12 Οκτ 2015

Επιστολή προς τους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου της Ν.Δ.


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Κυριάκο Μητσοτάκη
Άδωνη Γεωργιάδη
Απόστολο Τζιτζικώστα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


  Αγαπητοί φίλοι,

  Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ευρύτερα οι πολίτες, τις πολιτικές εξελίξεις, που αυτές τις ημέρες εστιάζονται στην εκλογή Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία που θα καθορίσει το μέλλον της παράταξης και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, που βάσιμα προσδοκάται ότι σύντομα λόγω της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα αποτελέσει την αξιόπιστη και εναλλακτική λύση.

  Το γεγονός ότι δεν συνεδρίασαν τα κομματικά όργανα, ούτε συγκλήθηκε συνέδριο και επομένως δεν υπήρξε δυνατότητα να εκφραστούν απόψεις και να διατυπωθούν προτάσεις, υπαγόρευσε την ανάγκη να πάρουμε πρωτοβουλία να γίνουν συναντήσεις, με στελέχη της παράταξης,  από  32 και πλέον νομούς της χώρας. Μετά από διεξοδικές συζητήσεις αποφασίστηκε να σας απευθύνουμε επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας πιστεύουμε ότι εκφράζει ευρύτερα τους πολίτες. Αναφέρεται σε ζητήματα μείζονος σημασίας που διαχρονικά συνιστούν την παθογένεια της πολιτικής ζωής και για τα οποία οι υποψήφιοι πολιτικοί αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλεται πρωτίστως να τοποθετηθούν, και συγκεκριμένα αν προτίθενται:

  • Να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μεταξύ οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικής εξουσίας που ταλανίζει δεκαετίες τη χώρα.
  • Να συγκρουστούν με το κατεστημένο, τα πάσης φύσεως κέντρα που επηρεάζουν την πολιτική ζωή της χώρας για ίδιον όφελος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας και του κράτους.
  • Να μη συμβιβάζονται προκειμένου να ανέλθουν στην κομματική ή κυβερνητική εξουσία και να μη λυγίζουν  μπροστά σε συμφέροντα, για να κρατηθούν σε αυτήν.
  • Να θέσουν τέρμα στη δράση των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα και λεηλατούν τη χώρα.
  • Να λειτουργούν χωρίς κηδεμόνες, αλλά αποκλειστικά βάσει των αρχών και των αποφάσεων των οργάνων του κόμματος, των συμφερόντων του λαού.
  • Να πατάξουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση, φαινόμενα για το οποία δεν υπήρξε ούτε φαίνεται να υπάρχει και από την παρούσα Κυβέρνηση η απαιτούμενη πολιτική βούληση.
  • Να προχωρήσουν στην κάθαρση και την εξυγίανση όχι μόνο της παράταξης αλλά ευρύτερα της πολιτικής ζωής της χώρας, χωρίς συμβιβασμούς, συγκαλύψεις και άλλες σκοπιμότητες. 
  • Να κάνουν «σημαία» της αγωνιστικής τους προσπάθειας την διαφάνεια, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση δημοκρατίας.
  • Να προχωρήσουν στην εκ βάθρων αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας,  με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, οργανωτική δομή και λειτουργία κόμματος αρχών, ακόμη και στην μετεξέλιξη σε έναν ευρύτερο φορέα, προκειμένου να εκφράζει  ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να προσελκύει τους νέους.
  • Σημειωτέον ότι  ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε, το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε κάτω από το βάρος της διαφθοράς και της διαπλοκής, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την πρωτοφανή αποχή στις τελευταίες εκλογές, επιβάλλεται οι υποψήφιοι αρχηγοί  της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθούν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος για το οποίο τα τελευταία χρόνια μόνο διαπιστώσεις διατυπώνονται και έωλες υποσχέσεις.
  Η παρέμβαση μας αυτή είναι ανιδιοτελής και εκπορεύεται από το ενδιαφέρον μας αποκλειστικά και μόνο για το μέλλον της μεγάλης παράταξης και της πατρίδας, ενδιαφέρον που πρέπει να σημειωθεί ότι δεν εξαντλείται  με την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται ως ΕΠΑΛΞΗ αγώνα.

  Την επιστολή προσυπογράφουν ενδεικτικά 100 από τους παρευρισκόμενους στις συναντήσεις, οι οποίοι  στο σύνολό τους υιοθετούν τις παραπάνω θέσεις και προτάσεις και  ευελπιστούμε ότι θα τύχουν και της δικής σας αποδοχής για να καταστεί η κεντροδεξιά παράταξη και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας.

Δείτε επίσης:


Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων