5 Νοε 2015

Απαντητική επιστολή κ. Ε. Μεϊμαράκη

  Αγαπητέ Γιώργο,

  Με χαρά έλαβα την επιστολή των 100 παλαιών στελεχών της Ν.Δ, πολύ περισσότερο γιατί αρκετούς τους γνωρίζω προσωπικά και μαζί συμπορευθήκαμε στο παρελθόν σε αγώνες για την παράταξη και την πατρίδα. Ταυτόχρονα συμμερίζομαι την αγωνία όλων σας για το μέλλον της παράταξης και κυρίως για το μέλλον της πατρίδας μας που βιώνει δεινή κρίση σε όλους τους τομείς.

  Το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας μοιάζει γερασμένο και αδύναμο, ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις που θα δημιουργούν προϋποθέσεις προοπτικής για τη χώρα. Αναντίρρητα η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά έχει γενικότερη μορφή με πιο επικίνδυνη παρενέργεια την αποστασιοποίηση των πολιτών από τα τεκταινόμενα που έχει ως αποτέλεσμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να ψηφίζουν λιγότεροι πολίτες.

  Αναντίρρητα χρειάζεται μια αναγέννηση της πατρίδας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εκπόνηση και υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδίου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας αλλά και με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να γίνουν πιο λειτουργικοί οι θεσμοί και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης αλλά και ανασύνταξης της χώρας.

  Σε αυτό το πλαίσιο των επιβαλλόμενων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων η Ν.Δ πρέπει και η ίδια να αναδιοργανωθεί, να λειτουργεί καθημερινά ως κόμμα αρχών με αξιοκρατικούς κανόνες ,να ανοιχτεί στην κοινωνία και με τις προγραμματικές της θέσεις να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανανέωσης και αναγέννησης της χώρας με οικονομική ανάπτυξη αλλά και ουσιαστική λειτουργία των θεσμών. Πρέπει-όπως ορθά επισημαίνετε- να είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για εξάλειψη της παθογένειας της διαφθοράς και διαπλοκής που ταλανίζουν τη χώρα, για θέσπιση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή για λειτουργία της δημοκρατίας μας με πιο συμμετοχική μορφή.

  Στην πολιτική μου σταδιοδρομία αγωνίσθηκα για καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής, για θέσπιση κανόνων διαφάνειας στην δημόσια ζωή και αξιοκρατική στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Τώρα επιβάλλεται η παράταξή μας να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων για έξοδο της χώρας από την κρίση και αναδιάρθρωση του πολιτικού μας συστήματος. Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια νέα συνταγματική αναθεώρηση με την οποία θα παύσει η ατιμωρησία(μέσω της σύντομης παραγραφής) κάποιων επίορκων πολιτικών, θα τονισθεί περισσότερο η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, θα αναβαθμιστεί η νομοθετική εξουσία ,θα θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας στη δημόσια ζωή αλλά και στην οικονομική διαχείριση των κομμάτων και θα κάνουν πιο συμμετοχική την δημοκρατία μας.

  Η Ν.Δ ιδρύθηκε ως κόμμα της υπευθυνότητας και αξιοπιστίας, το κόμμα που αταλάντευτα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Τώρα όλοι μαζί πρέπει με αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση της οργανωτικής δομής του κόμματος, με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να μπολιαστούμε από την αγωνία και τις ελπίδες της νέας γενιάς και υπηρετώντας πάντα το εθνικό συμφέρον να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις νέας προοπτικής για τη χώρα.

  Γι΄ αυτό σας συγχαίρω όλους για την πρωτοβουλία σας και σας καλώ μαζί να δώσουμε τη μάχη της μεταρρύθμισης πρώτα για την πατρίδα και μετά για την παράταξή μας. Να γίνει η Ν.Δ το προζύμι για μια νέα ζύμωση, για αναγέννηση της πατρίδας μας.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς,
  Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων