18 Νοε 2015

Απαντητική επιστολή κ. Άδωνη Γεωργιάδη

  Αγαπητέ Υπουργέ,
  Αγαπητά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,
  Αγαπητές φίλες και φίλοι,

  Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την επιστολή σας, την οποία διάβασα με μεγάλη προσοχή. Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας για το γεγονός ότι δε δόθηκε η δυνατότητα στα κομματικά όργανα, αλλά και στα στελέχη να εκφράσουν τις απόψεις τους, γεγονός που επεσήμανα και ο ίδιος επισταμένως. Δέχομαι με χαρά την πρόσκληση που μου απευθύνατε εσείς και οι συνυπογράφοντες την επιστολή να απαντήσω σε μια σειρά ερωτημάτων που θέσατε και αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία.

  Εν αρχή να διευκρινίσω, ότι η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών είναι γιορτή, είναι μια ευκαιρία, ένα εργαλείο για να φέρουμε κόσμο στη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσουμε μεταξύ μας, να συσπειρωθούμε, να δώσουμε ρόλο στους ανθρώπους μας, να ακούσουμε τα στελέχη μας, να κάνουμε ιδεολογική και πολιτική ζύμωση. Από την εσωτερική Δημοκρατία δεν κινδυνεύει καθόλου η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι διαφωνούν με τη διαδικασία, εγώ σέβομαι τη διαφωνία. Θα μπορούσαμε σ’ ένα επόμενο συνέδριο να συζητούσαμε αν είναι σωστή η όχι αυτή η διαδικασία και να αναμετρηθούμε και σε αυτό. Εντούτοις, πιστεύω ότι το κλειδί για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της διαδικασίας είναι η υψηλή συμμετοχή, την οποία θα επιτύχουμε αν δείξουμε στον κόσμο μας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από την εσωτερική Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό έθεσα εξ αρχής την αναγκαιότητα δημοσίου διαλόγου και της παρουσίασης ενώπιον του ελληνικού λαού των θέσεων των υποψήφιων αρχηγών της ΝΔ.

  Απαντώ παρακάτω στα ζητήματα που θέσατε:

  Αναφορικά με τα ζητήματα που θέσατε περί μη εξάρτησης της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική ολιγαρχία, αλλά και σύγκρουσης με το κατεστημένο και τα λοιπά συμφέροντα, προσωπικά πιστεύω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρέπει να ενεργεί υπό καθεστώς εξωτερικών πιέσεων και φόβου σύγκρουσης με το κατεστημένο. Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να οδηγήσουν σε μια στενωπό εξάρτησης από οικονομικά συμφέροντα, υπονόμευσης των αρχών της ΝΔ, απομάκρυνσης από τους ανθρώπους που εμψυχώνουν την παράταξή μας και ενδεχόμενης απεμπόλησης των συμφερόντων τούς. Ο κυρίαρχος λαός δεν θα συγχωρέσει εύκολα όσους, πειθόμενοι στις επιθυμίες άλλων, ζημιώσουν τα συμφέροντά του. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να έχει όραμα και φιλοδοξία να εργαστεί σκληρά και αποδοτικά, να δώσει ταχύτητα στη ΝΔ, να δώσει μαχητικότητα στη ΝΔ, να δώσει ένταση στη ΝΔ, να καταστήσει τη ΝΔ πρωταγωνιστή του πολιτικού μας συστήματος, που να αντιπαρατίθεται πολιτικά στη βάση της τεκμηρίωσης και του συγκεκριμένου πολιτικού λόγου. Εξάλλου, ο Θουκυδίδης έχει πει ότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί την εξουσία ένας ηγέτης δείχνει και το διαμέτρημά του.

  Για τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς πιστεύω ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση. Σαν κοινωνία δεχόμαστε την καταπάτηση κάθε έννοιας του νόμου και δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η ανοχή του λαού. Ο ίδιος ο λαός ψηφίζει εκείνους τους πολιτικούς που δε θέλουν να εφαρμόσουν τους νόμους. Άρα είναι μια αμφίδρομη σχέση. Προσωπικά, πιστεύω στη διαφάνεια: πρέπει όλα τα δημόσια έγγραφα, χωρίς καμία εξαίρεση να είναι αυτομάτως δημόσια και ελεύθερα προσβάσιμα από όλους τους πολίτες μέσω του διαδικτύου, δίνοντας τη δυνατότητα του ελέγχου κάθε υπηρεσίας σε κάθε πολίτη. Η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης θα κριθεί από την εσωτερική λειτουργία όλων των υπηρεσιών, η οποία πρέπει να διεξάγεται πλήρως ηλεκτρονικά, ώστε να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να βελτιωθούν οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πολιτών. Σημαντική παράμετρος είναι και η αξιολόγηση. Προτείνω την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης όλων των φορέων του δημόσιου τομέα και των εργαζομένων σε αυτούς, η οποία θα στηρίζεται σε μετρήσιμους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, που θα αφορούν συγκεκριμένους στόχους και μισθολογική επιβράβευση των αποδοτικών υπαλλήλων. Αν δεν πείσουμε την κοινωνία να φέρει την αξιολόγηση, η Ελλάδα μας θα είναι πάντα σε αυτό το βούρκο και δεν θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την αφαίμαξη της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό. Πρέπει τα παιδιά μας να μείνουν εδώ, να συμβάλλουν στον πνευματικό και παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Πρέπει να πείσουμε τους νέους ότι η αξιοκρατία στους διορισμούς και στις προαγωγές θα αποτελεί τον κανόνα του δημόσιου βίου.

  Στην επιστολή σας θίγετε ακόμη το ζήτημα της αναγέννησης εκ βάθρων της ΝΔ. Θα συμφωνήσω μαζί σας. Ο προσωπικός μου βίος αποδεικνύει τη θέση μου στο ζήτημα και θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου έχει έναν συμβολισμό. Είμαι ο μοναδικός που δεν κατάγεται από πολιτικό τζάκι και δεν έχει συγγενείς, έστω και μακρινούς, στο κόμμα. Έχω ζήσει και ζω τη ζωή του μέσου Έλληνα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές, πιο αληθινό, πιο δημοκρατικό, ένας από εσάς, ένας από εμάς, να μπορεί να διεκδικεί την ηγεσία της παράταξής μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο και εγώ είμαι εδώ μαζί με όλους του Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες να κάνουμε τα λόγια πράξεις. Η ΝΔ πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα στον οποίο θα αντικατοπτρίζεται η γονιμοποίηση νέων ιδεών από όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις γνώσεις τους. Επιπλέον, για όσα μέλη επιθυμούν να πολιτευτούν προτείνω να τεθεί πενταετής εργασιακή προϋπηρεσία ως προϋπόθεση.

  Κλείνοντας την επιστολή μου θα ήθελα να τονίσω ότι είναι επιτακτικό το εκκρεμές της πολιτικής σκέψης να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της ενότητας της ΝΔ και προσκαλώ έστω και την ύστατη στιγμή, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα, ώστε να ενημερώσουμε τουλάχιστον τους βουλευτές και να δεχτούμε ερωτήσεις από αυτούς, σε μία ανοιχτή και μεταδιδόμενη από το κανάλι της Βουλής συνεδρίαση, έτσι ώστε να ξέρουν οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες τις ακριβείς θέσεις του καθενός μας πριν από την κάλπη.

  Φιλικά,
  Άδωνις Γεωργιάδης

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων