ευπρέπειας, του σεβασμού στην εκλογική βάση χωρίς αντιπαραθέσεις, που μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στην ενότητα που δύσκολα επουλώνονται μετά την εκλογή Προέδρου ή και ακόμη μπορούν να οδηγήσουν στη διάσπαση.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα όχι μόνο για την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, αλλά πρωτίστως για την Αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και την εξυγίανση της πολιτικής ζωής, για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο, τονίζεται στην ανακοίνωση των 100 στελεχών.


Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων